Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tady je bohužel jediná možnost a to odborná pomoc, jinak mu nepomůžete, možná se z toho jednou vyhrabe- trochu dospěje, třeba najde fajn holku která ho „spraví“ ale bez odborníka to fakt moc nepůjde. Rozhodně je to hrozný, držte se ![]()
Bohužel tady si myslím, že nic jiného než odborná pomoc nepomůže
![]()
Možná by ho z toho mohla trochu dostat ženská (přítelkyně), ale o tom v tuto dobu pochybuji (možná později, až ještě více „dospěje“)
Pokud sestra neudělá nějaké hranice, kam až její pomoc bude sahat, bude to těžké a obávala bych se, že si zkazí ona svůj život (protože dřív nebo později to třeba začne vadit i jejímu partnerovi, bude mít děti, bude muset být s nimi…apod.)
Nezáviděníhodná situace, hodně zdaru!
Zakladatelka - Já si taky myslím, že odborník by zde byl potřeba, ale to není jednoduché. On nikam dobrovolně nepůjde a je plnoletý, takže ho tam nikdo donutit nemůže. A hranice se stanovují dost těžko, protože on prostě nic nepotřebuje - nepotřebuje jíst, pít, oblékat se, učit se, prostě nic, nic ho nezajímá. Když mu to jeho sestra neudělá, tak je schopný obědvat brambůrky (měl jako dítě problémy s nadváhou). Takže zase úplně ho nechat svému osudu nemůže. On po ni v podstatě nic nechce, ale nestarat se o něj taky nejde. Ono to starání se by ještě takový problém nebyl, ale on není ochotný nic udělat pro druhé. Pořád je zavřený v pokoji a nevyleze.
Je plnotelý?Tak vyhodit at se začne starat sám o sebe bez černocha za zadkem
protože takovýho člověka horko těžko někdo přemluví aby šel k odborníkovi…vyhodit nechat vlastnímu osudu bud mu to dojde nebo ne…ale chápu že to pro není tak jednoduché
@Crystal87 píše:
Je plnotelý?Tak vyhodit at se začne starat sám o sebe bez černocha za zadkemprotože takovýho člověka horko těžko někdo přemluví aby šel k odborníkovi…vyhodit nechat vlastnímu osudu bud mu to dojde nebo ne…ale chápu že to pro není tak jednoduché
Když nechce k odborníkovi, tak mu najít nějakou hodnou slušnou holku.
@ivana-domca píše:
Když nechce k odborníkovi, tak mu najít nějakou hodnou slušnou holku.
otázka je jestli by s ní vydržela a měl by o ní zájem i on
@Crystal87 píše:
otázka je jestli by s ní vydržela a měl by o ní zájem i on
To máš pravdu, ale za pokus by to stalo. Jenomže najdi dneska slušnou a rozumnou holku, která není mrcha ![]()
No spis jestli by se nasla holka, ktera by mela o neco takoveho zajem…? ![]()
Ze od sestry vlastne nic nepotrebuje? Ale potrebuje prece ten pokoj, pocitac, teplou vodu, topeni, penize, pokud si sam nevydelava… Na tom bych to postavila, bud se o to vsechno pricini stejnou merou, nebo si to zkus najit jinde, obstarat sam… ![]()
ahoj, já se taky omlouvám za anonym, neboť není lehké toto napsat tak veřejně. Odpověď na otázku proč je takový a hlavně jak z toho ven, by mě taky zajímala. Neboť všechno má dvě strany a přijde mi kruté připisovat vinu za smrt maminky jen a pouze jemu (nezlob se,ale tak mi to z Tvého psaní vyplývá). Mám doma totiž něco podobného a souhlasím, že nervy jsou to neskutečné. Není možné ho někam donutit jít-myslím odborníka. Reaguje jen ve chvíli,kdy mu vypnu internet. Pořád si přehrávám minulost a našlo by se hned několik omluv a důvodů - JENŽE… Vždyť to pocítí každý -rozhodujeme se ve chvíli, kdy máme k dispozici nějaké zkušenosti a svědomí. S odstupem času však zjistíme, že teď už bysme udělali rozhodnutí jiné -takže mnohdy babo raď!Nechci naše případy srovnávat ani se Tě jakkoliv dotknout, protože tahle situace už sama o sobě dost vypjatá je zkrátka nelehká a tvrdá zkouška. U nás je to momentálně ve fázi -nechceš se učit (maturuje vlastní blbostí v září-bohužel k maturitě ani nešel), budeš makat. Už několikrát jsem ho musela ráno vypakovat z baráku,aby se šel po práci ptát. Jeho přístup mě přivádí k šílenství,ale je na mě, jak se rozhodnu sama za sebe dál(strašné a těžké rozhodování). Takže od června se mu vypíná internet, dokud si na něj nevydělá a pomalu budem utínat další mamaservis. Bylo by to nadlouho, takže víc se rozepisovat nebudu, jsem z něho znechucená a hodně mě to šponuje -chápeš. Vůbec jsem Ti nepomohla, vlastně jsem se s Tebou jen podělila o situaci. V tomto případě neporadí nikdo, neboť pokud člověk nechce, nic nebude a všichni ostatní se můžou jen vztekat. Můžu ale udělat to, že se nenechám dál „dostávat“ a jeho blahobyt tady u mě mu zkrátka odstřihnu.Zakladatelko přeju sestře toho výtečníka moudrá rozhodnutí a mnoho sil ![]()
Ahoj,
tyjo, tak najít 18ti letému rozmazlenému frackovi holku mi nepřijde jako dobrý nápad, natože jako reálná možnost.
Spíš bych ho postavila před hotovou věc, najde si práci a začne chodit k odborníkům (psycholog, psychiatr) nebo si může začít hledat bydlení jinde. Jinou možnost v téhle chvíli nevidím.
Je mu 18 a školu nedělá, jestli jsem to správně pochopila, takže by se mohl začít trochu starat sám o sebe a ne se nechat obskakovat.
Zakladatelko, na jednu stranu to chápu, je to jeho sestra, ale za názorem si stojím. Bylo mu 18? Bylo…Chápu, že za něj cítí třeba nějakou odpovědnost..
Je to těžké, ale obávám se, že sestra si tak život zničí…
Když ho nic nezajímá, jeho problém, ať si jí co chce…co až bude mít děti…řekne „nemůžeme jet na výlet, dovolenou apod. protože musíme za strejdou, aby se najedl, šel na chvilku ven…“ apod. možná je to extrém ![]()
Dala bych asi nůž na krk, ač to zní hrozně, buď psych. pomoc, nebo ať se stará sám o sebe!
BOHUŽEL!
Teď v 18 letech se vám bude velmi těžce měnit. Podle mého názoru nejde ani tak o to, aby jste našli odborníka, ale spíš někoho, koho on respektuje a ten mu může promlouvat do duše. Pokud ale nebude mít respekt k odborníkovi, kterého případně splašíte, je to celý zbytečný plýtvání energií.
Znám jeden podobný případ… a paradoxně byla tou respektovanou osobou jeho učitelka na střední…
Zakladatelka - Oni ho nevyhodí - to by ho úplně odepsali. Navíc - bude to znít blbě, ale má nárok na dědický podíl po matce, což z nemovitostí činí asi 2 mil., které samozřejmě nikdo v hotovosti nemá (pouze v tom baráku, kde bydlí). Pokud by ho vyhodili a on pak začal chtít vyplatit podíl, tak je zbytečný problém. Navíc ho nechtějí odepsat, ale spíše změnit, aby si nezkazil život. Oni jako rodina hodně drží při sobě, já si ho taky pamatuji jako malého hodného kluka. Občas má i světlé dny, ale už je jich fakt málo.
Ta holka mě taky napadla, ale to těžko ovlivníme.
Ahoj všem, omlouvám se za anonymitu, ale jedná se o velmi citlivé téma, které navíc není pouze moje.
Máme velké trápení s manželovým bratrem, mým švagrem.
Pro nastínění situace - momentálně je mu 18 let. Má ještě o hodně starší setru a již od mala to bylo takové to nejmladší poslední a rozmazlované dítě. Jako malý utrpěl úraz, po kterém dlouho rehabilitoval, takže se mu všichni snažili všemožně ulehčit, pomáhali mu s úkoly, nezatěžovali ho pomocí v domácnosti apod. Postupem času se to vyvrbilo tak, že je mu všechno jedno. Na školu kašle, tedy jako snaží se učit, ale když se mu něco nechce dělat, tak to nedělá a vždy se našel někdo, kdo to udělal za něho, aby neměl špatnou známku. Doma absolutně nepomáhal, nechal se obskakovat, když po něm někdo něco chtěl, tak odsekával (většinou to tedy nakonec udělal, ale s hroznými oprsky). Nakonec se to bohužel vystupňovalo natolik, že jeho maminka to přestala zvládat, začala mít psychické problémy a pod náporem léků (které jí psychické problémy ještě prohloubily než pomohly) si vzala život. On ji potom viděl (nenašel ji přímo on, ale viděl). To mu bylo 17. Čekali jsme, že se to v něm trošku zlomí a změní se, ale stal se pravý opak. Více se zavřel do sebe, kašle na všechny kolem. Momentálně tráví celý den zavřený v pokoji u počítače, ven nevyleze. Když tam přijdeme, už nás nejde ani pozdravit, jen když na něj manžel vyloženě houkne. Doma s ničím nepomůže - teď jsem na návštěvě třeba poprosila o nalití vody, tchán na něj zavolal, ať pro ni dojde dolů do lednice a on odseknul, že on ji taky nemá a nepotřebuje. Stará se o něho sestra a já bych nerada, aby ji taky „zničil“. Bude se vdávat, chce založit vlastní rodinu. Hrozně ráda bych pomohla najít nějaké řešení, ale vůbec nevím, jak na něj. Promluva nepomáhá, je mu jedno, jak se chová a že lidem kolem sebe ubližuje. K odborníkovi ho nikdo nedostane.