Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla bych se zeptat máte někdo zkušenosti s bradavicemi?U dcery 9 let jsem našla na noze myslím,že je to asi bradavice(nevím,já když měla,tak vypadala jinak),připadá mi jakoby rostla do hloubky,nevyčnívá,má tam jen takové jakoby kolečko a v něm jdou vidět černé tečky,může to být bradavice?Zkoušela jsem přikládat česnek,ale nepomohl,uvažuji o koupi wartneru,ale mám obavu jestli to skutečně bradavice je.Tento týden má mudr.dovolenou,tak uvidím,kdyžtak bysme tam museli v pondělí zajít
vlaštovičník ![]()
zbavila jsem se jím bradavice na ruce pod nehtem ![]()
Určitě to bradavice bude kdyžtak nahoď foto, ale jestli můžu tak wartner jsou vyhozený peníze…vůbec nefunguje, radši kup duofilm, je levnější a funguje víc…
Podle popisu myslím, že by to bradavice být mohla. Mám takové dvě na noze a bojuji s nimi asi tři roky
Nevystouplé, zarůstající dovnitř jsou nejhorší a nejodolnější. Mně nepomáhá nic, ani ten Wartner. Léčím je snad pořád. Jedině vypálení dusíkem na kožním na nějakou dobu zabralo, ale po asi půl roce vyrostly znovu. Dr. vás asi pošle na kožní, ale to vypalování je docela masakr (aspoň u mě a to jinak bolest snáším celkem dobře). Pokud to tam ale dcera nemá moc dlouho, tak možná ještě nebude tak „zažraná“. Jinak to možná může být kuří oko, ale pokud jsou tam černé tečky, tak hlasuji pro bradavici.
určitě vlaštovičník, já jako malá měla bradavice z bazénu na každém prstu i pod nehty a vlaštovičník pomohl. teď roste všude, je to jako plevel, prostě se utrhne a bradavice se potře tou žlutou vodičkou, která z něho vytéká.
večer vložím fotku,teď jsem v práci.Mně ten wartner vyšel za super cenu,tak jsem si říkala,že ho zkusím,uvidíme.Končí tam za měsíc expiračka,tak ho vyprodávali v lék.jen za 50,–Kč.Duofilm,ten jsem vlastně kdysi měla,ale u mě bohužel nepomohl:-(
@AliTad píše:
Podle popisu myslím, že by to bradavice být mohla. Mám takové dvě na noze a bojuji s nimi asi tři rokyNevystouplé, zarůstající dovnitř jsou nejhorší a nejodolnější. Mně nepomáhá nic, ani ten Wartner. Léčím je snad pořád. Jedině vypálení dusíkem na kožním na nějakou dobu zabralo, ale po asi půl roce vyrostly znovu. Dr. vás asi pošle na kožní, ale to vypalování je docela masakr (aspoň u mě a to jinak bolest snáším celkem dobře). Pokud to tam ale dcera nemá moc dlouho, tak možná ještě nebude tak „zažraná“. Jinak to možná může být kuří oko, ale pokud jsou tam černé tečky, tak hlasuji pro bradavici.
Právě z toho vypalování mám strach,tak chci zkusit jestli si poradíme sami,snad ano.Synovi vypalovali jednou a měl tak šíleně spálené okolí bradavice,že jsme pak museli ještě chodit týden jinam na kožní aby mu to doléčili,protože framykoin jak nám pan doktor napsal nebyl k ničemu.Zůstala mu tam dokonce okolo zrohovatělá vystouplá kůže,která zavazela,vyléčili jsme nakonec až homeopatiky,teď už nejde poznat nic a u něho se bradavice naštěstí od té doby neobjevily
určitě mrknu na zahradu,mám pocit,že tam naši ten vlaštovičník dokonce mají,vyzkouším.Díky za radu
nám mamka jako dětem na noc na to dala plátek citrónu a zavázala.říkala že prý to zabralo.
@Kuba123 píše:
určitě mrknu na zahradu,mám pocit,že tam naši ten vlaštovičník dokonce mají,vyzkouším.Díky za radu
Chce to ale pravidelně mazat, určitě každý den. Teď na jaře má velkou sílu. Třeba potřít po koupání, když se ta bradavice rozmáčí
když jsem byla malá tak jsem mněla bradavice..babička dala do misky nakrájenou cibuli a zalila octem nechala přes noc a na druhý den mi jí stim natřela,zavázala a tak se to opakovalo cca 3dny a bradavice zmizela:-) babička byla zravotní sestřička:-) ![]()
Kamarádka u synka (4 roky) mazala kdečím a nepomohlo nic. Vypalování jí kožař nedoporučil, nakonec šli na vyříznutí. Kloučka přispali, bradavici vyřízli a za půl hodiny šli domů.
Měla jsem jednu v dětství, ani sněžení, ani vlaštovičník mi nepomohl. Až v létě chodit bosa a byla pryč a už se nikdy nevrátila.
Ahoj. Nám na bradavice pomáhá Kolodium forte, je to malá lahvička, roztok pro odstranění právě bradavic, ale také zrohovatělé kůže a kuřích ok. My si každý den večer nanesli 2 kapky, dokud to tu bradavici „nevytáhlo“. Po nanesení ale alespoň chvíli s nožkou nehýbat, aby to nesteklo…po chvílce to na bradavičce udělá povlak. Už nevím kolik to stálo, ale vždy nám to pomohlo… ![]()