Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky…po několika měsícíh kdy byl klid,mě zas nas.....ale neskutečně,od roku 2009 do 2010 jsem od nich měla televizi a net.Pominuli fakt že celý rok chodilo že to není zaplacené(což samo o sobě je blbost ,sami řekli že kdyby tak po 2 měsících by nás odpojili což se nikdy nestalo),tak jsem s nima řešila i mobil,kdy teda po řvaní a tahanicíc hmi dokonce vrátili peníze.
Poté se to přepsalo na manžela,s tím že muselo být vše vyrovnané!!!Vše samozřejmě bylo…Pár měsíců byl klid.Pak začalo chodit to samé manželovi že to není od začátku zaplacené… a mně začalo chodit jak to zaplacené samozřejmě není apod(přitom podmínka aby to přepsali manžela byla aby to na moje jméno bylo vše srovnané!!)…no pak teda na pobočce po několika řešeních že jsem vše v pořádku a že to nechápou.Byl klid.
Před rokem ani ne jsme se přestěhovali a nedávno od nich odešli(ani po 3 měsísích nepřišli opravit-nefungoval internet a televize jen občas a napůl),Celou dobu byl klid(jsou to 4 měsíce) a tedmi najendou přišlo namojejméno vymáhání resp.příkaz od českého telekomunikačního úřadu at uhradím celou tu částku(je to částka za používání ten cca rok na moje jméno) skoro 12 tisíc!!
Manžel naběhnul na pobočku kde je to ok ,volali na centrálu a prý vtommají bordel,faktury tam mají(řekli do telefonu) ale přesto má jet manžel do Prahy to vyřešit přímo na centrálu!Jako jsem absolutně vytočená a mámchut jen pošpinit co nejvíc a udělat kolem toho halo a kdesi cosi.Co si to sakra dovolujou za machinace?Tak faktury tammají a přesto to po ná chtějí opět znova?
Nemáte někdo stejnou zkušenost?
Hlavně podejte včas odpor proti příkazu. Pak bude probíhat klasické správní řízení.
To samozřejmě udělám ještě dneska. a zítra odešlu ale jsem vytočená do běla
tak nějak se snažila tchýně ukončit smlouvu na paušál na telefon. Jakmile zjistili že má tarif pro seniory tak ji záhadně začal blbnout zvuk a neustále jí přepojovali. Jenže to nevěděli že tchýně je čilá chytrá ženská a že si nenechá srát na hlavu
Trvalo to 6 telefonátů a 3 návštěvy pobočky než docílila ukončení smlouvy (měla jí na 2 roky a ty měly brzy vypršet)
O2 jsou šmejdi největší ![]()
Podejte odpor, udejte na ČOI, přejděte ke konkurenci… Jinak se bohužel asi nic dělat nedá… Ale chápu, že vás to pěkně krká…
@Mrkvetka píše:
Podejte odpor, udejte na ČOI, přejděte ke konkurenci… Jinak se bohužel asi nic dělat nedá… Ale chápu, že vás to pěkně krká…
Jak se to dá to udat na čoi?to slyším prvně…odpor už píšu:)
Velmi podobnou situaci jsem řešila - ale s vodafonem. Taky přišel dopis už od exekutora. Dluh tam žáden nebyl, dokonce číslo bylo už rok odpojeno (aby ho odpojili muselo být všechno srovnáno). Udělala jsem bengál na pobočce, tam tvrdili, že je všechno v pořádku, že nic nedlužím, každopádně dopisy chodili furt dál. Nechala jsem si písemně na pobočce napsat, že jim nic nedlužím ani jsem nedlužila, a že dluh byl neprávem odeslán k exekutorovi a společnost přebírá tuto věc k řešení. Naskenované to poslala exekutorovi a je klid (už je to nějaký čas a už nic nechodí tak doufám, že je to ok..).
Sice se na pobočce cukal, napsat to nechtěl ale nakonec se upsal..
![]()
@Kallkapa píše:
Velmi podobnou situaci jsem řešila - ale s vodafonem. Taky přišel dopis už od exekutora. Dluh tam žáden nebyl, dokonce číslo bylo už rok odpojeno (aby ho odpojili muselo být všechno srovnáno). Udělala jsem bengál na pobočce, tam tvrdili, že je všechno v pořádku, že nic nedlužím, každopádně dopisy chodili furt dál. Nechala jsem si písemně na pobočce napsat, že jim nic nedlužím ani jsem nedlužila, a že dluh byl neprávem odeslán k exekutorovi a společnost přebírá tuto věc k řešení. Naskenované to poslala exekutorovi a je klid (už je to nějaký čas a už nic nechodí tak doufám, že je to ok..).Sice se na pobočce cukal, napsat to nechtěl ale nakonec se upsal..
![]()
no nám právě řekli že tohle na pobočce napsat nemůžou ale že uhrazené vše je aleoni že taková potvrzení dávat nesmí.
@Crystal87 píše:
no nám právě řekli že tohle na pobočce napsat nemůžou ale že uhrazené vše je aleoni že taková potvrzení dávat nesmí.
To mi tvrdil taky, tak jsem řekla, že neodejdu do té doby, dokud mi nezavolá někoho, kdo to napsat může..Řekl, že nikdo takový není, tak jsem řekla, že zavolám policii (nic lepšího mě v rozčilení nenapadlo
) a tak jsme se tam dohadovali, až to napsal.. Jak to řešil dál nevím, já pak jen volala exekutorovi..
@Kallkapa píše:
To mi tvrdil taky, tak jsem řekla, že neodejdu do té doby, dokud mi nezavolá někoho, kdo to napsat může..Řekl, že nikdo takový není, tak jsem řekla, že zavolám policii (nic lepšího mě v rozčilení nenapadlo![]()
) a tak jsme se tam dohadovali, až to napsal.. Jak to řešil dál nevím, já pak jen volala exekutorovi..
no já tma ani nemám kam volat je tma jen adresa schránka kam to mám poslat ale telefon nic
ale právě jsem dopsala odpor.Jako chlap tmai s kamarádem na pobočce dělali halo a fakt veliký ale tohle jim nenpsala že nemůžou…tak asi půjdem demolovat pobočku:))ale mi nejde do hlavy jak si to můžou dovolit?jsem kvůli nim v registru dlužníků neoprávněně šmejdi hnusný
každý má nárok na tzv. potvrzení o bezdlužnosti a každá společnost je povinná toto potvrzení vydat, pokud o ně je zažádáno. Je to běžná věc, ale asi se o tom moc neví a hlavně se o tom moc nemluví. O2 jsou zmetci, už od nich taky utíkám pryč, ale stojím nohama na zemi a nedělám si iluze, že jiní jsou lepší - bohužel v té naší banánové republice je bordel holt skoro všude…
@woodcock píše:
každý má nárok na tzv. potvrzení o bezdlužnosti a každá společnost je povinná toto potvrzení vydat, pokud o ně je zažádáno. Je to běžná věc, ale asi se o tom moc neví a hlavně se o tom moc nemluví. O2 jsou zmetci, už od nich taky utíkám pryč, ale stojím nohama na zemi a nedělám si iluze, že jiní jsou lepší - bohužel v té naší banánové republice je bordel holt skoro všude…
aha a prosím tě tohle se píše v nějakém zákoně nemáš odkaz?
to bohužel nemám. Stačí na společnost napsat žádost o vystavení potvrzení o bezdlužnosti. Na netu je několik odkazů na pročtení k čemu to slouží. Využila jsem toho několikrát vůči společnostem, u kterých jsem měla smluvně nějakou službu a platila za ni, tak aby mě nemohli víc uhánět o nějaký případný dluh. Běžně se to využívá u veřejných zakázek, u žádostí o dotace, apod. Není žádný důvod proč by to neměli udělat, ale jsou to zmetci a budou vykládat cokoliv. Pokud by se cukali, obrátila bych se na Sdružení ochrany spotřebitele.
aha, tak já teď mám pochybnost, jestli se ta povinnost vztahuje jen na státní organizace(finanční úřad, OSSZ, pojišťovny, atd.) nebo i na soukromou sféru, ale ani v soukromé jsem s tím neměla problém. Záleží taky na solidnosti společnosti
ať tak či tak, poslat to můžeš a pokud by Ti bezdlužnost jednou vystavili, jsi z obliga (doufám,tady je fakt možné aj nemožné). Prokazuješ tím svou bezúhonnost. Jinak zůstává obrátit se na tu ochranu spotřebitele, ČOI a tak…Je hrozné,co kdo pořád zkouší a nedá pokoj