Neskutečné chování švagra

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10952
24.5.12 10:08
@Crystal87 píše:
Je plnotelý?Tak vyhodit at se začne starat sám o sebe bez černocha za zadkem :pocitac: protože takovýho člověka horko těžko někdo přemluví aby šel k odborníkovi…vyhodit nechat vlastnímu osudu bud mu to dojde nebo ne…ale chápu že to pro není tak jednoduché

Přesně tak,nic jiného opravdu nepomůže,je to tvrdé,ale na hrubý pytel hrubá záplata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
24.5.12 10:09
@Anonymní píše:
A hranice se stanovují dost těžko, protože on prostě nic nepotřebuje - nepotřebuje jíst, pít, oblékat se, učit se, prostě nic, nic ho nezajímá. Když mu to jeho sestra neudělá, tak je schopný obědvat brambůrky (měl jako dítě problémy s nadváhou). Takže zase úplně ho nechat svému osudu nemůže.

Je mu osmnáct, takže bohužel, by se měl vzpamatovat. Tím, že mu ségra pomáhá tolik moc, si na sebe plete bič. Klidně bych uvařila pro všechny, ale papat už musí sám a naložit na talíř to taky umí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
24.5.12 10:26

aha on už do školy nechodí. Někdo tady psal odpojit internet, zapojit až si na to vydělá, to si myslím, že je slušný začátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
24.5.12 10:31

Je to naprosto normální zastydlý puberťák, který si myslí, že je pupek světa. Sebevražda mámy mu teda fakt nepomohla, ale proboha, jak můžete vinit 17letého kluka z toho, že by to udělala čistě kvůli němu? 8o Zdravý člověk sebevraždu nespáchá, ať už má doma sebevětšího sígra… A představovat si, že máma spáchá sebevraždu a on by se měl jako obviňovat a na základě toho jít do sebe? Možná by stálo se zamyslet i nad vlastním přístupem k němu a celé situaci!

Nemyslím si, že by nutně potřeboval nějakého „odborníka“, mám pocit, že tady v diskuzích by všichni všechno řešili odborníkem :roll: Potřebuje dospět a potřeboval by nějaký impuls, který by mu trochu zatřásl s žebříčkem hodnot. Těžko říct, kde ten impuls sebrat, trochu to ve mě evokuje film Gympl a Mádla jako protekčního spratka, kterýmu je všechno fuk.
Ale rozhodně nemá smysl na tohle jít nějak přes sílu, houkat na něj rozkazy a tak dále, to ho jen zatvrdí a bude mít proti čemu bojovat. Copak jste nikdy nebyli v pubertě, že si nepamatujete, jaký to bylo?Co se vám honilo hlavou, když na vás někdo „houknul“? Jaký to mělo výsledek? Někdy mi přijde, že lidé hrozně rychle zapomínají a přebírají ten autoritativní přístup, který nadělá stejně škody jak slon v porcelánu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.12 10:32

ten druhý anonym není zakladatelka, to já psala o vypnutí netu :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.5.12 10:33

Zakladatelka - Do školy chodí, je ve třeťáku na gymplu a za rok maturuje, doufejme. Ale s tímhle chováním těžko bude pokračovat a s gymplem neumí v podstatě nic. on na tom internetu dělá i dost věcí do školy, takže to vypojení je těžké a stát nad ním a kontrolovat, co tam dělá, taky nejde. Ale třeba by pomohlo zapojit na hoďku, dvě denně - zkusím navrhnout.
Anonymní - za smrt matky ho nikdo nevinil. Nikdy mu to nikdo otevřeně neřekl, jen jsem napsala, jak to skutečně bylo a jak to cítíme my s manželem. Ale v rodině se o tom nemluví, prostě se stalo, důvod se neřeší. Jak to cítí on a zda si to dává za vinu, nevím, ale spíše ne. Možná je ještě naštvaný, že to udělala, na hřbitově za ten rok a půl nebyl ani jednou (nebo jednou z donucení a stál o 50 metrů dál).
Odepsat ho nikdo nechce, spíše změnit. Dříve byl tou osobou, na kterou dal manžel (bratr), ale teď už taky moc nefunguje. Občas jo, ale tím, že máme svoji rodinu a nejsme tam pořád, tak to taky není ono.

• Citovat
  • Upravit
12154
24.5.12 10:35
@Anonymní píše:
Zakladatelka - Oni ho nevyhodí - to by ho úplně odepsali. Navíc - bude to znít blbě, ale má nárok na dědický podíl po matce, což z nemovitostí činí asi 2 mil., které samozřejmě nikdo v hotovosti nemá (pouze v tom baráku, kde bydlí). Pokud by ho vyhodili a on pak začal chtít vyplatit podíl, tak je zbytečný problém. Navíc ho nechtějí odepsat, ale spíše změnit, aby si nezkazil život. Oni jako rodina hodně drží při sobě, já si ho taky pamatuji jako malého hodného kluka. Občas má i světlé dny, ale už je jich fakt málo.
Ta holka mě taky napadla, ale to těžko ovlivníme.

Původně jsem chtěla napsat totéž, co Crystal - vyhodit jej, ať si zařídí život sám sobě a možná by ho to naučilo něco o životě.
S tím dědickým podílem - to je komplikace. Myslím s tím, že není jak jej vyplatit. To ten vyhazov dost komplikuje, no.
Pokud je plnoletý a odmítá jakkoliv spolupracovat a vámi nabízenou pomocnou ruku - nemá smysl cokoliv podnikat. Tady pomůže jediné - naprostá ignorace jeho potřeb. Že sestra nevydrží psychický nápor kvůli jeho možné nadváze, kterou trpěl? No a co? Tak ať ty brambůrky na jídlo klidně sežere! Jeho problém, je dospělý a evidentně nejchytřejší ne? Tak ať se stravuje sám, jak uzná za vhodné. Být sestrou, tak se naprosto netrápím s nějakýma výčitkama. Vy to s ním myslíte totiž všichni dobře, ale to je špatně. Nechte ho napospas, ať si pere a vaří sám, ať se stará naprosto o všechno sám. Počínaje blbou pastou na zuby (její koupě) nebo vyžehlením košile (třeba). Ale to je jak s malým děckem - DŮSLEDNOST. To je to, co mu chybělo a chybí. A i když je dospělý už, není pozdě na to, ukázat mu pevná a tvrdá pravidla…:

Nechceš jíst? Fajn, nejez! Klidně si schroupej brambůrky a buď zase tlustý. Ono to teplé jídlo mu bude chybět.
Nepotřebuješ pít? Fajn, nepij. Ty žízní nezdechneš! Ono tě to donutí zajít si pro vodu.

Neboj, on dobrovolně neumře, to žádný tvor neudělá. ;) Ono to nějakou dobu potrvá, pár měsíců nebo let, ale chce to, aby jste to vydrželi a přestali to s ním myslet dobře. Nic pro něj nedělejte, přestaňte ho vodit za ručičku a naprosto se u o nic nestarejte.
Každý se má moc rád na to, aby shnil zaživa. Obzvlášť 18-tiletý kluk.

To je má domácí rada. Nejsem psycholog ani psychiatr, ale myslím, že tenhle základ vám poradí v každé poradně. Vidíš? A to se klidně můžete v nějaké poradně zeptat, jak na něj a co s ním. I bez něj ;) .

Jinak je moc fajn, že jako rodina držíte při sobě, to je dneska docela „divný“ jev. A i když já radím takto tvrdou a zlou taktiku, tak si myslím, že ono už to jinak než tvrdě nepůjde. Jestli vůbec teda.....Byla by ho škoda, jestli je to v jádru hodný kluk, který zklackovatěl během dospívání a po smrti maminky se zatvrdil úplně.
Uf, to je ale román… :oops: :lol: Ale třeba něco z toho využijete při nápravě toho berana......Držím vám palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.12 10:36

@Gladys Jak jsem již psala, nikdo ho nikdy neobvinil, ale tak nějak víme, že se nervově zhroutila, protože ho nezvládala. Neříkám, že to řešení bylo v pořádku a neomlouvám ji. Ale stalo se.
Já jsem tedy nikdy takovou purebtu neměla a ani manžel a jeho sestra - on se vyloženě kouká na to, jak se lidi kolem něho dřou a ničí a s ničím nepomůže. Klidně nechá 60-letého tátu sekat obrovskou zahradu (a to má problémy s nohama a dýcháním), je mu to prostě fuk.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.5.12 10:42

druhý anonym - oni se ale nebudou chovat jak my chcem (my se přece taky nechováme, jak chtějí ostatní). U nás to tedy bude tak, že mu za nějakou dobu v dobrém dopřeju svobodu. Ale udělat to a rozhodnout se je těžké. Žádné razantní - vypadni, spíš -je načase,abysme si šli každý svou cestou… Je to však jen polemika, vždyť nikdo z nás tady do té situace u vás nevidí a co se stalo a bylo v životech té rodiny, neví

• Citovat
  • Upravit
10952
24.5.12 10:43

Jo on ještě studuje…tak to vyhazov nepřipadá v úvahu…
Jinak podle toho co píšeš mi příde jako normální puboš dnešní doby,nic extra bohužel,to se musí přežít,za rok,dva,tři :mrgreen: bude mnohem,mnohem lépe,i když se to ted zná nemožné,fakt.
Jako tlačit ho (něžně) do chodu domácnosti,kxichty nekomentovat,kecy neslyšet,ono ho to časem přejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
renat2
24.5.12 10:45

Všechno zas nejde „omlouvat“ pubertou…
Odbornou pomoc jsem já myslela z důvodu toho, že by mu pomohla ve směru, že se třeba uzavřel do sebe z několika důvodů - nesrovnal se ještě s úrazem (má nějaké následky??), třeba se sám viní ze smrti matky (ač mu to nikdo neřekl a nikdo ho neviní) a chování je jeho „obranný mechanismus“.
Z toho, že viděl svou matku mrtvou - ruku na srdce, toto není zrovna lehké ani pro dospělého člověka, natož pro pro dítě, ani pro dospívajícího… Že se prostě s něčím nevyrovnal…

(nebo to může být samozřejmě zvyk - vždy se o něj někdo postaral, nezájem apod.)

Malé světlo vidím v tom, že se na školu nevykašlal - je ve třeťáku na gymplu, kdyby mu bylo všechno jedno - tak by se asi na ní vykašlal úplně…takže je v kolektivu aspoň tam.
Napadá mě, jak se chová ve škole? Předpokládám, že třídní učitelka o tom ví, nemluvil s ní někdo?

• Citovat
  • Upravit
31594
24.5.12 10:50

Anonymní, nejde o obvinění nahlas, vy o něm tak smýšlíte, to je zásadní problém, že on to zavinil. To zkrátka není ok, protože na základě toho se k němu nějak chováte. Že jste neměli nikdo problematickou pubertu, no tak někdo ji zkrátka má. To se stává a dělají děcka ještě mnohem horší věci, kradou, fetujou, znásilňujou, to, co zažíváte s vaším puberťákem a kvůli čemu se údajně maminka zabila, to je ještě dost slabota…
Možná by nebylo od věci, kdybyste si zašli nejdřív vy jako nejbližší rodina k psychologovi. Vylíčit, jak na něj nahlížíte, co je za problém, třeba vám poradí, jak se chovat, co dělat, jak na sobě zapracovat, abyste byli schopní k němu najít vztah. Protože mě přijde, že to s ním mlátí z rohu do rohu, do toho se mu zabila máma a je obklopen lidmi, kteří ho vnitřně viní z její smrti, to je celkem vražedná kombinace. Maximálně ho teda můžete nechat svému osudu, ať si na sebe o prázdninách vydělává, vypnout mu net a utnout jakýkoliv servis, ale když si vzpomenu na sebe v tomto věku, plnoletá, bez závazků, bych práskla do koní a už se neukázala - tak je otázka, zda by mu tohle prospělo :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
24.5.12 10:50

@renat2 je to těžké,ale věř,že oni jsou silnější než si my myslíme,pokud se ne školu nevykašlal tak to je dobrej signál,taky to mohl ukončit,scházet se kdoví kde s partou kluků a dělat kdo ví co.Tohle je fakt ještě v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
24.5.12 10:52

Tak když ho nemůžou poslat do světa aby se srovnal tak ho prostě nechce doma ale vlastnímu osudu at si sám pere vaří atd. Uvidíš že po pár dnech hladovění rád například dojde s odpadem za teplou večeři. Hlavně to chce tvrdě a nekompromisně chlapec si myslí že může všechno a ostatní kolem něj budou jen skákat ukažte mu že nejste služební !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
renat2
24.5.12 10:54

@Ivoka ano já jsem psala, že v tom vidím malé světlo (s ohledem co o něm bylo psáno), takže to bylo myšleno v dobrém.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová