Něco mi chybí, je to dítě?

Anonymní
21.5.12 14:48

Něco mi chybí, je to dítě?

Ahoj,

obracím se pro radu. Je mi 25 let, dokončuji v září VŠ školu a cítím se hodně prázdná, jakoby bez smyslu života. Vždy jsem plánovala kariéru atd. a najednou se mi nechce. Hodně se změnilo ráz na ráz. Všude okolo vidím děti, pořád na ně koukám, přemýšlím … A tak nevím, jestli to, co cítím je potřeba mít dítě nebo že se nudím (jak mi někdo říká). Jestli dítě skutečně tak všechno změní, jak se říká… A není to jen o to větší radost ze života?
Vím, že to zní blbě, ale jak poznám, že teď je správný čas mít dítě?
Jak jste to, kdo měl? Peníze pro nás nejsou problém. Spíš uvažuji, že žádná má kamárádka nebude dítě se mnou („v 26 tak brzo“), tudíž, že budu na to „sama“ (samozřejmě s přítelem) ale že prdíky a kaše nikho nezajímají. :P

Děkuju za cené životní rady ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
549
21.5.12 15:00

Kydž se starší narodil neměla jsem žádnou kámošku se stejně starým dítkem.Budˇse staršíma nebo byly bez dětí(jak dopadlo kamarádství s kamarádkama bez dětí ti asi nemusím psát a většinou se pak ozvaly až byly těhu)
Nemujsíš mít přeci stejně těhotnou kamošku může mít i starší dítě.
Pokud se na těhu cítíš a přítel je taky pro tak určitě není brzy začít stará jsi na to dost :mrgreen:
Všechno se změní,ale až se Vám mimčo narodí to jo.
Hele jen zvaš jak by si potom třeba hledala práci jestli po skončení VŠ bez praxe tě potom někdo zaměstná.Pak by stačilo nastoupit i třeba na půl roku
a pak těhotnět.
Děti jsou radost i starost,ale asi to nikdo za tebe nevyřeší než ty sama(s přítelem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
21.5.12 15:01
@Anonymní píše:
Spíš uvažuji, že žádná má kamárádka nebude dítě se mnou („v 26 tak brzo“), tudíž, že budu na to „sama“ (samozřejmě s přítelem) ale že prdíky a kaše nikho nezajímají. :P

fakt mě pobavilo v v 26 tak brzo. Já rodila a bylo mi 22. Některé kamarádky se s mojí novou situací zžily, některé ne(mrzí mě to, ale byla to jejich volba), ale s příchodem dítěte se dřív nebo později začaly objevovat nové ,,dětné" kamarádky.
Pokud se na to s přítelem cítíte, tak hurá do toho. Nikdy není ten správný čas, protože vždycky je to šílená změna, ať je ti 20 nebo 40. Vždycky se najde něco, co by sis ještě mohla pořídit dřív než si pořídíš dítě. Dítětem život nekončí, ani nezačíná jenom se změní. Mít dítě neznamená, že nebudeš moc cestovat, jenom to budeš muset jinak vymyslet a trošku složitěji naplánovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368

Těžko takhle na dálku říct,co tě trápí. Možná, jak se blíží konec tvého studia, hledáš smysl toho, co přijde. Zkus to probrat s psychologem. Mohl by ti pomoci.
Pořídit si dítě je obrovský závazek a změní se ti celý život. Je to, jak píšeš, radost, ale také zodpovědnost. Aspoň já to tak cítím. Zkus rozklíčovat, co tě trápí, než se pustíš do velkych životních kroků.
Držím ti palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565

no když ti začnou tikat biologické hodiny, tak to prostě poznáš, že chceš dítě :-) Prdíky a kaše můžeš řešit virtuálně na eMiminu a kamarádky ti budou závidět, jak se celý den „flákáš“ doma, zatímco ony sedí od rána do večera v kanclu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
21.5.12 15:06

@Etcetera78 takže když si chce holka pořídit malé ve 20 tak jí tikají biologické hodiny?Já myslela že bio hodiny jsou např.do 35 ti let.Protože jak nemá do 35 tak pak už to jde hůř.Takže když mi dcera někdy oznámí jak touží po miminku tak už to mám brát že jí třeba bio hodiny tikají ve 20?

• Citovat
  • Upravit
27264
21.5.12 15:14
@Breuovi píše:
@Etcetera78 takže když si chce holka pořídit malé ve 20 tak jí tikají biologické hodiny?Já myslela že bio hodiny jsou např.do 35 ti let.Protože jak nemá do 35 tak pak už to jde hůř.Takže když mi dcera někdy oznámí jak touží po miminku tak už to mám brát že jí třeba bio hodiny tikají ve 20?

Mě třeba v těch 20 tikaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
21.5.12 15:15

Ahoj. Jestli je jediná „překážka“ to, že žádná kamarádka dítě nemá a nečeká, tak toho bych se nebála. Třeba si říkají to co ty :jazyk: , ale hlavně časem se ti kamarádky taky rozrodí a kdoví, jak to vyjde. ;)

Mch být stejně těhotná jako kamarádka nemusí být vždycky jen pozitivní, stejně jako pak mít stejně staré děti ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.5.12 15:16

Já jsem takový pocit bezprizornosti měla po matuře, celou dobu jsem vlastně měla jasno, až dokončím ročník, postoupím do vyššího a zase bude o co se snažit. Najednou matura, škola skončila a já neměla žádné plány, na výšku jsem nechtěla, zkrátka nebylo takříkajíc do čeho píchnout :lol: Naštěstí jsem mohla navázat studiem angličtiny, což byla taková oddychovka ten rok po matuře a všechno si nechat rozležet.

Dítě jsem začla chtít v 25 a ve 26 jsem porodila první 8)
Pokud je to vážně touha po dítěti, tak se vybodni na kamarádky, že zrovna taky těhotnět nebudou, to přeci není určující, kdy dítě mít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
21.5.12 15:17

@Breuovi mě tikaly v 18cti :nevim: a jakože doslova, prostě pocit, že už bych dítě měla mít, nežít v téhle době, kdy je to brzo. že fyzicky jsme na to už dávno připravená a vybavená a že mi prostě v životě chybí se o někoho starat a mít někoho pořád kolem sebe… 6 let jsem to více či méně úspěšně kompenzovala zvěřincem, co mám. ale ten pocit, že přece „už dávno bylo pozdě“ byl už tenkrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
21.5.12 15:17

@lleennttiillkkaa aha takže tobě už dotikaly :) já jen měla za to že bio hodiny tikají takovým které mají přes 30 let a je tam větší riziko snižování šance otěhotnění než u mladších.Nemyslím to ve zlém smyslu.Některé třeba mají problém otěhotnět i kolem 20 jak jsou tady diskuze.

• Citovat
  • Upravit
Breuovi
21.5.12 15:19

jo já se jen zeptala protože tam někde venku jsme se o tom v pizzerce bavily s kamarádkama a ty řešily že bio hodiny jsou přes 30.Že do těch 35 by měla mít ženská určo první.

• Citovat
  • Upravit
7899
21.5.12 15:20

Já poznala že mi tikají bio hodiny, když nečekaně otěhotněla moje švagrovka a ukazovala mi jak vybírá kočárek atd.. jsem ji to děsně záviděla.. Je mi čerstvých 26 a mám tu tříměsíční slečnu :D :srdce: Já bych neváhala a šla do toho, stojí to zato.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
21.5.12 15:21

Tak především to záleží jen na tobě :kytka: Taky jsme plánovaly s kamarádkou, že budeme mít děti stejně, ale to se moc naplánovat nedá. Já toužila po miminku vždycky. Než jsem vysadila prášky, bylo to už dost psycho. Koukala jsem do každýho kočárku, prohížela stránky s dětskýma potřebama, dokonce jsem koupila i bodýčko…Napoprvé se nám zadařilo a teď mi v postýlce hejká naše největší štěstí :srdce: A kamarádky? Ano, je jasný, že těm, které zbyly - a těm říkám opravdové kamarádky, nebudu jenom vyprávět jak brečí, jak si hraje atd. atd. Ono, od toho mám emimi a s kámoškama se aspoň podívám zpátky do reálného světa :lol: Malej se narodil přesně měsíc po mých 20 narozeninách a ani na chvíli jsem nezapochybovala, že není ten správnej čas. Miminko jsem si moc přála, finančně jsme zajištění a přítel se z něj může poprdět. Myslím, že ten pravej čas poznáš uvnitř sebe, alespoň já to tak měla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
21.5.12 15:22

Takže mám to brát že když jsem měla malou ve 25 tak mi dio hodiny tikaly ve 25?
A co když třeba jak to bylo u mé kamarádky ve 27 toužila po miminku,nenašla toho pravého do 30 byla sama,ale přitom toužila mím mimčo.Takže když má dítě ted ve 33 tak má dotikáno?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová