Narozeninový dort 1. rok

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
57
7.11.11 13:00

narozeninovy dort 1.rok

ahojte maminky,,chtela sem se zeptat naše Ludmilka bude mit 1.rok a ja by ji chtela upec nejaky dort,chci se zeptat jesli mate nejaky recet ktory by mohla i naše Ludmilkadekuji vam za vaše rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
162
7.11.11 13:12

ahoj, mám dcerku alergickou na mléko, vejce a soju, tak sem „upekla“ dort podle receptu z tescoma s chutí - jáhlový korpus plus želatina, byl vynikající :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
7.11.11 13:17

zalezi spis na tom cim malou krmis…nase mala od roka jedla vse s nami..takze jsem upekla normalni korpus, udelala parizkej krem…a zdobila marcipanem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
7.11.11 13:19

Naše mala už pomalu ji všechno s nama,,,dekuji vam holky za rady,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043

Ahoj, dcerka měla takovýto. Byly to klasické Míša řezy, jen udělané do kulaté formy. Takže dole nějaký ten piškot, pak tvarohová vrstva a polité čokoládou (tu v té době ještě normálně nejedla, ale pro jednou jsem usoudila že se moc nestane :wink: )

Příspěvek upraven 07.11.11 v 13:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066

Ja jsem udelala normalni piskotovy korpus, promazala domaci marmeladou a navrch dala slehacku a spoustu ovoce na kousky :wink: Samozrejme existuji i krasne detske recepty, ale tohle bylo opravdu super jednoduche a prckum chutnalo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
7.11.11 13:21

na řezu to vypadalo takto. teď ještě podle té fotky vidím že jsem tam dala jahody, které se do klasického míši nedávaj. korpus byl obarvenej na růžovo potravinářskou barvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
7.11.11 13:23

Já jsem teda na výživu dětí pes,ale jednou za rok jsem tu vyjímku byla ochotna udělat :mrgreen: Takže my měli potažený marcipánem,naplň čokoládová,klasický korpus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
7.11.11 13:24

Syn měl ke druhým narozkám tento dort, opět dole klasický Krkův dort s banány (ale ne koupený v krabičce, ale celý dělaný doma). jedla ho i tehdy 11 měsíční dcera. Nahoru jsem pro ozdobu posadila toho krtka a syn o tomto dortu dodnes básní (a to je to už skoro rok).

Myslím že pro roční dítko máš spoustu variant ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
7.11.11 13:35

My delame klasickej piskotovej dort ze zakysky… proste zakyska, piskoty, jedna uslehana slehacka a vetsinou mandarinky z konzervy (ale muzes dat cokoli jinyho z ovoce, jen banany v tom nejsou nic moc). Vsecko zamicham a potru trochou zbyle slehacky a posypu grankem. Nevypada to nejak extra, ale svicka tam pichnout jde a ji to vsichni. A tomu mrnousovi je beztak jedno jak to vypada :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
7.11.11 13:44

Plánuju upéct korpus, na to tvarohovej krém, ovoce, želatinu. Teď akorát přemýšlím, jaké ovoce. Asi banán na kolečka a něčím jiným jedničku, ale nejsem si jistá, jestli nezhnědne. Pod želatinou by nemusel, že ne:-) ještě mám v mrazáku borůvky, tak tím můžu obarvit třeba tvaroh, něco dát navrch a zalít želatinou. Prostě něco jednoduchého, jedlého. Jak jsem už psala v jiné diskuzi, nepečené dorty se mi nelíbí na fotkách - trčící piškoty nejsou moc slavnostní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
7.11.11 14:00

No, určitě tu je taková diskuse, protože jsem do ní kdysi přispívala, každopadáně, 1. dítě mělo k 1. narozeninám piškotový korpus, na něm nějaký mix jogurt, tvaroh smetana, nahoře jahody, želatina, jakože relativně zdravé a jídelníčku dítěte té doby poměrně vyhovující.
2. dítě mělo taktéž piškotový korpus, ovšem promazaný pudinkovým krémem a potažený marcipánem.

ROzdíl v úspěchu u dětí nepopsatelný, v efektu na fotkách k nezaplacení a co se týče jídelníčku, ani jeden ze svého dortu nesnědli nějakou významnou část, navíc v tom druhém jsem vypreparovala krém a o marcipán stejně Tom nestál…

Zcela mimo… Vždycky mě pobaví matky, které řeší, jak udělat zdravý dort k 1. narozeninám, ovšem vedle do misky nasypou arašídové křupky, chipsy a telku makovou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
7.11.11 14:11
DMartina píše:
No, určitě tu je taková diskuse, protože jsem do ní kdysi přispívala, každopadáně, 1. dítě mělo k 1. narozeninám piškotový korpus, na něm nějaký mix jogurt, tvaroh smetana, nahoře jahody, želatina, jakože relativně zdravé a jídelníčku dítěte té doby poměrně vyhovující.
2. dítě mělo taktéž piškotový korpus, ovšem promazaný pudinkovým krémem a potažený marcipánem.

ROzdíl v úspěchu u dětí nepopsatelný, v efektu na fotkách k nezaplacení a co se týče jídelníčku, ani jeden ze svého dortu nesnědli nějakou významnou část, navíc v tom druhém jsem vypreparovala krém a o marcipán stejně Tom nestál…

Zcela mimo… Vždycky mě pobaví matky, které řeší, jak udělat zdravý dort k 1. narozeninám, ovšem vedle do misky nasypou arašídové křupky, chipsy a telku makovou :lol:

No ja sem jenom chtela jakej dort,,,myslela jsem napad,,,jakej bych mohla udelat,,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
7.11.11 14:16
DMartina píše:

Zcela mimo… Vždycky mě pobaví matky, které řeší, jak udělat zdravý dort k 1. narozeninám, ovšem vedle do misky nasypou arašídové křupky, chipsy a telku makovou :lol:

Já jinej než „zdravej“ piškotovej s ovocem a želatinou beztak nezvládnu:-) Nikdy jsem dort nedělala, tak se nechci nervovat s nějakýma potahovýma hmotama, šlehanýma krémama, co se můžou zdrcnout. Upéct piškot snad zvládnu:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
7.11.11 14:27

dneska se nejlip kouzli z toho marcipanu…koupis na netu i barevny pekny…mrkni spis po fotkach na rajceti apod…maji nadherny dorty k inspiraci. testo a krem uz je to posledni :mrgreen: jinak letos mam v planu pro malou asi krtkuv dort…me strasne chutna i ten z pytliku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí