Placení výživného a dluh

Anonymní
23.5.12 15:24

Placení výživného+dluh

Zdravím,

potřebuji poradit co a jak mám dělat. Stala se mi taková situace: otec na mojí dceru(10 let) má od května platit výživné 1000 kč + 500 dluh za minulá období. Zatím poslal jen 1000 kč a zbytek ne.U soudu sám říkal že by nejradši neplatil nic, takže počítám že ani vše platit nebude… Poradíte mi co mám dělat? jde podat trestní oznámení? Spíše by mě zajímal názor někoho, komu se toto také stalo a jak postupoval.
Mockrát děkuju :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
557
23.5.12 15:48

mozes nanho poslat exekutora. To je rychlejsie. Kontaktuj pravnika co sa na to specializuje a budes to mat raz dva vybavene. Pravnik si vyuctuje naklady tomu kto ma platit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl martina.se
23.5.12 16:05

Otázkou je, co přesně psáno v rozsudku. Stanovená konktérní data, např že má platit třeba nejdéle 15tého v měsíci a pod? Potom se můžeš obrátit na policii a podat trestní oznámení, ale známá takhle bojovala a jí bylo řečeno, že řešit to má smysl teprve po té, co ex neplatí min 3 měsíceš. A dokonce stačilo, aby poslal jednou za 3 měsíce 100 kč a oni to brali, jako že má zájem.. humus. Zkus PČR, popř se obrátit s radou na právníka, zda se dá dát návrh na exekuci.

• Citovat
  • Upravit
425
23.5.12 16:17

Vyprdni se na trestní oznámení, to je na dlouho a v naší slavné republice není na neplatiče žádná páka. Tak jak píše Janka, EXEKUTORA !!! Pokud víš, že má stálou práci, tak se můžeš obrátit na soud a dát mu exekuci z platu. Jinak soukromého exekutora, neboj, všechny poplatky zaplatí on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
23.5.12 16:17

Ze své vlastní zkušenosti - pan policajt řekl: trestní oznámení lze podat kdykoli, ale státní zástupce neplacení výživného považuje za možný trestný čin, pokud došlo k neplacení za uplynulé 4 měsíce po sobě jdoucí! Jinak řečeno, pokud ti pošle jednou za 4 měsíce stovku (jak píše „nepřihl martina.se“) v podstatě nemáš nárok podat trestní oznámení, které by oni začali prošetřovat! Já s tímto bojuju už 5 let, kdy mě můj bývalý neplatí ani běžné výživné… nejrychlejší je opravdu podat na něj návrh na exekuci, ale přes soukromého exekutora…pokud požádáš soud, všechno se hrozně vleče… A pokud tvůj bývalý nemá žádný majetek nebo příjem, tak je i tohle k ničemu! V takovém státě my žijeme :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová