Narušený zajetý režim

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.9.24 13:00

Narušený zajetý režim

Má dcera má za 6 dnů 6 měsíců, a večer teď bojuju s uspáváním. Je naučená usínat na ruce za chůze, je to špatně já vím. Ale koupu v 19:00, v 19:30 má kaši, pak se trošku dorazí mlíkem ode mne, a ve 20:00 uspávám. Někdy usne hned, někdy se to protáhne na dvě hodinky kdy už mi dojdou nervy, a je vzhůru do půlnoci. Už jsem bezradná, jak uspávate vy? Nějaký tip na usínání a celkově uspávání? Tohle je fakt náročný:( Tenhle rituál má od narození, vana, masáž, jídlo, mazlení a spát. Před vanou je vzhůru tak 2 hodinky, někdy i 3 tak nevím jestli po 2 hod není unavená na spánek, nebo po 3 zas přetažená, prostě se nemohu chytit té správné chvilky, a já každé ráno mám deprese jak bude večer zas probíhat :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16184
12.9.24 13:03
@Anonymní píše: Více

Režim jsem neměla, syn usínal v náručí u kojení. Pak jsem ho jen dala do postýlky. Časem byl u mě v posteli a spali jsme spolu. Bylo to jednodušší. Každopádně se spánek různě mění a zrovna v půl roce bývá často změna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.9.24 13:05

Nehorší se to od doby příkrmů? Já jen že ty kaše jsou na noc dost těžké a plné sacharidů, může jí tlačit bříško nebo má prostě jen přebytek energie. Zkus večer místo kaše dát masozeleninu jako k obědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.9.24 13:19

Zrušila bych ty kaše!. Místo toho pořádnou polívku.
Já jsem nikdy nepochopila proč se dává večeře po koupání. Pak je to na další koupací kolo. Byla vždycky před koupáním. Já taky nejdu z vany jist :nevim:. Zkusila bych to o půl hodiny později. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.9.24 13:21

Proč dáváš 6mesicni kaši na noc? Strašně zatěžuje bříško na noc, když už, tak se dává ráno…obě dcery v 6 měsících teprve začaly ochutnávat zeleninu…první kojena přes 2roky, druhá kojená rok a kaši má občas k snídani, ale ne instantní…

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
12.9.24 13:38

Moje dítě blbě spí i usíná. Jsou jenom lepší a horší období. Už je mu 17 měsíců. Bez ohledu na to, jestli má kasi rano, večer, nikdy… Určitě můžeš kaši zkusit nahradit něčím jiným, ale nemusí to mít úplně efekt. A vždycky, když se nás kluk někam posunul v pohybu, tak se to dost zhoršilo, takže to může být třeba i tím.

• Citovat
  • Upravit
1840
12.9.24 13:59

Syn je sice od narození na UM, ale ani teď na skoro roce má večer jenom mliko. Ráno má kaši nebo jogurt, ke svačině ovoce, pak má polévku a před spánkem mléko (usne u flašky), po probuzení hlavní jídlo, okolo 17. jogurt nebo presnidavka s musli a pak až tu flašku po koupání.
Od narození jedeme rezim po koupání flaška a rovnou do postýlky. Když jsem mu zkoušela dát večeři (např. polivku), tak byl problem s usínáním, hrozně se kroutil a nemohl zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7275
12.9.24 15:11

V 6ti měsících stačí na večeří jen nakojit. Kaše je uplně totálně zbytečná. Je to těžké, plné sacharidu… spíše to nabudí. Je to ještě kojenec, nepotřebuje večer nic než mléko. Já pak až kolem 10m kaši dávala občas na snídaní, a na večeři kolem taky asi 10-11 zeleninové polévky, placičky apod. ani maso jsem na večer už nadávala. Za mě kdyby kaše nebyli vůbec tak se nic nestane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16928
12.9.24 15:18
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

já tedy měla vždy spavé děti a jakmile dostaly na večeři kaši, tak spaly pak už celou noc. :nevim: Uspávala jsem hlazením, lehla jsem si k nim, vše počkalo, nic mě nestresovalo, byla to naše chvilka a já byla v klidu, hladila jsem je a usínaly během chvilky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
13.9.24 01:28

Pokud má dcera problém s usínáním, zvažte zkrácení jejího večerního rituálu nebo změnu načasování, aby nebyla příliš unavená ani málo. Zkuste také zavést konzistentní a uklidňující rutinu před spaním, která zahrnuje tiché, relaxační aktivity. Pomoci může také pravidelný režim usínání každý den ve stejnou dobu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510