Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak ale nad tímhle jsi měla uvažovat než jsi byla líná jít si pro HA, tohle fakt nechápu
![]()
@Betynka87 píše:
Tak ale nad tímhle jsi měla uvažovat než jsi byla líná jít si pro HA, tohle fakt nechápu![]()
![]()
@Betynka87 píše:
Tak ale nad tímhle jsi měla uvažovat než jsi byla líná jít si pro HA, tohle fakt nechápu![]()
![]()
Ale ona používala kondom, víš? HA není jediná antikoncepce na světě.
@Betynka87 píše:
![]()
Po boji je každý generál… Tohle fakt děsně pomůže, navážet se do někoho v těžké životní situaci ![]()
zakladatelko, byla jsem v podobne situaci, dve deti uz mam a vloni na podzim //, mala prechazela v te dobe, kdy ji bylo 5m na prikrmy, ja mene kojila, frekvence styku 1× za mesic! a nevericne jsem zirala na test. Emoce se ve me misily, v hlave zmatek… casem jsme to oba vstrebali a braly to tak, ze se to asi stat melo, zacli jsme se tesit. Po trech mesicich krvaceni, revize. Tak silene zoufalstvi jsem snad nezazila. Od te doby se marne snazime, nejde to. Zatim. Jenom ti chci rict, ze i ze zmatku v hlave se muze zrodit moc velke chteni. ![]()
pro mě by mělo velkou váhu, že chlap nevyskakuje a je připraven na to 4.dítko… očividně na tom tedy tak tragicky finančně nebudete, to by jinak stresoval… pokud nejste v exekuci a oba nezaměstnaní, tak další miminko i ostatní děti zcela jistě uživíte, holt nebudou mít nějaký extra nadstandard, vlastní pokojíčky… jenom jim to prospěje…
jako bude to jistě náročné, mít takovou malou smečku, ale představ si, až budou pryč na školách, samostatné jednotky - dospělí, dvě ti utečou do světa, jedno se ti odstěhuje za manželem 200 km a v 60ti budeš ráda, že tě jedno navštíví 2× za měsíc
![]()
asi bych si nelhala a nehledala výmluvy - pokud to děťátko chceš, jistě vše zvládnete a nedovedu si představit, že bys toho mohla litovat
rozhodnutí je jen a jen na Tobě, dobře to víš. Naše názory Tě snad můžou jen přiklonit na jednu nebo druhou stranu. Nám se s přítelem stalo něco,co je noční můrou všech matek a otců. Moje volba je tím pádem jednou pro vždy vyřešená. Držím palce a přeju to nejlepší rozhodnutí pro vás všechny. A jestli uvažuješ, jak jsi psala - abys jednou nelitovala - pak si to malušátko stejně necháš. My byli s bráchama v jednom pokojíčku po nějakou dobu tři a vůbec to nikdo z nás neřešil. Děti jsou hodně variabilní, kraviny (kolik v jednom pokojíčku,auto, apod.) řešíme my dospělí…
Šťastné rozhodnutí ![]()
Nemůžu říct,že potrat neuznávám. Pokud je to ze zdravotních důvodů a nebo je opravdu nějaká svízelná neřešitelná situace,tak to schvaluju, lepší jít na potrat,než najít miminko v popelnici nebo utýrané. Ale pokud máš na to zázemí, rodinu,bydlení,tak proč nemít dalšího prcka i když je neplánované a je to šok. Ale tady to za Tebe nikdo neozhodne,nikdo Ti neřekne udělej to a tohle,konečné rozhodnutí je a bude na Tobě a manželovi.
Zakladatelko,úplně tě chápu,před pár měsíci jsem taky myslela,že jsem těhotná,naštěstí se to potom nepotvrdilo. Máme taky 3 děti,tak jsem přemýšlela jak bysme to zvládli a manžel se teda na další dítě vůbec netvářil. Já bych se nakonec rozhodla pro,ale jsem ráda,že jsem to nakonec nemusela řešit
Tak držím palečky at to zvládnete ![]()
@Kačenkaaaa píše:
Já třeba anikoncepci brát nemužu myslím pilulky a injekce…o naplastích jsem slyšela že když se odlepí a vy to nezaregistrujete tak je problem a takové ty iplantáty do vnitř z toho mám strach.Takže jsme se s manžou dohodly na kondomu a k tomu přerušovaná soulož.A už 20 měsícu vpohodě
Vůz bych neřešila Dacia je 7 místná tam se v pohodě vlezete.Pokud máš holčičku malou tak bude ráda když bude stím 4 letým a nebo s miminkem až odroste spávat v pokojíku.Staršímu bych pokojík nerušila hold školák ten má jiné zájmy. já mám 3 děti 8.2 a 5 měs a také bych si nedovedla předstvit mít 4 dítě.já vím za sebe že bych to nedala.S mým manželem jsem naposledy spala 2.4.2011 a to při naplánovaném miminku.Od té doby spolu nespíme já malého kojím a nemám náladu .jsem vyčerpaná a kvůli kojení nechci brát antikoncepci pak si dám danu nebo něco podobného.S manželem e máme rádi ale sex není všechno.hod následky si každý nese sám. já bych si s manželem o tým promluvila a vše si probrat at ano nebo ne.Bude to nakonec tvé rozhodnutí.
@Betynka87 píše:
![]()
Souhlasím, je to smutné
V dnešní době, kdy je antikoncepce volně dostupná i bez lékařského předpisu ![]()
@Fen-fire píše:
Souhlasím, je to smutnéV dnešní době, kdy je antikoncepce volně dostupná i bez lékařského předpisu
@Anonymní píše:
dík za upřímnost maminky…ono těžko se vcítit do takové situace že když jste to nezažili…
Máš pravdu, nezažila jsem to, mám ANTIKONCEPCI. Pokud bych otěhotněla přes ni, což se samozřejmě stát může, miminko bych si nechala.
Netroufla bych si být nezodpovědná ![]()
@Fen-fire píše:
Máš pravdu, nezažila jsem to, mám ANTIKONCEPCI. Pokud bych otěhotněla přes ni, což se samozřejmě stát může, miminko bych si nechala.
Netroufla bych si být nezodpovědná
Gratuluju, jsi super
![]()
Jenže obyčejným smrtelníkům se občas přihodí něco nemilého, co je trápí a potřebují se s tím svěřit, víš? A takovýhle chytrý mentorky, jako jsi ty, jim v tom teda děsně pomůžou.. Nehoň si triko a zkus být trochu empatická ![]()