Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
proč anonym..protože tu mám spoustu známých ..a nechci aby někdo něco věděl…když se rozhodnu,jak se rozhodnu…
to bylo asi mysleno k te druhe…
zkus tomu dat chvilku cas a dobre to promyslet, neni to lehke. Ja jsem teda programove proti potratum, tak bych o tom ani nepremyslela, ale asi by to se mnou slehlo ![]()
k praktickym vecem, auto je asi nejvetsi problem, ale to ostatni se da hezky resit, deti muzete podle mi i sparovat podle pohlavi a veku, jednu mistnost nechat jako hernu. Ja byla se segrou v pokojicku hodne dlouho.
kocarek zase sezenes, mozna budes potrebovat i dvojkocar. Zalezi na tom, jak mrne bude tlapat.
uzivani zamrzi, ale manzel ma pravdu, kdyz bude treba, tak se to nejak poresi.
Zalezi jen na tobe, dobre zvaz, drzim palce.
@kacakaca píše:
Pokojíček, kočárek, auto, kila… to by pro mne nebyly ty zásadní věci, podle kterých bych takové - doslova životní - rozhodnutí dělala. Mně tvůj příspěvek přijde spíš na deníček než na diskuzi. Nechápu, na co se chceš ptát a o čem diskutovat. Auto se dá prodat a jiné koupit, málokdo ti řekne, že dvě děti spolu nemůžou spát v jedné místnosti (u těch malých bych já spíš řekla, že by to bylo lepší). Podle mne sama cítíš, jestli chceš nebo nechceš další dítě.
Ja treba tohle ale plne chapu, ja treba v takovyhle vaznych situacich taky resim prakticke jednotlive nepodstatnosti, necim se ten mozek zamestnat musi a je to jednodussi, nez resit pocity. Me to treba pomuze se s tim nejak vyrovnat, kdyz vymyslim, jak jednotlive prakticke veci udelat. Je to takovy odrazovy mustek.
@kacakaca píše:
Podle mne sama cítíš, jestli chceš nebo nechceš další dítě.
Tohle není zas tak jednoznačné, člověk cítí šílený zmatek, je to strašně odlišné od toho zjistit plánované těhotenství. Já mám tuhle otázku v sobě vyřešenou předem, tím jsem to měla vlastně jednodušší.
Ale kdyby to pro mě byla otázka volby přesně v dobu, kdy jsem to zjistila a potrat se mi nepříčil, tak nevím, jak by to dopadlo
Situace byla absolutně na pikaču…
@Anonymní píše:
jsou to finance…jsme se hodně ted zadlužili tím autem a jinýma financema…takže to není jen o tom…bojím se,že už to nezvládnem a já taky neee už s dalším prckem
Jenže takhle všeobecně ti tady každá (matka nebo snažitelka) řekne, že kdo uživí tři, uživí i čtyři děti. To ti ale asi klidu nepřidá. Pokud bych vnitřně cítila, že to dítě chci, vzala bych papír a udělala si rozpočet - příjmy, výdaje, dluhy… Taková zkušená matka jako ty už bude vědět, co další dítě znamená po finanční stránce. A pokud by mi to nešlo, zašla bych si za finančním poradcem, ono zaujetí a stres moc nepomáhají v chladném uvažování. Já bych ty peníze za klid dala.
Taky vím,co to je najít neplánovaně //.Byla jsem totálně v šoku,doma 5 měsíční dítě.No nechali jsme si tu naší princeznu a jsem za to ráda.Nicméně ted najít // tak je volba jasná,šla bych na přerušení.Nezvládla bych to,mám co dělat ted,abych se nezbláznila natož mít ještě jedno..Každý to cítí jinak,tak i ty se musíš rozhodnout sama.At se rozhodneš jakkoli přeji hodně štěstí
![]()
v něčem určitě máte pravdu..ale já tápu sama v sobě pořád…jo asi si každý řekne,tři ,čtyři to není rozdíl…vždycky jsem si říkala ,že na pptrat bych nikdy nešla,jako moje mamka.A že to nikdy nebudu muset řešit a ted musím…proč se to stalo…ani nevíte jak mě to přímo sere,že jsme nebylaa chytřejší a nechránila se líp..abych tuhletu situaci nemusela řešit nikdy vživotě
Já tě tak chápu
, člověk si kolikrát říká, kdyby viděl do budoucnosti, jak by se mu lehčeji žilo. Jenže to je život, ta nejistota. Přitom se mi zdá, že to mimčo chceš
.
Všechny praktické věci se dají řešit, jen zpočátku toho vypadá moc najednou.
A pro příště doporučuju Mirenu, nemusíš nic řešit před sexem, nemůžeš zapomenout, nic nepraskne a na 5 let máš klid.
Výčitky mít nebudeš, jestli si to 4. dítko necháš. Spíš bys mohla litovat toho, žes ho dala pryč. Ano, můžeš ho brát jako věc. Ale je to živá bytost a bude to člověk s osobností a třeba v životě něco dokáže. Anebo to ber jako osud a hotovo. Je to čistě jenom na tobě, ale já nevidím nic špatného na tom, že 4 děti je moc nebo nějaká chyba či překážka. A s těma vědma, jak tu píšeš, že nebude mít pokojíček, že není dostatečně velký auto atd…všechno jde, když se chce. Tak 2 děti budou spolu v pokojíčku a je to. A že nebudou mít svůj vlastní pokoj, to není žádná katastrofa, spoustu z nás pokoj pro sebe nikdy neměla. No a co. Má to i výhody. A auto? Tak se koupí větší… Spíš mi příjde, že si ho nechat chceš, ale koukáš na to radši rozumově, hlavou a snažíš se najít důvody proč to nejde. Tak najdi důvody proč by to šlo. A vem si jak to bude krásný…
Já mám s tvého příspěvku trochu pocit,že chceš,aby jsme rozhodly za tebe,aby jsi neměla pak výčitky ![]()
Kluky mám v pokojíku spolu i když by moh mít každej svůj ,ale myslím zase já,že je to pro ně lepší.Chápu,že dát dítě do pokojíku s 8letým je blbost,ale máš roční tak budou přeci spolu ![]()
Rozhodnout se musíš sama.I já mám v tomto jasno jako Gladys nikdy bych na potart nešla. Řešit kdyby, kdyby… už ti nepomůže.
Ale odsuzovat tě nikdo nebude to je jen a jen vaše věc.Mám takových spoustu kamarádek a ač to moc nechápu tak je přeci neodsoudím já nežiju v jejich finanční situaci ani s jejich partnerem apod…
@Anonymní píše:
jsou to finance…jsme se hodně ted zadlužili tím autem a jinýma financema…takže to není jen o tom…bojím se,že už to nezvládnem a já taky neee už s dalším prckem
Zvládli jiný, zvládnete i Vy
To, co teď pro tebe může vypadat nereálně, se 100% vyřeší
, neboj! Mě spíš přijde, že hledáš pouze argumenty, proč NE
Za mě rozhodně ANO 4.dítko ![]()
@kacakaca píše:
Já tě tak chápu, člověk si kolikrát říká, kdyby viděl do budoucnosti, jak by se mu lehčeji žilo. Jenže to je život, ta nejistota. Přitom se mi zdá, že to mimčo chceš
.
Všechny praktické věci se dají řešit, jen zpočátku toho vypadá moc najednou.
A pro příště doporučuju Mirenu, nemusíš nic řešit před sexem, nemůžeš zapomenout, nic nepraskne a na 5 let máš klid.
A ještě můj osobní názor…4 děti je super. My bychom taky rádi tolik dětí. Děti jsou prostě radost
. A vím, že se to zvládne, když se chce…
@Anonymní píše:
když je zakladatelka anonymní, tak nevím, proč nemůžu být já, nechápu, proč se nad tímhle někdo pozastaví
protože anonymita slouží na citlivé témata…
Zakladatelko nevím, já potraty neuznávám takže nevím poradit, záleží fakt na Tvém rozhodnutí… ale věřím že ač se rozhodneš jak chceš, volba bude správná ![]()