Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
já si čímdál víc myslím, že je to normální chování puberťáka, který ještě k tomu přišel o mámu. A s tím se fakt těžko vyrovnává. Možná prostě potřebuje být sám a nějak se z toho dostat. TO ovšem neznamená si ho nevšímat ba naopak, když nepřijde, tak bych zašla i s malou za ním si popovídat a snažila bych se ho nenásilně zapojit do chodu domácnosti. Domluvit se na nějakých povinnostech, které budou jen jeho a hlavně ho přestat obskakovat. Možná i cítí, že mu dáváte vinu za smrt mámy a to mu asi taky nepřidá. ![]()
Tak mě to přijde jako uplně normální chování ošklivejch pubertáku nez kámošu
.Byla bych na něj milá ale neobskakovala bych ho a doufala bych že mu brzo náká holka ukáže … a pak už bude mít jiné zájmy než pc. ![]()
K žádnému odborníkovi bych ho nebrala.Tohle beztak nevyřeší
Devcata, potrebuji poradit:
Manzel ma o 6 let starsiho bratra, ktereho nemam rada, tudiz se moc nestykame, navic zijeme daleko. Bratr ma zenu a dva syny - 1 rok a 3 roky stare.
V lednu mu bratr volal, ze „se chce vic venovat rodine“, a jestli by mu nemohl pujcit byt v Praze, ze by tam rad jednou tydne sam prespal (vskutku logicke). Manzel rekl, ze byt je pronajaty, coz je.
Pak asi za mesic zavolal s tim, ze jede „meditovat na Saharu“, ze je na ceste na letiste, ze tam bude nejaka personalistka z Prahy a „dalsi lidi“, a hotovo. Byl tam dva tydny.
No a dnes mi vola tchyne, ze odesel od rodiny, asi pred tydnem. Odstehoval se na chalupu, zenu nechal s klukama v byte, dojizdi za praci 60 km z chalupy.
Mam na vas dotaz: Ac ho nesnasim, myslim si, ze ale jeho zena taha za kratsi konec provazu, a ze pokud se opravdu rozejdou, on si do roka najde blondatou pichnu, pokud uz ji nema, a ona bude do konce zivota rozvedena z malyho mesta, kde uz nikoho slusneho nesezene.
Chtela bych ji rict, at si to uvedomi, neblbne, neposloucha matky ani tchyne, a normalne za nim jede na tu chalupu, probere to, a at jde do poradny. Proste at si to zkusi vyresit. Ona se urazi, dela sceny, ja myslim, ze dela chybu. nechce jit do poradny, ale proste - on se na ni vykasle, pujde do Prahy a bude svobodnej chlap. Ona rozvedena s dvema detma.
Mam chut ji to napsat a vysvetlit, ze proste TOHLE je nejvetsi chyba, delat sceny, ze by mela premyslet a byt chladnokrevna v rozvahach, a ne emotivni, a rozmyslet si, co chce.
Poradte, mam delat, ze se me nic netyka, a nechat to byt? maji dve male deti…
Když bude chtít poradit, tak ťe vyslechne a něco si z toho veme. jinak já mám v rodině něco podobného, a hrách na stěnu házet ![]()
Krize stredniho veku?
Ja bych rekla, ze rict mu to muzete, ale jestli to k necemu povede, o tom silne pochybuji, bohuzel…
I kdyz nase rodina za sebou jednu uspesnou intervenci ma, tak kdo vi…nechci moc rikat detaily, i kdyz jsem zaskrtla anonymitu, preci jenom jde o ne moje soukromi…ale proste se jeden clen rodiny takhle trochu zblaznil, odstehoval s totalne nevhodnym partnerem pryc a chvili vedl sileny zivot, pak rodina zasahla a ted je tase vsechno ok…ale v tom toho bylo vic…
Treba ma pichace ona a naramne ji vyhovuje, ze se manzilek konecne sbalil a vypadnul ![]()
revereb píše:
Devcata, potrebuji poradit:Manzel ma o 6 let starsiho bratra, ktereho nemam rada, tudiz se moc nestykame, navic zijeme daleko. Bratr ma zenu a dva syny - 1 rok a 3 roky stare.
V lednu mu bratr volal, ze „se chce vic venovat rodine“, a jestli by mu nemohl pujcit byt v Praze, ze by tam rad jednou tydne sam prespal (vskutku logicke). Manzel rekl, ze byt je pronajaty, coz je.
Pak asi za mesic zavolal s tim, ze jede „meditovat na Saharu“, ze je na ceste na letiste, ze tam bude nejaka personalistka z Prahy a „dalsi lidi“, a hotovo. Byl tam dva tydny.
No a dnes mi vola tchyne, ze odesel od rodiny, asi pred tydnem. Odstehoval se na chalupu, zenu nechal s klukama v byte, dojizdi za praci 60 km z chalupy.Mam na vas dotaz: Ac ho nesnasim, myslim si, ze ale jeho zena taha za kratsi konec provazu, a ze pokud se opravdu rozejdou, on si do roka najde blondatou pichnu, pokud uz ji nema, a ona bude do konce zivota rozvedena z malyho mesta, kde uz nikoho slusneho nesezene.
Chtela bych ji rict, at si to uvedomi, neblbne, neposloucha matky ani tchyne, a normalne za nim jede na tu chalupu, probere to, a at jde do poradny. Proste at si to zkusi vyresit. Ona se urazi, dela sceny, ja myslim, ze dela chybu. nechce jit do poradny, ale proste - on se na ni vykasle, pujde do Prahy a bude svobodnej chlap. Ona rozvedena s dvema detma.
Mam chut ji to napsat a vysvetlit, ze proste TOHLE je nejvetsi chyba, delat sceny, ze by mela premyslet a byt chladnokrevna v rozvahach, a ne emotivni, a rozmyslet si, co chce.
Poradte, mam delat, ze se me nic netyka, a nechat to byt? maji dve male deti…
Sice nejsem děvče, ale být tebou, tak se do toho rozhodně nemontuju, zvlášť když nevíš o co v tom vztahu šlo a proč se stalo to co se stalo.
Už tím že na začátku píšeš že ho nemáš ráda, cítím že máš jedostranný názor a těžko tedy můžeš nestranně poradit.
Navíc co když je švagr taková svině, že švagrová bude ráda že se ho zbaví nebo naopak život se švagrovou byl pro švagra tak nesnesitelný, že si uvědomil že radši bude sám než s ní. Nebo prostě zjistili že se k sobě nehodí, mají tak rozdílné názory, že spolu šťastní nikdy nebudou.
![]()
Souhlasím s Heinekenem. Navíc na přísloví „za dobrotu na žebrotu“ bývá taky kus pravdy.
Nepripada mi, ze bys je a jejich vztah znala na tolik dobre, ze bys mohla do cehokoliv zasahovat. A jestli si s bratrem nejste blizci, tak tim tuplem ne. A radit svagrove je uz uplne mimo.
Jsou to dva dospeli lide a jestli to resit nechteji, tezko je nekdo donuti ![]()
A myslis, ze ona nevi, ze muze byt rozvedena se dvema detma? Ze si toho jako nevsimla, kdyz ji to potrebujes „vysvetlit“.. ![]()
Zajimave, ze ty svagra rada nemas, ale ona si s nim ma zrejme rozumet do konce zivota, protoze spolu prece maji deti… Obetovat se pro rodinu a tak, protoze jinak nastane konec, kdyz od ni chlap odejde…
Je to jeji vec a jejich vztah. Vsadim se, ze kdyz si pokecas s kazdym z nich, tak ti rekne svoji verzi a nahled na problem…
Tak tohle může dopadnout jedině tak, že za největšího blba budeš ve finále ty. Proč bys tohle měla řešit? ![]()
A taky nechápu, proč by si holka s dětma neměla už nikoho najít
. To jako nějaký nýmand, co od ní odejde, je jediná výhra v jejím životě? Měla by za něho bojovat, i když on ji nechce? To jsou názory, jak za krále klacka…
Nepletla bych se do toho a nechápu proc chces, aby chodili do poradny, zkouseli vztah zachranit.. Ty by si o takoveho chlapa stala? ![]()
@martina0310 píše:
Když bude chtít poradit, tak ťe vyslechne a něco si z toho veme. jinak já mám v rodině něco podobného, a hrách na stěnu házet
to si take rikam, ale asi nemam co ztratit. Diky za odpoved.
@Anonymní píše:
Krize stredniho veku?Ja bych rekla, ze rict mu to muzete, ale jestli to k necemu povede, o tom silne pochybuji, bohuzel…
I kdyz nase rodina za sebou jednu uspesnou intervenci ma, tak kdo vi…nechci moc rikat detaily, i kdyz jsem zaskrtla anonymitu, preci jenom jde o ne moje soukromi…ale proste se jeden clen rodiny takhle trochu zblaznil, odstehoval s totalne nevhodnym partnerem pryc a chvili vedl sileny zivot, pak rodina zasahla a ted je tase vsechno ok…ale v tom toho bylo vic…
Taky si rikam, krize petatricatnika, co se nechal dotlacit do svatby a dvou deti, a najednou mu doslo, ze uz veci nebudou jako driv. Coz je trochu pozde. Diky za povzbuzeni, ze vase rodina dokazala uspesne intervenovat, to dava nadeji… na 95% si myslim, ze se rozejdnou, ale proc to nezkusit. Jeste jednou diky.
aha, no já neznám
. nejdřív by se měl srovnat sám se sebou. radím odborníka. Třeba trpí, má výčitky.
A porstě si myslím, že by bylo fér vůči budoucí partnerce se dát dohromady