Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím Vás maminky, ráda bych se seznámila s maminkou či mamkami, které mají stejnou zkušenost jako já, a to tu, že se jim narodilo miminko bez části ručičky. Máme tříměsíčního chlapečka a ručička mu končí kousek pod loketním kloubem. Budu ráda
za jakýkoliv kontakt. Ivča
ahoj sice ti nedám kontakt ale osobně znám holčinu co nemá obě ruky,nemá je vůbec.Takže píše nohou ale je šikovná.Ted už jí bude tak 16let.
Ahojky. Já sice takovou zkušenost nemám, ale když jsem byla s dcerkou v nemocnici, ležela na vedlejším pokoji hezkoučká ukecaná holčička, která měla místo jedné dlaně klepeto. chyběly prostřední tři prsty. Zpočátku jsem ji litovala, ale později, když jsme se s ní vídaly v dětské herně, viděla jsem že to je pro ni jen kosmetická vada, že si zvládne vše přidržet sama, a má radost ze života. Ber to tak, že to dítko se s tím naučí žít a brát to lépe, než kdyby o ruku nebo nohu přišel někdo z nás dospělých.
se mnou dělal v práci mladý kluk co mu končila ruka jako tvému,taky od narození a nikdy jsem neviděla ,že by někdo dokázal tolik práce co on a tak hodnej a příjemnej kluk ,určitě to pro něj neni něco co ho brzdilo,byl hrozně fajn a všichni ho mají rádi už je ženatý s krásnou hodnou holkou a děti dvě a obě zdravé ..věřím že tvůj chlapeček toho v životě moc dokáže a budete moc šťastní
Příspěvek upraven 03.06.12 v 12:40
Ivuš nemám zkušenost a neznám nikoho-podepsala bych se pod příspěvek Hmarilky ![]()
Zrovna nedávno jsem koukala na pořad o lidech bez rukou-všechno to byli tak úžasní šikovní a nadaní lidé
krásnej pořad…
Přeju hlavně štěstí na lidi okolo ![]()
@Iva24 Měla jsem v pěstounské péči chlapečka,který se narodil bez nožiček a pravé ručičky,končila mu nad loktem.Když jsme si ho brali,byli mu 2roky a byl moc šikovnej,lezl úžasně rychle a přitom se opíral o ten pahýlek.Hračky si taky přidržoval v podpaží,později se naučil i naklánět talíř s polívkou,aby ji mohl dojíst,akorát že musel jíst lžící a ne příborem,ale naučil se krájet sám knedlíky.Ve školce si ho taky chválili,že je moc šikovný a ani by tu asistentku nepotřeboval,což bylo nadsazané,vzhledem k chybějícím nožičkám ho musela při procházkách vozit v kočárku.
Věřím,že i tvůj chlapeček bude stejně šikovnej,na rozdíl od našeho má nožičky,i s nima si může vypomoct,ale většinu zvládne zdravou ručičkou a tou druhou si bude přidržovat.Já mám zkušenost až od jeho 2let,nevím,jak s ním rehabilitovali v kojeňáku,ale pochybuju,že na to měli sestry čas,spíš se to vše naučil sám ![]()
Brat manželovi maminky byl také bez kusu ruky,přesně jak píšeš ty.Také neměl loket-jinak by mohl díky pohybu v lokti více ruku používat.Babička manžela / jeho maminka / vždy vyprávěla,že po narození jí nabízeli,aby ho dala do ústavu-tenkrát byla jiná doba.Neudělala to a vždy říkala,že on vůbec nikdy nevnímal,že mu kus ruky chybí a že by to měl být handicap.Nikdy neměl ani invalidní důchod,jezdil autem,traktorem,měli pole,hospodářství.....Holky po něm šílely pro jeho milou povahu.Jeho ani jedno dítě nemá tu samou vadu jako on,ani vnoučata.
On nerad nosil umělou ruku,jen ve výjmečných situacích-např.svatba syna.
Dnes jsou úplně jiné možnosti,existují náhrady končetiny-ale chtěla jsem říct,že i bez ruky bez jakýchkoli pomůcek se dá prožít plnohodnotný život.
Jo-a chyběla mu pravá ruka,byl pravák.
@Iva24 v siroke rodine mame dnes uz velikou slecnu se stejnou rukou (pravou). Nema sebemensi problem vse zvladat, je velice zrucna ve vytvarnych umenich, navleka koralky a dela z nich jine uzasne veci… Libi se klukum, ma spoustu kamaradu, absolutni pohoda. Nevim, jestli se nekdy netrapi, tak moc ji neznam, ale urcite to, jak se bude vnimat tvuj syn zalezi pouze na vas, rodicich. Pokud nebude slychat politovani nad tim, ze se tqak narodil (nevim jak to presne vyjadrit), myslim, ze nebude mit ani psych. úproblemy. Urcite pro nej bude dulezite abyste ho brali se vsim vsudy. Drzim palce, at se podari, jeho to urcite jen posili!
já jsem v jedličkově ústavu potkala pár mladých lidí s touto vadou… dá s eříct, že všichni byli chytří, příjemní
@Iva24 ahoj, kamaratkina dcerka- dnes 5 rocna, tiez nema rucicku od lakta dole- ze jej ju priskrtila pupocna snura a odumrela jej este v brusku. ma aj synceka- bude mat rok a ten je v poriadku. ak chces, napis sz a dam Ti kontakt.
jen me to zajimalo, nechtela jsem nikoho nastvat, to se nemuzu zeptat? proste jsem je chtela vedet az budu cekat sve ditko, jestli je nejaka sance, ze to soucasny medicina odhali a kdy
Děkuji vám všem co jste mi zde napsali.
Odpověďna otázku zda to poznali: Bohužel ne a možná bohu dík. Dnes vím že léčba šokem byla asi lepší než kdybych od nějakého 10tt těhotenství věděla že se mi narodí dítě bez ruky a stála před otázkou dát bo nedát pryč. Pryč bych nedala, ale nervovat se by asi malému nepomohlo.
Doma už jednoho zdravého prcka máme, o to větší překvapení že se toto stalo.
Vím o třech dalších maminách co mají taktéž dětičky bez ruky, ale víc hlav víc ví.
@ppaja zjistit to samozdřejmně jde, ale pokud se dr na toto přímo nezaměří, nenajde to, pokud je dr laksní, opět je šance minimální toto zjistit.