Opět těhotná - nevím, co dělat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8940
19.5.12 12:28
@Betynka87 píše:
Tak ale nad tímhle jsi měla uvažovat než jsi byla líná jít si pro HA, tohle fakt nechápu :cert: :cert: :cert:

Souhlasím, je to smutné :evil: V dnešní době, kdy je antikoncepce volně dostupná i bez lékařského předpisu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.12 12:44
dík za upřímnost maminky…ono těžko se vcítit do takové situace že když jste to nezažili…
@Fen-fire píše:
Souhlasím, je to smutné :evil: V dnešní době, kdy je antikoncepce volně dostupná i bez lékařského předpisu :roll:
  • Citovat
  • Upravit
8940
19.5.12 12:48
@Anonymní píše:
dík za upřímnost maminky…ono těžko se vcítit do takové situace že když jste to nezažili…

Máš pravdu, nezažila jsem to, mám ANTIKONCEPCI. Pokud bych otěhotněla přes ni, což se samozřejmě stát může, miminko bych si nechala.
Netroufla bych si být nezodpovědná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
19.5.12 13:20
@Fen-fire píše:
Máš pravdu, nezažila jsem to, mám ANTIKONCEPCI. Pokud bych otěhotněla přes ni, což se samozřejmě stát může, miminko bych si nechala.
Netroufla bych si být nezodpovědná :nevim:

Gratuluju, jsi super :potlesk: :potlesk:
Jenže obyčejným smrtelníkům se občas přihodí něco nemilého, co je trápí a potřebují se s tím svěřit, víš? A takovýhle chytrý mentorky, jako jsi ty, jim v tom teda děsně pomůžou.. Nehoň si triko a zkus být trochu empatická ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
19.5.12 13:52

HA

Mě opravdu štve,jak se vás tady polovina kasá,že užívátě HA a soudíte, ty, co používají jinou metodu chránění se. To si opravdu myslíte,že jsou ty prášky tak úžasné a zdravotně nezávadné?? Abyste se jednou děvčata nedivila… Hormony jsou hormony a já bych tohle svinstvo nejedla. Jediná 100% ochrana je půst, že?

Zakladatelko, pokud máš pocit,že budeš schopná podívat se na sebe do zrcadla a nebude ti ze svého rozhodnutí zle, tak si to malé nenechávej. Ty s tím budeš muset žít. :nevim: Přeju hodně štěstí. PS: do tělíska bych nechodila, sousedka přes něj právě čeká třetího potomka :,( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.12 13:54
:(
@baghira píše:
Gratuluju, jsi super :potlesk: :potlesk:
Jenže obyčejným smrtelníkům se občas přihodí něco nemilého, co je trápí a potřebují se s tím svěřit, víš? A takovýhle chytrý mentorky, jako jsi ty, jim v tom teda děsně pomůžou.. Nehoň si triko a zkus být trochu empatická ;)
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.12 14:01
asi ano je mi zle ze sebe,že jsem to nechala dojít až tak daleko…jenže jak tady kdosi psal,jsem obyčejný člověk a takové věci se stávají a stali i mě..vím musím je vyřešit sama…jen jsem se potřebovala vyzpovídat,protože to do světa vyvolávát nehodlám v mé blízkosti…zatím určitě ne…nejsem vůbec rozhodnutá…mám na to ještě zítra,pak půjdu v pondělí na gyndu a to chci mít vyřešený a nák prostě vyřešený…nechci udělat osudovou chybu :,( ,to určitě žádná z nás
@Anonymní píše: :(
  • Citovat
  • Upravit
1876
19.5.12 14:18

já měla takové myšlenky kdzž jsem s manželem čekala třetího potomka ano první mám za svobodna pak měli být dvojčátka po tým vším a dlouhého čekání se nám podařilo.Kdž jsem otěhotněla tak malej měl 9 měsíců.jak to zvládnu jak to budu dělat manžel celý týdny pryč a 1 chodí do školy. nikomu jsem nic neřekla až 9 týdnu do té doby jsme čekali jestli se to udrží.Já nemohu brát antikoncepci nebot mám trombozu a zničené játra po hormonálních práškách pokud bych ted čekala tak bych šla na potrat. chci se klukům plně věnovat na kluky jsem sama.i když mám manžela který mi nosí peníze. u tebe je to jiné máš 8 4 a 13m tak to je jiné.starší se o sebe postará prostřední tak trochu jen ty malochy hod víc zaberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
19.5.12 14:20
@Anonymní píše: …chtěla jsem jít tedkom…měla jsem jít ted na roční kontrolu a chtěla si dát tělísko…

Proč tělísko, proč ne sterilizaci? Pokud sterizilzace ne, protože někdy, možná, snad ještě jedno… Tak proč ne teď?

Proč tak laxní přístup k ochraně, nechávat to na chlapovi, když o něm víš, že on by se dalšímu nebránil (je z hodně dětí), ale ty už za žádnou cenu nikdy nechceš? To by si přece byla nesrovnatelně opatrnější, ne?

Hele, možná by to chtělo dát s chlapem řeč, jak to budete dělat, až budete čtyři: uspořádání v bytě (kdo kde s kým jak), pomoc od chlapa s dítětem, v domácnosti, hlídání od babiček případně placené studentky/chůvy atd. Třeba tě to uklidní, když uvidíš, že je to reálné.

A hlavně, přinutit chlapa, aby se k tomu postavil aktivně, ne jen: nechám to na tobě. Ať řekne, co pro to udělá, aby to šlo! Jak ti pomůže, jak omezí svoje zájmy, abys i ty mohla někam vyrazit, jak to zařídí, abyste to jako RODINA zvládli, nejenom ty. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.12 14:28

pred nedavnem se mi stalo to same.
mame doma tri raubire.presne jak pises ty,chlap se ptal,kdy to mam dostat,ja ze ted a pak na testu dve slabe carky…chlap byl zasadne proti,takze jsem to obrecela,ale nejak se smirovala,ze pujdu na potrat…sla jsem k dr. a nastesti pro me,ze to lepe zvladam,to bylo spatny-spatne se vyvijelo,takze mi udelali revizi.takze se to vyresilo tak nejak za me,jsem za to rada,protoze kdybych musela jit na potrat,tak bych to asi psychicky moc nedala…
drzim pesti at se rozhodnes jak chces ty.

• Citovat
  • Upravit
6814
19.5.12 14:31

Všechno si v klidu promysli,zase nechávat si dítě za každou cenu,když se na to nebudeš cítit,je taky blbost,ty co tě odsusuzují ti pak pomáhat nebudou. Kamáradka otěhotněla po čtvrté krátce po šestinedělí,dítě si nechali,manžel byl nadšený,ona už tak né,narodil se chlapeček a ještě v porodnici mu zjistila vadu ledvin.Byla s ním skoro 2 měsíce po nemocnicích,doma roční holčičku a další 2 děti o které se staral,kdo zrovna mohl nebo si je manžel bral do práce. A i ted s ním chodí po různých vyšetřeních a čeká je operace,tak říkala,že kdyby to mohla vzít zpátky,šla by na interupci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.12 14:34
manžel je rodiný tip..děti má rád moc..všude je tahá na zahradě lítají za nim..on mě pouští za kámoškama se vyvětrat,vypadnou z toho stereotipu,postará se o všechny ,když je třeba…v to není problém…sterilizace u mě nehrozí,nepodstoupila bych ji…máme zájmy děti jak on i já …společné výlety s nimy dovolené…ted to zvládnem asi,ale co potom škola a dál a dál…nechci manžel aby se tak honil za prací a já abych byla donekonečna na mateřský…
@Wiolla píše:
Proč tělísko, proč ne sterilizaci? Pokud sterizilzace ne, protože někdy, možná, snad ještě jedno… Tak proč ne teď?

Proč tak laxní přístup k ochraně, nechávat to na chlapovi, když o něm víš, že on by se dalšímu nebránil (je z hodně dětí), ale ty už za žádnou cenu nikdy nechceš? To by si přece byla nesrovnatelně opatrnější, ne?

Hele, možná by to chtělo dát s chlapem řeč, jak to budete dělat, až budete čtyři: uspořádání v bytě (kdo kde s kým jak), pomoc od chlapa s dítětem, v domácnosti, hlídání od babiček případně placené studentky/chůvy atd. Třeba tě to uklidní, když uvidíš, že je to reálné.

A hlavně, přinutit chlapa, aby se k tomu postavil aktivně, ne jen: nechám to na tobě. Ať řekne, co pro to udělá, aby to šlo! Jak ti pomůže, jak omezí svoje zájmy, abys i ty mohla někam vyrazit, jak to zařídí, abyste to jako RODINA zvládli, nejenom ty. ;)
  • Citovat
  • Upravit
8911
19.5.12 15:19
@Anonymní píše:
manžel je rodiný tip..děti má rád moc..všude je tahá na zahradě lítají za nim..on mě pouští za kámoškama se vyvětrat,vypadnou z toho stereotipu,postará se o všechny ,když je třeba…v to není problém…sterilizace u mě nehrozí,nepodstoupila bych ji…máme zájmy děti jak on i já …společné výlety s nimy dovolené…ted to zvládnem asi,ale co potom škola a dál a dál…nechci manžel aby se tak honil za prací a já abych byla donekonečna na mateřský…

Znám rodiny, kde 4 děti jsou. Chlap tvrdí, že každé další dítě stojí míň a míň. Že se to prostě ztratí… (oblečení, hračky, jídlo, atd.) Jistě, nebude to nadstandardní život typu: každé dítě nové oblečení, značkové věci atd. Bude to jiné: tohle už mám, je to dobré, může se to podědit… Tipla bych to, že do školní docházky nejmladších dětí je skutečně jedno, jestli jsou 3 nebo 4. Náročnější (na finance) to začne být až ve škole (pomůcky, kroužky, mobily, atd.), ale to už budeš chodit do práce.

Já to vidím tak, že největší šok je „žádné dítě“ vs. „jedno dítě“ a druhý pak „jedno dítě“ vs. „dvě děti“. Dál už je to jedno, je to prostě smečka… :nevim: :mrgreen:

Možná si zkus říct ještě jednu věc: za jakých podmínek by ti to nevadilo, co by ti pomohlo, abys do toho určitě šla? A až si na to odpovíš, tak zkus probrat s manželem, nakolik je reálné, aby to tak bylo.

No zvaž to dobře. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
19.5.12 15:39
@suik píše:
to bylo asi mysleno k te druhe…

zkus tomu dat chvilku cas a dobre to promyslet, neni to lehke. Ja jsem teda programove proti potratum, tak bych o tom ani nepremyslela, ale asi by to se mnou slehlo 8o

k praktickym vecem, auto je asi nejvetsi problem, ale to ostatni se da hezky resit, deti muzete podle mi i sparovat podle pohlavi a veku, jednu mistnost nechat jako hernu. Ja byla se segrou v pokojicku hodne dlouho.

kocarek zase sezenes, mozna budes potrebovat i dvojkocar. Zalezi na tom, jak mrne bude tlapat.

uzivani zamrzi, ale manzel ma pravdu, kdyz bude treba, tak se to nejak poresi.

Zalezi jen na tobe, dobre zvaz, drzim palce.

S tím souhlasím. Ono samostatné pokojíky jsou fajn věc, ale když si děti zkraje zvyknou, že jsou tam dva,časem to ocení, nebojí se tolik, jasně, hádají se, ale i užijou si víc srandy. Výbavička, kočárek .. vše se dá sehnat na netu doslova za pár kaček, to bych nijak nehrotila. A jestliže je nejmladší 1 rok a 3 měsíce, ty máš nyní //, tudíž těhu potrvá přibližně ještě 8 měsíců .. pak je věkový rozdíl pro děti suprový a budou si spolu opravdu rozumět.

Zakladatelko .. v první řadě bych tohle asi vyčetla manželovi, když už věděl, že se mu stala nehoda, měl ti to říct, ty jsi to mohla zavčasu řešit. Teď musíš řešit následky. Je to těžké rozhodnutí, ale pamatuji se - kdysi před x lety, měla jsem už 3 děti a nečekaně jsem na testu našla //. První reakcí byl šok a rozhodnutí, že prostě jdu na potrat, že čtvrté dítě už nedávám. Objednala jsem se k mudr za 3 dny, takže jsem měla ještě chvíli čas na přemýšlení. Než den vyšetření přišel, měla jsem v hlavě totální zmatek, ale nakonec k mému vlastnímu překvapení padlo rozhodnutí - jestli bude mimi ok, tak si ho necháme, chtělo k nám, přišlo díky naší nezodpovědnosti a já nemám právo ho nechat zabít. Příroda to ale nakonec vyřešila za nás, vyšetření nedopadlo dobře, šlo o ZT, mimi se už koupalo v krvi a začalo se odlučovat, takže revize ..
Nicméně hrozně dlouho se to ve mně pak rvalo, jestli si to čtvrté nepořídit plánovaně, ikdyž předtím jsem o tom nechtěla ani slyšet.

• Citovat
  • Upravit
hanak
19.5.12 15:48
@Fen-fire píše:
Souhlasím, je to smutné :evil: V dnešní době, kdy je antikoncepce volně dostupná i bez lékařského předpisu :roll:

Holky, děláte, jak kdyby HA byla jediná možná ochrana na světě. Je to hormonální svinstvo s vedlejšími účinky, o kterých doktoři zatím vědí prd, protože ještě nemají jedinou generaci pro srovnání .. Nehledě na fakt, že i HA může selhat i při pravidelném užívání - můj syn je toho živým důkazem !!
Existují mechanické antiko typu prezervativ, který navíc chrání před přenosnými nemocemi. Ale i to může selhat - jako se to stalo v případě zakladatelky.
Takže moudré řeči typu měla jsi se chránit, byla jsi prostě lenivá dojít tam .. si nechte pro sebe. Zakladatelka si přišla pro radu, promluvit si o zmatku v hlavě, který právě má a tyhle „chytré - hloupé“ řeči o HA jí fakt nepomůžou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová