Konec RD a 2 měsíce neplacené volno...

2769
21.6.10 12:23

Konec RD a 2 m neplacené volno...

ZRAVÍČKO DĚVČÁTKA

Mám takový dotaz.RD mě končí 3.7. a malá nastupuje do školky od září.Do té doby nemám hlídání a chci požádat zaměstnavatele o dva měsíce neplacené dovolené.Mám se přihlásit na sociálku a budu si muset ty 2 měsíce platit sociální a zdravotní pojištění?

Díky moc za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101748
21.6.10 12:27

Nemusíš, tedy je potřeba to nahlásit na zdravotní pojišťovnu, že budeš pečovat o dítě mladší 7 let a z toho titulu za tebe bude platit zdravotní stát. Sociální se neplatí a pro důchod se ti péče o dítě do 4 let počítá a ani to tam není třeba hlásit, to se pak řeší dodatečně podle rodných listů dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
21.6.10 13:00

Přesně tak, jak ti napsala Jani, do 7 let nejmladšího dítěte může být žena v domácnosti a pojištění hradí stát.

• Citovat
  • Upravit
2769
21.6.10 13:02

super a díky…a co sociálka má to cenu se hlásit?…dva měsíce bez 7.600 bude sakra znát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
21.6.10 17:33

Teď nechápu na co se ptáš? Hlášení na sociálku nic neřeší, co bys tam chtěla hlásit a co z toho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
21.6.10 19:18

j.a.n.i1 -díky za vysvětlení…zase o starost méně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
4.9.11 14:26

Mám to podobně

Ahoj, už teď to řeším a děsím se jak to bude. Jsem s dětmi sama a malá je narozená 30.7. takže příští rok, za předpokladu, že mi ji vezmou do školky, budu měsíc bez výplaty. Hlídání není. Jak to řešit? To máte všechny tolik našetřeno???

Díky za zkušenosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.9.11 14:38
Lakynka píše:
Ahoj, už teď to řeším a děsím se jak to bude. Jsem s dětmi sama a malá je narozená 30.7. takže příští rok, za předpokladu, že mi ji vezmou do školky, budu měsíc bez výplaty. Hlídání není. Jak to řešit? To máte všechny tolik našetřeno???Díky za zkušenosti..

:mavam:
zkus jesle :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
4.9.11 14:52

hkac: do jeslí mi vezmou obě děti??? A o prázdninách, když předtím nikam nechodily? Navíc tady ty jesle v Mirovické, to je asi drahé, není? Pokud bych se vrátila do práce, tak jde vlastně jen o ten měsíc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.9.11 15:00
Lakynka píše:
hkac: do jeslí mi vezmou obě děti??? A o prázdninách, když předtím nikam nechodily? Navíc tady ty jesle v Mirovické, to je asi drahé, není? Pokud bych se vrátila do práce, tak jde vlastně jen o ten měsíc..

Jo Aha, neuvědomila jsem si, že nemáš umístěného ani staršího. Já Anežku dávala do jeslí právě proto, abych ji tam pak mohla mít do konce šk. roku, než ji vezmou do školky (o prázdninách jsem měla volno i já, takže to tam nebyla, ale vím, že jesle fungovaly). Drahé nevím, proti soukromým školkám drahé nejsou, ale dražší než školka jo (pokud máte trvalé bydliště na P8, tak 1200Kč/měsíc). Jestli by vzali jen na prázdniny, záleží, jak by zrovna měli nával, Anežku mi vzali uprostřed školního roku. Proto jsem psala, ať to ZKUSÍŠ, teď to může být jiné než před 2-3 lety. Pro staršího bys mohla zkusit DDM, ale je to jen na dopoledne a není jednoduché se tam dostat (kamarádka tam dítě vloni dostala během roku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
4.9.11 15:04

aha, hmm.. Tak uvidíme.. Momentálně je pro mě drahých i těch 1200 za měsíc. No, budu muset tedy našetřit něco navíc. Ten příští rok by starší měl mít školné zdarma, jinak bych to sama neutáhla:(…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
7.1.15 10:45

Prosím moc o radu..

Ahojky. Mam takovej dotaz ohledně konce RD.
Malej je narozenej 9.6. Ted mam rodicak vypocitany tak, ze mi bude koncit v jeho trech letech a dvou mesicich (tzn.ze budu mit penize jeste za cervenec a srpen nez pujde v zari do skolky) jenze ted je tu malej zadrhel a ja nevim jak to teda mam udelat.
Zamestnavatel je povinen drzet misto 3 roky od narozeni ditete..? Tj do toho 9.6.a uz jsem snim mluvila, ze by mi ty dva (respektive 3 mesice nez pujde malej do skolky) dal neplacene volno, ze to neni problem. Ale muzu mit neplacene volno, kdyz budu jeste ty mesice pobirat rodicak? ja jen abych z toho pak nemela problemy tak me napadlo, jestli si to nemam zmenit a rozpocitat radsi tak, aby mi rodicak tedy koncil primo v tech trech letech ditete (tj.jen do toho cervna, abych pak mohla mit od zamestnavatele to neplacene volno..?? )

doufam ze jsem to sesmolila nejak logicky a ze chapete co potrebuji vedet :-D zkratka a jednoduse teda: asi nemohu pobirat rodicak a mit zaroven neplacene volno ze? O to mohu zazadat az tehdy, kdy mi rodicak zkonci… :think:? Moc dekuji za odpovedi a ujasneni. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15108
7.1.15 11:23

@veronika6913 Můžeš mít neplacené volno a pobírat rodičák. Já chodím do práce, beru plat i rodičák a je to každému šumák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
7.1.15 12:41

Vazne? Tak to je supr..tak aspon to nemusim pocitat a menit.. dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
11.1.19 08:44

Ahoj, potřebuji radu, snad se tu najde někdo, kdo řešil něco podobného. Syn je narozený 7.7., to mi samozřejmě končí i rodičovská. Do školky mi ho vezmou od září. Zaměstnavatel mi poskytne neplacené volno, jak dlouho budu potřebovat, to je v pořádku. A teď k dotazu… Já bych si chtěla vzít neplacené volno ne na dva měsíce, ale na tři, abych mohla být k dispozici, kdyby měl syn problém zvyknout si ve školce. Platí pro mě na zdravotní pojišťovně označení „L“ (že za mě platí zdravotní stát, protože se starám o dítě do 7let) celé tři měsíce nebo jen dva, protože ten třetí měsíc už chodí syn do školky, byť jen na kratší dobu)?
Snad jsem to napsala srozumitelně… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat