Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše: Více
Tak z divadel se škrtá jednoduše…, píšeš, že byt se prodá lehce (tj dobrá lokalita), tak odstavte auta a výdaj za benzín ti taky zmizí. Kouknout na tarify, jestli by šly omezit data a holt budete 2 roky chytat wifiny
,zrusit netflix atd… já bych se nejvíc bála data refinancování těch starých hypo, ale to máte pořešené, že
? Psala jsi pezijko, tak na ten rok a půl snížit platby na minimum, to vám taky nějakou tu tisícovku měsíčně dá.
@Zabatko píše: Více
Na tolik hypoték určitě ne. Cesta by byla opravdu prodat ten byt.
@Zabatko píše: Více
Zase někdo, kdo vidí vzdušné zámky. Nemá na to, ale chce si žít na vysoké noze.
Tu splátku další hypotéky bohužel musíš počítat o něco vyšší, my máme taky na 5M s úrokem ještě pod 2% a splátku máme zhruba 17-18k. S pojistkama se dostaneme na 20 měsíčně. S dnešními úroky to bude určitě víc.
Na druhou stranu když jsme stavěli, tak jsme platili jen vyčerpanou část hypotéky, takže plnou splátku jsme platili až po dostavění domu. Byly to možná dva měsíce, kdy jsme platili nájem a více méně plnou splátku, protože už byla téměř dočerpaná, jen se dodělával interiér.
Jinak vyžít se 30k na jídlo, drogerii a zábavu se určitě docela dobře dá. To si myslím, že zhruba utratíme měsíčně my se dvěma malýma dětma, psem a kocourem. I mi přijde, že docela rozhazujeme a kupujeme hlouposti. Kdybychom museli, tak věřím, že bychom dokázali vyžít s 20-25k.
A to už vite, že vám daj třetí hypo, když dvě uz máte, jo?
Vyjít s 28 se za mě dá i s tím puberťákem. Na druhou stranu ta výše splátek se mi zdá brutální a to bych asi se bála i když jde jen o 2 roky max. Ono jako se to muže protáhnou.
Asi bych si zjistila, zda ten byt je fakt tak dobře prodejný.
Jste blázni. Ja bych do toho nesla. Ale znam lidi co se kousnou, setri a vidina vlastního domu jim stoji za veskere utrapy.
Snad to zvladnete
Náročný rok možná dva se třemi hypotéky
Název diskuse psal nějaký Tatar? ![]()
@renduli píše: Více
Taky jsem měla nutkání odpovědět, že jeden hypoték podle mě úplně stačí
, ale spíš asi automatická oprava, ne?
@renduli píše: Více
Mně přijde, že to znělo jinak, takže asi zásah admina
@Snopy123 píše: Více
ano ten byt bude prodaný rychle.. toho se fakt nebojím.
No my tři hypotéky máme, ale vše investiční nemovitosti.
Hypo 11500+ 6000+16000
Příjmy z nájmu 11000+12000+16000 plus jeden byt bez hypotéky generující čistý příjem a stálý příjem ze zaměstnání já a manžel 80-90.
Ve vašem případě bych do další hypotéky nešla.
Jaký máte rozpočet na stavbu domu? Kolik máte rezervy a kolik našetřené na samotnou stavbu?
V domě budete mít vyšší náklady na energie.