Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, já odešla z phy ve 20tt, šla jsem na vesnici 1100 obyv. Začátky krušné, ale zvykla jsem si a žila tam 6 let. Po Pze se mi občas zasteskne, ale tak dá se tam dojet. Jinak pokud máš na vsi zázemí, tak bych do toho šla a nebála se, ideál je potom nějaké větší město do 30 km. ![]()
Záleží na tom kde přesně, já jsem bydlela na hodně místech v čr a na jihu je mi nejlíp.
konkrétně budějovice a krumlov miluju a vubec nic mi tam neschází. V praze bydlí tatka, taky to tam mam moc rada, ale je to na me moc velky chaoz. Jedu tam vzdy jen kdyz se potrebuju vyradit a zakalit si ![]()
Hodne stesti pri realizaci planu
@JayLee a odkud přesneji jsi? nebo alespon jestli vesnice nebo mensi mestecko?
mame psa a maly dite tak me hrozne laka ten klid, zahradka, vlastni piskoviste, pes poletujici okolo,.. proste idylka.
ja jsem prave prazacka ale vyrostla jsem v dome takze vim co pece o barak obnasi a ze je to o trochu narocnejsi nez zalejt kytky na balkone ![]()
ted jsme v byte a prijdu si tu hrozne. manzel je panelakovej tomu to nevadi ale ja jsem zvykla na vic prostoru, zahradu atd. prijdu si tu vazne jak v kralikarne, kazde rano slysim jak se*e soused, vedle luxujou, naproti steka pes,.. no proste panelakovej opruz a na domek v praze nemame tak vahame jestli neutect. tam by byl dum ,,zadarmo,, jen za cenu rekonstrukce ![]()
ahoj,ja jsem teda neutekla nikam, ale mam pribuzne v jiznich cechach,v male vesnicce,ale moc se mi tam libi…vsude ta krasna krajina, lide jsou tam hodnejsi.Taky se mi libi,ze pribuzne deti muzou stale behat po vesnici a nemusis se bat,ze je nekdo ukradne.Je pravda,ze se vi,co se kde sustne,ale je to dobre kvuli detem,opravdu..dokonce byl i pripad,kdy me sestrenici ukradli obed pred vchodem,ktery tam nechala jeji tchyne v esusu,a zlodej byl hned dopadem ![]()
Urcite to bude mit i nevyhody, asi nez si zvyknes,ale myslim,ze se spatne neudelate,kdyz pujdete do jiznich cech ![]()
preji spravne rozhodnuti ![]()
Ahoj, tak my tiez chceme utiect z prahy koli detom. Jednak je tu strasny chaos, malo priestoru pre deti na hranie ( materske centra nemusim) ale chceme odist na zapad k nemeckej hranici aby deti mohli do skoly v nemecku a mali viac moznosti v dospelosti..
Tiez sme premyslali ci nam praha nebude chybat ale dufam ze nie a pre deti by bol domek a zahrada velkou vyhodou. Takze drzim palce ![]()
kdyz bude nejhur tak do prahy muzeme jit vzdycky, akorat by bylo zbytecne tam do toho investovat treba pul milionu a pak se vracet do Prahy ![]()
a nebo to tam zkusit na par mesicu a kdyz se nam tam nebude libit tak to pustit ![]()
Já jsem si v určitým věku nedokázala představit žít jinde než ve velkým městě. Po maturitě jsem naklusala do Prahy a pak jsem hodně rychle utíkala…Prvně do Budějic, pak do Strakonic…a tady už jsem nějakej ten rok…no a chystám se utéct na úplně mini vesničku, sice kousíček od města, ale těším se na to úplně nějvíce:) jižní čechy jsou krásný:)
Ja bych do toho teda nesla…ale ja jsem typickej velkomestak.
kamaradka taky takhle odesla, do rodneho mesta, koupili tam byt, manzel ale stale dojizdi za praci do Prahy a je tam pes tyden. Lepsi v okoli nesehnal. Ona je na deti sama.
Ja jsem utekla z vesnice do Prahy, rikala jsem si, ze se tam vratime a posledni dobou zjistuji, ze je mi v Praze lip, bydlime na Ladvi, takze les mam za panelakem a hlavne je vse pri ruce, uz bych se na vesnici zblaznila. Ale kazdymame jiny nazor
@pata308 no práve že tá Praha je taká blbá pre deti. nemôžeš je nikam pustiť, všade hluk, neporiadok, feťáci :-/ ma praha vyhovuje a manželovi taky, ale dieťa tú moc nie je kam vziať, aj keď je niekde park alebo niečo tak je tam bordel atd, proste taký na nič
@Anonymní píše:
@pata308 no práve že tá Praha je taká blbá pre deti. nemôžeš je nikam pustiť, všade hluk, neporiadok, feťáci :-/ ma praha vyhovuje a manželovi taky, ale dieťa tú moc nie je kam vziať, aj keď je niekde park alebo niečo tak je tam bordel atd, proste taký na nič
Kdyz to neni jen v Praze. To by clovek musel opravdu na mini vesnici, ale ja osobne nemam zaludek na ty drbny a pomluvy ![]()
Pokud to není vesnice se třema barákama,tak bych klidně šla. Praha je pěkná a na výlety nebo občasné nákupy, proč ne? Ano bydlet bych tam nechtěla. Bydlím na malém městě v Železných horách, v létě se koupeme v rybníku, chodíme na houby, na procházky tu je nádhernej les nebo spousta koutů,kam se dá jít s dětma a nemusím se bát feťáků, smradu z aut a továren,hluku. A v zimě sáňkujeme, na zahradě stavíme sněhuláka a hodíme bruslit na zamrzlej rybník. Neměnila bych !
@Deniska2000 ted jsi presne vystihla to co mi tu chybi,.. jak se rika nejlepsi veci jsou zadarmo a kam se hrabe 3Dkino a obchodaky na staveni snehulaku, vylety atd,.. me to tady chybi strasna takova ta ,,rodinna pohoda,, stravena necim prijemnym. jdeme se projit do parku kde musi byt pes na voditku a motaj se okolo nas vozralove atd ![]()
omlouvám se za anonym, máme tu příbuzné co o našich plánech zatím neví.
chci se zeptat je tu někdo z Vás kdo odešel z Prahy na vesnici? jedná se o malou vesnici ale škola!školka/lékař/obchod a prostě takový ten základ tam je..
zatím jsem na mateřské tak váháme že by jsme odešli. máme tam možnost bydlení za ,,pusu,, a láká mě představa domečku, klidu atd.. manžel si najde práci vždycky i za cenu dojíždění (ušetřili bysme měsíčně přes 12tisíc nájemného takže benzín by fakt nevadil)
chci ještě studovat ale na Praze nelpím, takže do školy bych klidně dojížděla kamkoliv, je mě to jedno..
tak se chci zeptat zdali jste někdo takhle utekl a jestli spokojenost nebo je Vám po Praze smutno?