Dům vs. moje mamka

Anonymní
11.5.12 11:47

Dům vs. moje mamka

Holky prosim poradte,

uz vazne nevim co mam delat, ve zkratce nasi jsou rozvedeni, tata je super ale bojuji neustale se svou mamkou. dokud jsem nebyla tehotna tak na me pomerne ,,kaslala,, ani se neozvala, vyzivne neplatila (prestoze 99% vyzivneho melo padnout na skolu kam me ona prihlasila, ja chodit nechtela jenze jako neplnoleta jsem se nemohla odhlasit takze mi tam jen naskakovali dluhy). kvuli dluhum jsem sla do prace abych zaplatila skolu, cim se rozpoutal kolotoc ze mi skolu neplati, pac tam stejne nechodim. chodila bych, ale bohuzel uz me chteli nekolikrat vyhodit za neplaceni skolneho takze proste prednejsi mi byla prace.
vyzivne jsem nevidela uz dobrych par let. mezitim jeste zemrel milovany pradedecek ktery me a sestre nechal nemale penize a dum, ze si ho my dve nechame az bude ,,velke,,.

jak jsem otehotnela tak se kontakt s matkou zlepsil, obcas napsala smsku ale byla to takova sucha konverzace, proste jen ze slusnosti. vyzivne stale nikde a jelikoz jsem nemela rok na HPP tak jsem byla do porodu na rizikovem bez penez. vyzivne na ktere jsem mela narok taktez nikde. penize od dedecka asi sezrala cerna dira pac pokazde kdyz se o nich zaclo tak bylo ticho a zaclo se mi nadavat jaka jsem mrcha ze si dovoluju neco chtit. dum byl napsan na mou sestru.

takze prestoze jsem mela narok na x let vyzivneho, mela jsem penize od dedecka, mela jsem od dedecka cast domu kam jsem doufala ze s mimcem pujdu,… nemam proste nic. kdyz jsem mamce rekla ze si teda budeme muset vzit hypoteku a jit nekam na vesnici tak mi odepsala po emailu at se kouknu na sreality a posilala mi odkazy na domy za x milionu (asi ceka ze nam nekdo pujci 6mil. na dum)

holky ja uz fakt nevim co mam delat, kazdej mesic vyhazujeme sileny penize za najem, praci mam na dohodu ze obcas dochazim, za chvili me cekaji zkousky ve skole a s tim spojena samozrejme dalsi platba skolneho. chvilema si rikam co jsem ty mame proboha udelala tak hroznyho??? moje sestra ma dva byty, dum, penize, auto a je nezamestnana. ja? studuju, makam, delam si rekvalifikace, pokousim se vychovat dite a co z toho mam?? nic. nemame kde bydlet, auto si koupim nejdriv za rok na splatky a to ani nemluvim o tom ze bych rada studovala dal, jenze bohuzel to proste nejde.

chapu ze jsou lidi s mnohem vetsimi problemy ale ja proste nemuzu pochopit proc vlastni matka da jednomu diteti vsechno a druhemu nic?? :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3140
11.5.12 11:53

takže dědeček vám ty peníze v závěti neodkázal? Že dům budete mít se sestrou dohromady také bylojen jeho přání, které vyslovil ústně? Protože kdyby tě v závěti zmínil, tak by tě těžko mohla máma takhle vyšachovat (resp. mohla by, ale pak máš možnost se bránit) Pro neplacení výživného je možno jí dát k soudu…což je trochu drsné, žalovat vlastní matku, ale pokud se jako matka nechová… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
11.5.12 11:53

Asi bude njlepší si našetřit nějakou částkun na právníka…ale zas musíš počítat s tím že peníze třeba dlouho neuvidíš a vztahy v rodině klesnou pod bod mrazu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MishaSAD
11.5.12 11:54

Tak to je mazec a upřímně ti nezávidím … ale když jsem se tak zamyslela, tak znám spoustu rodin, kde to tak je … že rodiče viditelně nadržují jednomu z dětí.
S mamkou si asi nejde rozumně sednout s probrat to, že? A sestra je mladší nebo starší? S ní taky není žádná řeč?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.12 11:56

@me2dova s tim vyzivnym jsem si zatopila sama. prisla o praci tak jsem ji rekla at to neresi, at posila jak bude mit, jeden mesic treba jen litr a dalsi treba 3, ze na ty castce netrvam. odpovedela ,,jo,, a pak se pul roku neozvala a neposlala uz nikdy nic,.. kdyz ji reknu ze nemam, odpovi ze ona taky ne at si reknu tatovi :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
MishaSAD
11.5.12 11:58

a ty jsi bydlela u taťky, že ti mamka posílala výživné?

• Citovat
  • Upravit
3140
11.5.12 12:03

no ono ve skutečnosti, pokud nemá soudní rozhodnutí, že může přestat platit, tak ta povinnost jí nezaniká tím, že tys jí něco řekla. Ty peníze na výživném ti dluží.
Jestli jí děda nějaké peníze pro tebe dal a ona ti je nepředala, ale ty nemáš nijak podloženo kolik toho mělo být a že to mělo být pro tebe, tak tyto peníze asi nezískáš, ale o ten dluh na výživném se s ní klidně soudit můžeš… takže bych jí zkusila trochu přimáčknout ke zdi, ať kouká navalit peníze od dědečka, jinak že jí dáš k soudu za dluh na výživném.
Chápala bych, že pokud nemá práci, tak že jste se dohodly, že bude platit nepravidelně…ale že se tě snaží okrást o peníze, které ti děda odkázal, to není úplně mateřský počin:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.12 12:05

jinak zavet jsem nikdy nevidela, ale bylo mi i od prababi ktera stale zije, i od dedecka receno ze to je nase, ze to dali nam. ale je mozne ze to napsali nejprve na mamku a ta ze to na nas prepise az budeme dospele. kazdopadne prababi chybi do 100 uz jen par let a neni na tom nejlepe, takze te uz nic nerikam, chci ji nechat v klidu dozit. ale uz me to proste neskutecne stve. jedna ma vsechno, druha nic. :nevim: nechapu proc je mamka takova.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.12 12:06

@Barush myslis ze to muze byt nekdy horsi nez ze me vlastni mama totalne ignoruje? jediny na co se me zepta je po sms ,,co si jedla?,, zadny jak je, nebo jestli nepotrebuju, nebo jestli na to jidlo vubec mame, proste ji jen zajima co jsem jedla :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.12 12:08

@MishaSAD sestre je za chvili 30, me 20. se sestrou nelze resit nic, je pomerne sobecka. ona je totiz ta uzasna ktera uz totiz narozdil ode ma dodelanou skolu :pocitac: tak nejak celozivotne mi ji davaji pred nos, ze ona uz ma ridicak, ze ona uz ma skolu, ze ona uz ma praci,.. to ze ma pomalu deset let naskok uz nikoho nezajima pac ona je prece taaak sikovna :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.12 12:13

@me2dova s tim od dedecka uz ani nepocitam, to si se segrou rozdelily s z toho uz neuvidim nic, to uz je pasé. ale nevim jak s tim vyzivnym. prijde mi pomerne drsny jit soudne proti vlastni mame jenze uz nevim co vic mam delat :zed:

a nejak extra spatne na tom taky neni. ma taky svuj dum a vskutku nezije si vubec spatne.

jinak jak tu byl dotaz na to bydleni tak jsem byla u taty pac maminka nejak nemela zadny extra zajem. bydlela jsem s ni pul roku a skoncila jsem u detskeho psychologa pac se mi rozjela agorafobie (=strach z lidi a prostoru okolo sebe), soudne me okamzite predali k otci a ji urcili 3500,– a z toho 2800,– bylo skolne

• Citovat
  • Upravit
672
11.5.12 12:27

Upřímně, já bych to výživné řešila soudně… Bude ti muset doplatit všechno zpětně.Samozřejmě, že chápu, že je to tvoje máma, ale podle toho, co píšeš, se tak nechová… Moc možností nemáš, buď chceš dodělat školu a začít žít ne přežívat nebo se můžeš dál utápět v sebelítosti. Každopádně já jsem pro soud, když to nejde po dobrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.5.12 12:32

Náš dílenský mistr po dosažení plnoletosti zažaloval svého otce, který od jeho asi čtyř let na něj neposlal ani korunu. No a tatínek u soudu málem brečel, že nemá peníze a že neví, jak to udělá..... No a soudce(!) ho utnul: „Máte syna - tak máte povinnosti!“ Dělalo to skoro třičtvrtě miliónu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
11.5.12 12:46

já jsem to teda moc nepochopila, ten dům je napsaný na koho? na tu téměř stoletou prababičku nebo na mamku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
11.5.12 12:50

Já jsem to nepochopila s tou školou, nejdřív tam chodit musela, protože nešlo odejít, pak najednou odejít šlo, a to do práce…
Máš-li na ty peníze opravdu nárok, poraď se s právníkem, co dál. Jsou-li peníze z dědictví tvoje, tak to dej k soudu. To výživný určitě vymáhej. Píšeš, že s mámou máte vztahy nijaké, mně to zní jakože když se rozkmotříte, o nic nepřijdeš…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová