Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No já taky nejsem ten typ, co někoho na rovinu „odpálkuje“. Zkusila bych se s ní scházet méně a méně často a třeba jí to dojde. Klidně jí napiš, že už jsi třeba domluvená s někým jiným ať to pak není blbé kdybys ji potkala. A pokud fakt není totálně blbá (čemuž ale ty kecy ohledně psa nasvědčují) tak to pochopí.
Jinak, než na rovinu to nepůjde ![]()
Zkus se jí nejdřív vyhýbat, ale nakonec budeš muset stejně s pravdou ven..tuším, že je hodně natvrdlá.. ![]()
Chápu tě, podle mě zlá nejsi, ale jak z toho ven ti teda poradit neumím. Jedině se vymlouvat a vymlouvat a doufat že to vyšumí. Je to teda trapný až na půdu, ale nevím co jinýho bych dělala ![]()
ne, nejsi divná, když se s ní nechceš vidět
Vůbec se ti nedivím. Ale bohužel ani nevím co ti poradit. Já bych to totiž srabácky řešila zapíráním a lhaním, že se mi to zrovna nehodí, dokud by jí to nepřestalo bavit ![]()
A to jsem si myslela, že mě kamarádka využívá…
Anonymní, napiš mi prosím SZ, nechci to rozebírat tady na diskuzi.
ja te chapu, taky jsem mela problem takhle jednu odpalkovat, nastesti uz pak prekrocila meze a tim mi to usnadnila.Asi bych byla srab a vymlouvala se, ze nemam cas…akorat tedy nevim, jak na to, kdyz uz chodi sama k vam… ![]()
Doufám, žes jí narovinu řekla (když Tě žádala, že máš manželovi říct, že už Ti prachy vrátila), že kvůli ní manželovi lhát nebudeš. Dále doufám, že když vytáhla cigára optala ses jí, kde vzala na cigára, když Tobě dluží prachy, které fakt potřebuješ..Jestli jí nechceš říct narovinu, že už se s ní nechceš scházet, postačí, když jí párkrát napíšeš zprávy typu - dnes nemám čas/ dnes jsem domluvená s někým jiným/ dnes se mi to nehodí/ dnes budu s manželem/ dnes jedu k mamce/ dnes přijede sestra atd, atd..když jí to budeš psát stále dokola, dojde jí to
. S těmi penězi by mě to štvalo už z principu, né kvůli blbým dvěma stovkám..
ahoj, asi bych souhlasila s tím, zeptat se jí, jakto že má na cigára, když nemá na vrácení. A na další schůzku bych se asi vymluvila že mám něco jiného a kdyby tě náhodou potkala, tak to jen urychlí tvůj problém. Netrap se tím a klidně ji na rovnu řekni že ti vadí tamto a ono.. třeba potřebuje jenom POŘÁDNĚ vzpamatovat ![]()
To mi něco připomíná, před půl rokem jsem se seznámila s holčinou v práci, byla taková uzavřená, neoblíbená,bylo mi jí i trochu líto, nakonec jsme se i po ukončení PP sem tam sešli na kafčo a pokecali, pak jsem ji vzala k sobě, pač jsem těhu, nechtělo se mi courat po restauracích.Jenže jednoho dne se mě zeptala jestli nemám něco k jídlu, trochu mě to zaskočilo ale zbylo mi od oběda tak jsem jí nabídla,a pak se situace opakovala zas a zas, vrchol byl když ke mně přišla jak byl manžel doma a řekla mi že chce něco teplého že na salám nemá chuť.
Mimoto mi psala jestli jsem třeba doma že potřebuje na kompa, nebo že má na prodej nějaké věci které by mi teď v těhu mohly být dobré.Podotýkám že žila s partnerem, kuchyn. linku měli, ale řekla mi naférovku že se jí nechce vařit.Tak nějak mi došlo že z toho kamarádství nebude,zajímala jsem ji jen jako objekt k svým hmotným potřebám.Tudíž jsem prostě komunikaci jednoduše
ukončila
Cigara jí koupil manžel, ale peníze jí nenechal-jako každý den ![]()
Ono asi hned tak něco nepochopí, má tak trochu svůj svět, jak se ukazuje poslední dobou. Vymýšlet si vážné onemocnění mi připadá trochu moc. Výmysl, že potratila dvojčátka, to je taky hodné možná tak patnáctileté pubošky a ne dospělé ženské… Asi to opravdu udělám tak, že se budu vymlouvat a vymlouvat a vymlouvat a doufat, že jí to přestane bavit… Děkuju za uklidnění, že divná nejsem ![]()
Tak to je důvod, proč se nikdy s nikým nedomlouvám, buď se sejdeme v MC nebo náhodou potkáme. Já říkám, že si chodím pokecat sem, kamarádku mám doma - chlapa - co se doma upeče, to se také sní a spoléhám se sama na sebe. Známých mám hodně, ale „kamarádku“ snad ani nechci
Jsem si sama svým pánem.
Radím jí to říct na rovinu, ale také jsem takový okecávač a pak trpím, moc mi nejde říkat ne. Držím pěsti, ať se jí zbavíš.
![]()
věř tomu že je lepší pustit takového člověka co z tebe dělá blba, život je příliš krátký a lidí kteří ti mají co nabídnout jsou tucty.
@Lola29 píše:
věř tomu že je lepší pustit takového člověka co z tebe dělá blba, život je příliš krátký a lidí kteří ti mají co nabídnout jsou tucty.
Já si myslím, že kamarádka možná má nějakou psychickou poruchu - např. poruchu osobnosti, nebo Aspergerův syndrom. Já mám např. Aspergerův syndrom, a také jsem pověstná tím, že se vždy na někoho upnu a byla bych s tím člověkem pak nejraději pořád. Lidé s Aspergerovým syndromem jsou často sobečtí, necitliví a neumějí s druhými komunikovat. Jsou také často nepraktičtí. Lidé s Aspergerovým syndromem také žijí ve svém světě a neumějí se vtáhnout do normálního světa. Jestli chcete o tomto syndromu a jeho diagnostice vědět více, napište mi SZ.
Jestli žádnou takovou diagnozu nemá, bude lepší si jí nevšímat a zapomenout na ni, ale nevím jak to udělat, když bydlíte ve stejném měste.
Zdravím a hned na začátek bych se chtěla omluvit za anonymitu, snad záhy pochopíte
Chtěla bych si postěžovat, zjistit, jestli jsem zlá nebo divná a případně poprosit o radu.
Cca před čtvrt rokem jsem se seznámila v našem městě s holčinou, která má taktéž malé dítko, tak jsem si říkala, že bude fajn mít tu další kamarádku na kočárkování…
Jenže poslední dobou mám pocit, že se na mně stala děsně závislou. Ráno se probudím, mám tu od ní sms. Ptá se, jestli máme dopoledne čas. Napíšu, že sice manžel není doma, ale že ven nepůjdeme, že chci uklidit a kdesi cosi a řeknu, ať nás vyzvedne v 1. No v 11 je tu s tím, že mimčo jí doma plakalo, tak šli ven a dítě se potřebuje někde najíst… Další věc, co mě totálně vytáčí je to, že jsem jí, já kráva, už podruhé půjčila na její splátky půjčky. První blbý dvě kila jsem z ní tahala měsíc a to div ne po dvackách. Před třemi týdny jsem jí půjčila další peníze s tím, že „určitě nejpozději pozítří“ je budu mít zpátky. Dopadlo to tak, že půlku mi přinesla až když jsem si vymyslela, že dítě nemá na jídlo a manžel zuří. Druhou půlku nemám doteď. Víte co mi řekla? „Kdyby se manžel ptal tak mu řekni že už jsem ti to dala.“ Chápu, že musí dítěti koupit sirup, když má teplotu, ale neříkejte mi, že když si může koupit bagetu a cigarety, tak že mi nemůže vrátit peníze. Řekla jsem jí, že do pondělka ráno to tu bude, ať si to udělá jak chce, že pak odjíždim, tak jsem zvědavá.
Další věc, to mě už dneska možná vytočila kravina… Ale byly jsme venku, já pustila psa z voditka a ona ho věčně okřikovala, jak je blbej, pořád samý pojď sem pojď sem, pes nevěděl čí je. Námitky, že pes poslouchá svýho pána „pomohly“ jen v tom, že prozměnu říkala „Blbče přejedu tě.“
No fakt už nevim… Jsem zlá, nebo divná, když už se s ní nechci scházet? I když jsem na ní naštvaná, nedokážu jí říct „už tě nechci vidět“. Taky je ní blbý se třeba vymlouvat že nemám čas, když mě pak potká samotnou nebo s někým jiným. Nevim, co dělat

Na závěr mého, možná trochu zmateného, příspěvku bych chtěla poprosit o diskrétnost, kdyby mě odhalily maminky, které mne znají osobně a mohly by si domyslet, o koho jde. Sice by se asi situace vyřešila hned…ale chápete,ne?
Přeji hezký podvečer