Nárok na PPM

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16096
6.5.15 18:14

@Melliska.M No tak to už nenaženete ničím, půjdeš na čtyřletý rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.18 17:18

Tak trochu jiný případ PPM

Ahoj,

vzhledem k tomu, ze jsem v tomto tematu ne uplne standardní případ, tak mě napadlo se poptat zde, popřípadě najít někoho, kdo to má, měl stejně.

Od roku 2013 jsem byla na mateřské, později na rodičovské dovolené ( při rodičovské jsem začala pracovat v jiné firmě). Poté jsem nastoupila na další mateřskou ovšem ne v prvním zaměstnání, ale ve druhém a později na rodičovskou dovolenou ( v této druhé firmě mám již pracovní poměr ukončen) no a teď jsem stále na rodičovské a v brzké době mám nastoupit na mateřskou ( ovšem pokud na ní budu mít nárok).

Můj dotaz tedy zní, budu mít nárok na PPM? Zaměstnanecký poměr stále běží v tom prvním zaměstnání, na které byla vedena první ppm a kam jsem se od roku 2013 ještě nevrátila.

Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.18 22:09

Opravdu nikdo, kdo by mi poradil? :(

• Citovat
  • Upravit
9793
23.8.18 09:37

Pokud ten první prac. poměr stále trvá, tak z něj máš každopádně nárok na PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.18 18:29

@Lendeš děkuji

• Citovat
  • Upravit
158
24.8.18 10:46

Prosím, jak je to s tím, že si PPM můžu vyčerpat přes manžela? Já mám rodičák do konce října a termín porodu v listopadu… Takže já za poslední 3 roky nemám odpracovanou ani minutu, takže mám s PPM smůlu, ale manžel pracuje, jen nevím, jestli to nemá být tak, že potom bude doma na mateřské on, nebo jak to funguje v praxi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
24.8.18 14:02
@pajinka256 píše:
Prosím, jak je to s tím, že si PPM můžu vyčerpat přes manžela? Já mám rodičák do konce října a termín porodu v listopadu… Takže já za poslední 3 roky nemám odpracovanou ani minutu, takže mám s PPM smůlu, ale manžel pracuje, jen nevím, jestli to nemá být tak, že potom bude doma na mateřské on, nebo jak to funguje v praxi?

Ty přes něj PPM nemůžeš čerpat. Mohl by ji čerpat on, pokud splňuje dobu nemocenského pojištění, a to nejdříve po skončení šestinedělí a po dobu 22 týdnů. Pak to jde na základě úředně ověřené dohody s tebou. Ale po dobu čerpání PPM nesmí vykonávat svou práci, tam by měl po dobu čerpání PPM rodičovskou dovolenou. Je možné ale pracovat pro stejného zaměstnavatele na úplně jiné pozici na novou smlouvu/dohodu nebo pracovat pro jiného zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
24.8.18 22:49

Děkuji @Lendeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie