Převrácený režim u novorozence

Anonymní
25.8.24 00:03

Převrácený režim u novorozence

Ahoj holky,
mám 10 denní miminko a máme nějak převrácený režím. Ve dne nakojím, přebalím, položím do postýlky a hned mi spí a takhle přes den budím jen na kojení. Přijde večer 23 hod, kdy ještě budím na kojení a pak ne a ne uspat. Po kojení se stihne počůrat, pokakat, poblinkat, dáváme po kojení odkrknout. Pak uložím do postýlky a kouká a začne plakat. Vezmu si ji do náruče a je klid. Znovu zkusím položit do postýlky po nějaké době a zase pláče. Zkouším dokrmovat mlékem a stejně nespí. Usne až po 2 hod. A pak za 2 hod se budí znovu a je to nanovo. Jakou máte vy zkušenost a co vám pomohlo? Přes den o ní člověk neví a v noci máme službu. Navíc je po žloutence, takže dle doktorů ji musím přes den budit na kojení po 3 hod, tak to tak i praktikujeme. Má nízkou porodní váhu, tím pádem nemůže hubnout.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
644
25.8.24 00:10

To je prý normální, byla tak zvyklá v břiše, pohyb přes den prý děti ukolébává ke spánku. Snad se jí to už brzy převrátí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6913
25.8.24 00:14

Přes den nechat spát při světle a běžném denním provozu, budit na kojení. V noci zásadně ve tmě, nemluvit, max." pššš", i na přebalení jsem měla mini bludičku.
Je to hodně brzy, má na to nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
25.8.24 00:25

Je to normální. U novorozence nejde žádný režim moc ještě naučit. Jsou lepší dny a horší dny. Buzení co 2-3 hodiny mi příjde jako luxus..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
25.8.24 00:40

Bohužel normální. Máš to dobrý spí ti aspoň dvě hodiny v kuse, jsou děti, co nespí v noci vůbec. Časem si to sedne a režim se převrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
25.8.24 03:38

10denní mimi nemá žádný režim. Okolo 6N začínaj spát déle v noci, ale taky to není žádná sláva.. syn začal spát hezky okolo 1 mesice, že se budil třeba 2× na kojení.. ale ve 3 měsících se mu to zas změnilo.

Dětský spánek je do roka (a někdy dyl) jizda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
25.8.24 06:19

Ze začátku normální. Pokud je to první dítě, neměl by být problém dospat se přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
25.8.24 06:53

Druhá to tak měla s srovnalo se to až okolo třetího měsíce. Ale otřesně spala do dvou let. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8454
25.8.24 07:19

Je to normalni, přece nezná/neví, že je zrovna den anebo noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
25.8.24 07:25

To se stává, pomalu to převracej, snaž se dítě zabavit a nějak udržet přes dne více vzhůru(ne úplně na sílu). Ono není ze zdravotního hlediska vhodné to tak nechat, ani pro tebe ani pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
25.8.24 09:15
@Sany80s píše: Více

Naopak, není vhodné ho převracet. Nízká porodní váha, prodělaná žloutenka, to všechno negativně ovlivňuje vývoj mozku. Mne před tím neurolog důrazně varoval. Nechat mimino, ať si tvoří svůj spánkový režim a nějaké pokusy o převracení režimu až po třech měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
821
25.8.24 09:17

Úplně normální. Taky jsme tak měli. Teď má 12tydnu a chodi spát kolem 23hod a spí do 9 rána. S jednim nočním kojením. Uvidíš, že se to zlepsi. Šestinedělí je na prd, ale fakt to bude dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12895
25.8.24 10:10
@Jaňouchová píše: Více

Mám dvě předčasně narozené děti a lékaři mě varovali naprosto opačným způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
25.8.24 10:30
@Sany80s píše: Více

Abys desetidennímu dítěti násilím převracela režim? Promiň, ale tomu nevěřím. :

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...