Konec RD a 2 měsíce neplacené volno...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Nunee Platí a platil by i kdybys byla doma do těch sedmi let věku dítěte. Podmínka tam je jen v tom, že nesmí chodit do školky celé dny a celý týden. To jukni na net, nevím, jak je přesně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak si prodluž rodičák o ty 3 měsíce, sice budeš brát nějakou almužnu, ale to září budeš mít krytý, budeš mít zaplacený zdravotní a dítě může do školky neomezeně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Tak si prodluž rodičák o ty 3 měsíce, sice budeš brát nějakou almužnu, ale to září budeš mít krytý, budeš mít zaplacený zdravotní a dítě může do školky neomezeně…
Taky bych to udělala takhle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nunee Abys mohla být osobou pečující o dítě do 7 let, dítě nesmí navštěvovat školku víc než 4 hodiny denně. Pokud ještě nemáš vybraný rodičovský příspěvek, tak je podle mě lepší varianta si ho rozložit na tu potřebnou dobu, jak píšou i ostatní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo, ale rodičovský příspěvek a rodičovská dovolená je přeci něco jiného… Já si můžu nechat rozložit příspěvek až do čtyř let dítěte, ale rodičovská dovolená, kdy za mě platí stát pojištění, končí třetími narozeninami dítěte. Pak si musím vzít neplacené volno (s požehnáním zaměstnavatele) nebo prostě nastoupit do práce. Jen nevím, jestli za mě bude stát platit zdravotní pojištění i v září, kdy už bude chodit syn do školky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nunee i když máš neplacené volno, tak za tebe stát pořád odvádí pojištění dokud pobíráš rodičovský příspěvek. Já ho měla do 3 a půl roku malého, a taky za mě ten půlrok pak pojištění platili i když už sem neměla RD ale jenom RP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pak ale nechápu případ, kdy chodí maminka už normálně do práce, ale ještě dobírá RP. To za ní už přeci platí zaměstnavatel…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nunee píše:
No jo, ale rodičovský příspěvek a rodičovská dovolená je přeci něco jiného… Já si můžu nechat rozložit příspěvek až do čtyř let dítěte, ale rodičovská dovolená, kdy za mě platí stát pojištění, končí třetími narozeninami dítěte. Pak si musím vzít neplacené volno (s požehnáním zaměstnavatele) nebo prostě nastoupit do práce. Jen nevím, jestli za mě bude stát platit zdravotní pojištění i v září, kdy už bude chodit syn do školky.
Právě naopak. Stát za tebe platí zdravotní pojištění, pokud pobíráš rodičovský příspěvek. Zda máš v práci neplacené volno nebo ne, je úplně jedno. Měla jsem zaměstnankyni, která měla rodičák 100,–měsíčně jen proto, abych jí nemusela povyšovat vyměřovací základ na zdravotní pojištění do minima při zkráceném úvazku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nunee to jo, ale zas jsou situace kdy i nezaměstnaná pobírá rodičák třeba do 4 let a taky to za ní platí stát celou dobu. Já si taky myslela že je to jak říkáš, tak sem před synovo 3. narozkama běžela na pojišťovnu, že mi končí rodičovská dovolená, ale že zůstávám ještě půl roku doma, a řekli mi že se nikde hlásit nemusím že stát to platí dokud pobírám RP, když nastoupíš do práce tak to odvádí ten zaměstnavatel, když ne tak stát…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit