Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zuby, teplo, spánková regrese. Cokoliv. Prostě děti se budí. U nás se taky nespí. Rostou stoličky
má 15 měsíců. Je na UM a stejně je vzhůru x krát za noc. Včera jsem několikrát za noc chovala. Normální. Musíme to přežít. Když to nepůjde, tak dám nurofen. Ale dnes spal líp. Vzbudil se jen asi čtyřikrát.
Takhle malá mimina celou noc nespí…a pokud ano tak je to hodně vzácné…je pravda že starší mi celou noc spala tak od 2m cca do roka a něco…pak se ale začala budit…a ještě inted ve 3 letech se minimálně 1× za noc budí…
A mladší ten se mi od 6m taky budil co hodinu…musela jsem vydržet…kolikrát jsem u něj prosedela půlku noci…postupně se to zlepšovalo a teď ve 20m se buďi tak 1× -2× za noc, to už jde…
No takhle. Náš má 15 měsíců a slavím, když vydrží spát hodinu v kuse. Do toho v noci bývá klidně 2, 3 holky vzhuru, neuspatelnej, možná tím větrem, zuby? Nevím, prostě se snažím přežít
Od mala se budil a budí milionkrat za noc.
Zdravím, jdu na Vás s prosbičkou. Syn (7 měsíců) se teď naučil takovou věc že se mě budí co každou hodinu každou možná i půl hodinu opravdu hodně často. Hladem to není protože přes den mě spí úplně krásně a po jídle je vždycky spokojený a naopak ještě někdy se mně stane, že třeba mně spí Maximálně dvě hoďky za celý den a je spokojený usměvavý takže jsem to neřešila a dělali jsme spolu blbosti a snažila se ho utahat. Ale on se mě budí opravdu každou půl hodinu možná i míň jakože 20 minut samozřejmě od miminka mně spí na prsu. Přemýšlela jsem že bych ho prostě zkusila uhoupat v nosítku protože takhle usne než jde spát uhoupam ho a dám do postýlky tam spí maximálně hodinu a pak už to začne. Mezi 7 8 chodí spát a pak už to začne probudí se v 9 10 a už to prostě začíná. Chtěla bych ho prostě zkusit že mu nedát prso zatnout zuby uhoupat ho v nositku a vydržet třeba se to naučí že prso ne, ale nejdřív jsem se vás chtěla zeptat protože nám rostou zuby jestli to může být i tím ale stejně jestli už ho jakoby učit že přes noc prso ne a prostě že se má spát Celou noc. Dudlíka odmítá a proto mě napadá ještě tahle možnost. Ale nejdřív jsem se vás chtěla zeptat jestli si myslíte jestli to nejsou to ty zuby.
A nebo jestli si myslíte že to můžu vydržet a ono to přejde.
Díky