Opět těhotná - nevím, co dělat

Anonymní
19.5.12 08:13

opět těhotná...nevím co dělat

Včera jsem zjistila že jsem těhotná…manžel se mě ptal jestli už jsem to dostala,že jednou se mu stala malá nehoda.měla jsem to zrovna dostat…a ted už uplunul víc jak týden a jinak mi nic nebylo..jen mi nebylo nejlíp,jsem dost nachlazená a víc se mi chtělo spát,tak jsem to přikládala tomu nachlazení…včera mi koupil test a já ho hned uděla,byli tam hned dvě čárky…měla jsem šok…máme spolu tři děti 8,4 a 1,3 měsíce…tu poslední holčičku jsme plánovali jako posledního mazlíka…a jsme si řekli,že už žádné určitě ne…malou jsem dlouho kojila skoro do roku,tak jsem měla antikoncepci cerazzete …a pakkdyž jsem přestala,byla jsem líná si jít projinou…a tak jsme používali kondomi…právě v této době ,jsem si říkala,že musím jít pro nákou antikoncepci…jenže ,chybička se vloudila…koupili jsme druhé auto,kde se všichni pěkně vlezou,ale nee už čtyři,udělali jsme každému pokojíček ,čtvrté dítě už by nemělo,tak by bylo s nákým sorozencem…už jsme si chtěli taky užívat trochu,když děti poodrostly a prostě už žádné nemít…jak to zvládnout se čtyřma si nedokážu představit,pro mě ted asi už zbývá jen ten potrat…zrovna jsem před nedávnem prodala krásný kočárek ze vším všudy,jak kdyby to bylo znamení…manžel mě na potrat nenutí.Řekl mi,že záleží na mě,že to nák zvládnem,že hold se to udělá..ale já se musím rozhodnout…malá by měla kolem dvou roků,to je pro mě hrozná představa…zase těhotná…už jsem zhubla náký kila poporodní teprv před nedávnem … a finančně taky nevím…pořád přemýšlím a přemýšlím…achjoooo

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.5.12 08:20

tak nějak nechápu tvůj příspěvek, tohle si prostě musíš rozhodnout sama a ten výčet toho proč to nejde, jako prodaný kočárek a zhubnutý kila a pokojíček by čtvrté dítě nemělo..prostě přesvědčuješ sama sebe, ale nechápu proč k tomu zakládáš diskuzi, půlka holek ti řekne, že to zvládneš, půlka že je to tvůj život a tak udělej co cítíš..tyhle založený témata mi fakt rozum nebere..rozhodnutí je jen na tobě

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.12 08:24

a jen ještě k manželovi, čím tak asi přemýšlí? Proč ti nepověděl, že se stala nehoda, mohla si to vyřešit postinorem.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
2901
19.5.12 08:28

Já ti rozumím. Ale poradit neumím, to si fakt budeš muset zvážit sama - a bude to těžké. :hug: :hug: :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
19.5.12 08:29

A ještě k anonoymní - proč píšeš proboha anonym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.12 08:32
Nevím sama …on je z více dětí,takže by mu to nevadilo,jenže já už si to nedokážu moc představit být těhotná a mít další…asi jsem se sama rozhodla,ale pořád musím přemýšlet..ač čekáte první,druhé dítě pořád to je věc která se musí zvážit a proto i mě to vrtá v hlavě…nechci mít žádné výčitky a pak hluboce litovat t
@Anonymní píše:
a jen ještě k manželovi, čím tak asi přemýšlí? Proč ti nepověděl, že se stala nehoda, mohla si to vyřešit postinorem.. :roll:
  • Citovat
  • Upravit
31594
19.5.12 08:32

// neplánovaně, jo, rozumím, chápu, člověk na to čumí jak puk a říká si, že to snad není možný.
Pro mě osobně potrat není volba, neuznávám ho, když se podívám na své děti a řeknu si, že kdysi byly taky takový maličký bezbraný tvor v bříšku, tak zkrátka nemůžu.
Ze své zkušenosti ti můžu říct, že když opadne prvotní šok, tak je pak líp. Pak se člověk začne dokonce i těšit :mrgreen: A teď už cítím pohyby a nedala bych toho našeho Kloboučka (vzniknul přes pesar :twisted: ) ani za nic. Zkrátka už je náš.
Zvládnout se dá úplně všechno na světě. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.12 08:33
proč anonym..protože tu mám spoustu známých ..a nechci aby někdo něco věděl…když se rozhodnu,jak se rozhodnu…
@baghira píše:
A ještě k anonoymní - proč píšeš proboha anonym?
  • Citovat
  • Upravit
31594
19.5.12 08:34
@Anonymní píše:
proč anonym..protože tu mám spoustu známých ..a nechci aby někdo něco věděl…když se rozhodnu,jak se rozhodnu…

já myslím, že byl spíš dotaz na anonymní z prvního a druhého příspěvku, u tebe je přeci jasné, proč jsi anonym :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.12 08:35
aspon někdo mi rozumí…ted tady bulím jak želva…ale co už …nikomu to nepřeju,aby to takhle řešil někdy
@baghira píše:
Já ti rozumím. Ale poradit neumím, to si fakt budeš muset zvážit sama - a bude to těžké. :hug: :hug: :hug: :srdce:
  • Citovat
  • Upravit
2901
19.5.12 08:36
@Anonymní píše:

Ale jo, tebe - zakladatelko naprosto chápu. Já myslela tu druhou anonymku. Ale jinak to vidím jako Gladys - jednou jsem málem řešila podobnou situaci (těhotenství se nakonec nepotvrdilo) - a i když by se to tenkrát absolutně nehodilo, dítě bych si nejspíš nechala.
Ale ať se rozhodneš jakkoliv, odsuzovat tě nikdo nemůže. jen ty se s tím budeš muset vyrovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
19.5.12 08:37
@Anonymní píše:

Baghira nejspíš myslela druhou anonymní :) Jinak souhlasím s Gladys. Mám pocit, z toho, co píšeš, že další díte pro vás po materiální stránce problém nebude. I tak je samozřejmě rozhodnutí jen na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

když je zakladatelka anonymní, tak nevím, proč nemůžu být já, nechápu, proč se nad tímhle někdo pozastaví :roll:

• Citovat
  • Upravit
10639

Zvladnout se to se 4 detma urcite da…Mame s druhym manzelem taky celkem 4 deti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230

Pokojíček, kočárek, auto, kila… to by pro mne nebyly ty zásadní věci, podle kterých bych takové - doslova životní - rozhodnutí dělala. Mně tvůj příspěvek přijde spíš na deníček než na diskuzi. Nechápu, na co se chceš ptát a o čem diskutovat :nevim: . Auto se dá prodat a jiné koupit, málokdo ti řekne, že dvě děti spolu nemůžou spát v jedné místnosti (u těch malých bych já spíš řekla, že by to bylo lepší). Podle mne sama cítíš, jestli chceš nebo nechceš další dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová