Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den za měsíc bude dceři 5 a otázka kdy už to bude je na denním pořádku…mockrát Napadlo mě vyrobit odtrhavaci ci domalovaci kalendar Nedělal jste někdo něco podobného Za foto pro inspiraci budu ráda Hezké odpoledne a dekuji
Nedělala jsem, ale napadlo mne a) buď to udělat formou krejčovského metru a ustřihávat konce (naučí se hned i rčení „stříhat metr“
nebo b) formou adventního kalendáře - tzn. okénka, která budou otevřená a až otevře poslední, budou narozeniny. Kamarádka nám coby adventní kalendář dala z filcu vyrobený a kartonem podlepený vánoční stromeček, na který jsme dávali ozdobičky se suchým zipem zespodu - syn je dostal v obálce a každý den po probuzení si jednu obálku otevřel. Možná by to šlo modifikovat i na narozeniny s tím, že výsledek (napadá mne třeba farma se zvířátky?) by pak byl jedním z dárků.
Já jsem líná, takže bych si to udělala bych co nejjednodušší. Soubor ve wordu, nahoru fotku z loňské oslavy s dortem, pod to tabulku kalendáře, možná s odpočtem, kolik ještě dní zbývá, vytisknout, magnetem připevnit na ledničku a každé ráno vybarvit políčko.
Ještě mne napadlo, jak to měla Lucie ve filmu „Lucie postrach ulice“ s nástupem do školy - měla přece nějaké nálepky, z nichž vždy jednu po uplynutí dne přelepila jinam (ze skříně na zeď??), takže podle zbývajících poznala, kolik dnů ještě zbývá. Nálepky jde nahradit magnetkami nebo nějakými obrázky
.
Dcera (bude jí 6) se taky nemohla dočkat např. Velikonoc, udělala jsem ji obyč tabulku na papír, zvýraznila určité dny a ona si každý uplynulý den vyškrtla ![]()
Dobrý nápad. U nás teda až za dva měsíce, ale otázka padne skoro každý den
. Někdy nenápadně, kdy se zeptá, kolik má let, jestli 3, nebo čtyři, jindy jestli upečeme dort, nebo zda už je červenec.
Dobrý večer všem moc díky taková je i má představa ztr se na to vrhnem…
@xstrasilka zkusím to trochu vytunit ale na této bázi to bude
@PenelopaW ano nálepky už máme
@Jeremi také nejsem až tak kreativní
@PenelopaW hmmm to je také varianta
![]()
Ještě mne napadlo, kdyby to mělo být hodně haptické, tak mít dvě průhledné nádoby a přendávat z jedné do druhé kuličky / knoflíky / …, Kdyby tam byly třeba korálky, může si je postupně jeden po druhém navlékat na gumičku, takže na konci by z nich měla náramek. A nebo kdyby tam byly bonbony, podle toho, kolik jich ujedla, pozná, kolik času zbývá do narozenin
.