Nárok na PPM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
ahoj myslím si že by jsi to měla splnit, protože se ti RD počítá do odpracovaných dní, jinak se počítají pracovní dny
né kalendářní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
…no já radši předem počítám s tím, že dostanu prd…a pilně pracuju. Myslím, že v kanceláři i porodím
. Já měla vždycky všechno pozjišťované a naplánované předem, ale tohle mimčo mě převezlo a „nastěhovalo se“ nečekaně, tak na plány nezbylo místo
![]()
- Citovat
- Upravit
Opravím, počítají se KALENDÁŘNÍ dny a žádné dny za doby trvání pracovního poměru se nevylučují… takže to ti v pohodě vyjde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsme se o tohle zajímali počítá se do toho i nemocenská a paragraf tak si myslím, že bych ti to mělo bez problémů vyjít jinak pokud bys chtěla tak se přidej k nám do července 2010 jsme uzavřevná skupina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pocitaji se kalendarni dny a zena musi byt ucastna nemocenskeho pojisteni 272 dni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Medisek píše:
Taky jsme se o tohle zajímali počítá se do toho i nemocenská a paragraf tak si myslím, že bych ti to mělo bez problémů vyjít jinak pokud bys chtěla tak se přidej k nám do července 2010 jsme uzavřevná skupina
Přidám se ráda - i když na poslední chvíli
. Jen potřebuju „návod“, jak se přihlásit do uzavřené diskuze ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, jen jsem chtěla poděkovat za rady, které mě s předstihem uklidnily
. Nárok na PPM mi opravdu vznikl a dnes mi poprvé přišly penízky. Takže ještě jednou díky moc ![]()
- Citovat
- Upravit
Mám nárok?
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli mám nárok na PPM. Jsem studentka, od srpna 2013 až doteď mám DPČ. Zatím tedy nevím, kolik dní mám odpracováno v roce 2013, ale rok 2014 byl prý 93 dní a vím, že ve 2013 jsem chodila celkem často. Vzhledem k tomu, že se mi celých těch 93 dní počítá do důchodka, usoudila jsem, že by se mohly započítávat i do PPM, pletu se, nebo ne? Vím že by mateřská (pokud by šla) byla vlastně prd a nic, jen mi jde o to, abych si mohla zvolit délku a výši RD ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melliska.M Délku a výši RP můžeš volit přes otce dítěte, pokud on podmínky splní, tzn. řádně pracuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bebuu díky ![]()
@zrcadlo pracuje, ale nemá odpracováno, sehnal práci teprve nedavno (taky student) a bylo nám řečeno, že to přes něj nejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo jsem, mám termín v půlce července, přítel sháněl práci od ledna, ale sehnal až teď, není tak snadné něco sehat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, prosím o radu. Pročetla jsem tu pár diskuzí o PPM, takže vím, že musím mít odpracováno 270 dní, aby mi na ni vznikl nárok. Možná mám hloupý dotaz, ale: počítají se kalendářní dny, nebo jen ty pracovní? A neodečítají se třeba dny strávené s dítětem na paragrafu?
Pro podrobnější info: po tříleté mateřské jsem nastoupila k původnímu zaměstanavateli 11.3.2009. Pracovní poměr mi byl ukončen dohodou k 31.5.2009 (s 5ti měsíčním odstupným). Potom jsem byla 5 měsíců na ÚP (po stěhování jsem nemohla pro synka najít školku). Znovu jsem pracovala od 1.10.2009 až do nástupu na současnou mateřskou (9.6.2010). Každým dnem očekávám poštou nějaké rozhodnutí, ale kdo je připraven, není (zas tak moc) překvapen.....Děkuji moc za případné informace