Nárok na přídavek na dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nárok na přídavek na dítě
ahoj, chci se zeptat, od kdy a zda mám nárok na přídavek na dítě. Verunka se narodila v listopadu 2008, do května jsem byla na mateřské a od června pobírám rodičovský příspěvek. Jaké rozhodné období bych měla vzít v úvahu? Co se počítá za příjem? Jen manželův plat nebo mateřská a rodičovský příspěvek? Jak je to? prosím o vysvětlení a děkuji za každou radu
. Každá kačka dobrá, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj M, díky jsi hodná..
já už jsem si taky něco našla a pročetla, ale nebyla jsem si jistá tím rodičákem, jestli se to příjmů započte. Tak nic nedostaneme
, no třeba změní za rok dva zákony
…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
milap píše:
ahoj M, díky jsi hodná..já už jsem si taky něco našla a pročetla, ale nebyla jsem si jistá tím rodičákem, jestli se to příjmů započte. Tak nic nedostaneme
, no třeba změní za rok dva zákony
…
..ano ano, toto mě řekla na sociálce…příjem partnera+ rodičát ..a nárok na přídavek do 17 tisíce asi tak nějak…pokud máte dohromady mín, zbytek vám nějak doplatí..pokud víc - nárok na přídavek zaniká. ..to je ale na 3 členou rodinu.
což v dnešní době nesplnuje myslím nikdo, snad jen sociální případy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u přídavků se bere v potaz příjem rodiny za předcházející kalendářní rok.
Minulý týden mi přišly papíry na nové přídavky, musím doložit příjmy za rok 2008, abychom je opět dostávaly.
To, že beru přídavky na dítě, ještě neznamená, že jsem sociální případ
Nebo možná ano, jak pro koho..
My na ně nárok ještě asi mít budem. Můj první příjem za rok 2008 byla mateřská v listopadu, stejně tak můj přítel měl první plat v list.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cappy píše:
Tak u přídavků se bere v potaz příjem rodiny za předcházející kalendářní rok.
Minulý týden mi přišly papíry na nové přídavky, musím doložit příjmy za rok 2008, abychom je opět dostávaly.To, že beru přídavky na dítě, ještě neznamená, že jsem sociální případNebo možná ano, jak pro koho..
My na ně nárok ještě asi mít budem. Můj první příjem za rok 2008 byla mateřská v listopadu, stejně tak můj přítel měl první plat v list.
…ONO asi záleží kolik vydělává tvůj přítel " první se bere v potaz zpětný rok 2008 - ale to už vůbec nemáme"- když „příklad“ přítel vydělává kolem 12-13 tis. " což bych v dnešní době řekla, že je běžné" + těch 7.600 RP, tak stejnak žádnej nárok nemáme…to by musela být asi moje, nebo jeho částka nižší. Ale to asi nebude poněvač mám variantu 3 let. tak pak možná ten 4 rok jestli budu ještě doma či co vůbec bude. ![]()
…něco jiného to asi bude, když si před nástupem na „mateřskou“..studovala, nebo byla na PÚ. A to, že bereš přídavky z tebe sociální případ nedělá „nebo si to já osobně nemyslí“..aby jsi to nevnímyla ve zlé, ale na OSSP mě to tak bylo tlumočeno, oni si to myslí.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Eliško, nám to tento rok vyjde ještě o fous, příští už asi těžko.
Já jsem totiž v roce 2008 ještě studovala a byla naprosto bez příjmů, první peníze mi přišly v listopadu (mateřská) a to bylo jen 5 tisíc.
Přítel taky ještě studoval a nastoupil do práce až v říjnu 2008.
Takže si myslím, že když jsme 3/4 roku byly oficiálně bez peněz, tak nám to pětikilo přiklepnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cappy píše:
Eliško, nám to tento rok vyjde ještě o fous, příští už asi těžko.
Já jsem totiž v roce 2008 ještě studovala a byla naprosto bez příjmů, první peníze mi přišly v listopadu (mateřská) a to bylo jen 5 tisíc.
Přítel taky ještě studoval a nastoupil do práce až v říjnu 2008.
Takže si myslím, že když jsme 3/4 roku byly oficiálně bez peněz, tak nám to pětikilo přiklepnou.
..něco jsem tam dopsala, abych jsem nevkládala hafo přízpěvků… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vidím, že jsi z jižní Moravy - kde ti bylo naznačeno, že přídavek na dítě je pro sociální případy - by mě to zajímalo, kde mají takový přístup.
Oni kolikrát paní na těch sociálkách dělají, jako by to platily ze svého ![]()
Já jsem tam teď bohužel jako doma
Naštěstí u nás je super přístup, paní ochotně poradí a dá ještě milion papírů, které bych si mohla vyřídit.
Přítel je teď totiž bez práce, no, je to docela na pytel.
Sama paní mi řekla, že jsme mladí a ať sáhnem po všem, na co máme nárok..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den maminky,
potřebuji Vaši radu ![]()
Včera mi došla výzva ze sociálky, že mám přijít k vůli přídavkům na dítě. Dnes jsem tam naklusala a jsem v němém úžasu.
Od roku 2013 jsem na vedlejším ŽL - prodávám na MMB a raději jej mám. Vydělám si v průměru 2000 měsíčně. Když jsem to bla hlásit, paní na sociálce mi řekla, ať nejsem hloupá a nic nepřiznávám. Tak jsem se tím řídila. Teď při nové žádosti, zjistili že jsem podávala daňové přiznání, ani ho po mě nechtěli jen vypočítali že mi na přídavkách přeplatili 10 000 a já je mám vrátit, jinak že mi stopnou rodičák (3800) a na přídavky prý už nárok také mít nebudu. Máme 2 děti, manžel na ÚP a jediný příjem je rodičák, přídavky a ty 2000 co si vyděláme. Vážně mi můžou vzít rodičák dokud jim nevrátím 10 000? A jak je možné že to máme vracet?
Děkuji za odpovědi ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky,
potřebuji Vaši radu
Včera mi došla výzva ze sociálky, že mám přijít k vůli přídavkům na dítě. Dnes jsem tam naklusala a jsem v němém úžasu.
Od roku 2013 jsem na vedlejším ŽL - prodávám na MMB a raději jej mám. Vydělám si v průměru 2000 měsíčně. Když jsem to bla hlásit, paní na sociálce mi řekla, ať nejsem hloupá a nic nepřiznávám. Tak jsem se tím řídila. Teď při nové žádosti, zjistili že jsem podávala daňové přiznání, ani ho po mě nechtěli jen vypočítali že mi na přídavkách přeplatili 10 000 a já je mám vrátit, jinak že mi stopnou rodičák (3800) a na přídavky prý už nárok také mít nebudu. Máme 2 děti, manžel na ÚP a jediný příjem je rodičák, přídavky a ty 2000 co si vyděláme. Vážně mi můžou vzít rodičák dokud jim nevrátím 10 000? A jak je možné že to máme vracet?
Děkuji za odpovědi
pokud jsi něco neuvedla tak to můžou brát jako podvod, pokud by jsi vše uvedla tak by to byla jejich chyba, ano stopnou tě dávky dokud to nebude za těch 10 000 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky,
potřebuji Vaši radu
Děkuji za odpovědi
odpověděla sis sama - jinak paní na přepážce asi myslela, že to máš neoficiální cestou - ten přivýdělek. Jinak by Ti toto nikdy nemohla říct - vždy koukají, zda člověk podával daňové přiznání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky,
potřebuji Vaši radu
Děkuji za odpovědi
když máš vedlejší ŽL, tak i když podáš daňové přiznání, tka oni to berou podle tabulek, kde si podle nich vyděláváš cca 12000 měsíčně. taky jsem to kdysi řešila. to je ten problém. moná kdy jsi podala jen čestné porhlášení že jsi si vydělala míň než 10 nebo 15 tisíc, ale takhle to prostě berou, že máš víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky jsem studentka nepracovala jsem a budu mit rodicak jak nebo kdy se o nej zada tudis i o ten prispevek dekuji za kazdou radu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit