Uspávání kojením, separační úzkost

5
23.8.24 19:46

Uspávání kojením, separační úzkost

Ahoj, chci se zeptat jak jste to měli vy. Malému teď bude 11 měsíců, dokud byl převážně ležící miminko usínal sám v postýlce bez potíží, s tím jak se začal otáčet pak lézt, sedět a stoupat si je najednou dát ho do postýlky, aby usnul sám nereálné, okamžitě stojí, pláče, řve, tečou slzy jak hrachy.. nemám to srdce ho tak nechat, tak ho beru k sobě a když usne u kojení, a musí být fakt úplně tuhý, tak ho přenesu, jenže to někdy trvá i dost dlouho a postupně se čím dál víc bojím, aby se nám takové uspávání nevymstilo. Jak se vám podařilo změnit uspávání z kojení na něco jiného, třeba hlazení po zádech apod a pak i na uspávání v postýlce? Přes den teď dle stupně únavy zažíváme s postupně se zvyšující intenzitou během dnů pláč, že chce ke mně a nemůže ho držet nikdo jiný a to předtím nebyl problém 🙈..jak dlouho tohle může trvat z vaší vlastní zkušenosti?
Děkuji všem za komentáře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14719
23.8.24 23:17

U nas jedine odstavem. A ty probehly v 20 mesicich, v 9 mesicich (jediny samoodstav u nasich deti, nejspis kvuli memu tretimu tehotenstvi), ve 2,5 letech a opet ve 2,5 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.24 22:07

@Eli.sss23 Cca v 10 měsících jsem přestala uspávat u prsa v posteli, ale postup byl dost podobný. Leželi jsme v posteli, tulili jsme se, já ho poplácávala po zadečku, jak byl zvyklý, občas mu broukala nebo pustila šum. Jen to prso jsem nedala. Velmi rychle to akceptoval :) pak jsem postupně vynechávala další a další asociace až zbylo jen tulení.
S uspáváním ve vlastní postýlce ale neporadím, syn tam nespal od 4 měsíců a doteď (2r9m) je většinu nocí u nás, svou postel má jen na ozdobu :D A uspáváme pořád, usínat sám nechce a asi ještě chvíli nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.24 22:37
@Eli.sss23 píše: Více

Ahoj, jak to dopadlo? já mám to samé s ročním chlapečkem. Sice přes den tyhle stavy nemá a dopolední/odpolední spaní jde docela v pohodě (ovčem také s kojením) ale večer to začne… jediný rozdíl je, že byl u mě takhle zvyklí od začátku.
Přemýšlela jsem, zda to nemá spojitost s hraním v ohrádce, ale začal to udělat už na chalupě a tam měl vždycky „volný výběh“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí