Narozeninovy dort

614
23.2.05 14:10

Narozeninovy dort

Ahoj maminky,
pomalu se blizi prvni narozeniny naseho broucka, tak zacinam vymyslet, jaky dort mu udelat k narozeninam, aby ho taky mohl ochutnat?
Jake dorty jste pekly vy? A s jakym kremem? Ja jsem doted delala jen maslove ci pudingove kremy, ev. slehacku, ale to mi pro rocni dite neprijde jako to nejlepsi… :roll:
Prosim poradte!!!
Moc dekuju.
 Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2619
23.2.05 14:17

Ahojky,

ja jsem delala dort za studena… tvarohovy s ovocem a piskotama. Moc mu chutnal :-)

Mata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
23.2.05 14:50

dortíček

ahojky taky bych asi volila ten piškotový(sice mimíska mám ještě v bříšku) ale musím uznat, že ten jediný mi nikdy nic neudělal zdravotně(mám dysfunkci žlučníku, takže máslový ani šlehačkový moc nemůžu). Ve zkratce receptík: piškoty dětské asi 2-3balení podle velikosti formy dortu, ovoce-čerstvé nebo kompotované např. já mám nejraději jahodovo broskový- a po pravdě dávám přednost kompotovanému ovoci, je to takové lehčí a hlavně měkčí což bude určitě lepší i pro děťátko), dále je potřeba zakysaná smetana 250ml a 2 bílé jogurty-buď ty úplně bílé nebo chceš-li aby to bylo sladší a takové lahodnější tak Activii sladké pohlazení). Připravíš si dortovou formu a na dno pokladeš piškoty hladkou stranou dolu zakapeš troškou šťávy(3lžíce) z kompotu(né aby to bylo úplně nacucané!!!!!!!!!!!!) na to nakladeš nakrájené ovoce a „zakydneš“ to smíchanou zakys. smetanou s jogurtem(musíš počítat, že uděláš tak 3-4 vrstvy, takže i tuto směs musíš rozdělit na tolik dílků) no a zase znova piškoty maličko zakápnout šťávou, ovoce, zakys + jog., atd. končí se poslední vrstvou piškotama, které už jen zlehka zakápneš šťávou a rukama to trošku ztlačíš dolu, aby si to tak hezky sedlo. Poté to něčím přikryješ a dáš do ledničky a do druhého dne se to hezky všechno proleží-piškotky změknou a je to strašně mňamky, pokud bys chtěla dortík trošku nazdobit tak ještě jako konečnou úpravu na piškoty můžeš poklást ovoce a zalít želatinou(efektní je k jahůdkám červená s přídáním šťávy z jahůdkového kompotu je i moooooc dobrá):-) Držím palečky, aby se ti jakýkoliv dortík moc povedl. Pa Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.2.05 15:10

Můžeš udělat piškotový a navrh ovoce pod želé.Dávám ovocnou šťávu a puding -to uvaříš a zaleješ ovoce.Přidat tvarohový krém by asi taky nebylo špatné(mezi korpus nebo pod ovoce).Začínám slintat-jdu si něco zakousnout!Jsem totiž těhotná !Ať uděláš jakýkoliv-určitě bude chutnat báječně!!Pá Hanka
PS:nejsem Hanka z předešlého příspěvku :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí