Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To je prý normální, byla tak zvyklá v břiše, pohyb přes den prý děti ukolébává ke spánku. Snad se jí to už brzy převrátí ![]()
Přes den nechat spát při světle a běžném denním provozu, budit na kojení. V noci zásadně ve tmě, nemluvit, max." pššš", i na přebalení jsem měla mini bludičku.
Je to hodně brzy, má na to nárok.
Je to normální. U novorozence nejde žádný režim moc ještě naučit. Jsou lepší dny a horší dny. Buzení co 2-3 hodiny mi příjde jako luxus..
Bohužel normální. Máš to dobrý spí ti aspoň dvě hodiny v kuse, jsou děti, co nespí v noci vůbec. Časem si to sedne a režim se převrátí.
10denní mimi nemá žádný režim. Okolo 6N začínaj spát déle v noci, ale taky to není žádná sláva.. syn začal spát hezky okolo 1 mesice, že se budil třeba 2× na kojení.. ale ve 3 měsících se mu to zas změnilo.
Dětský spánek je do roka (a někdy dyl) jizda ![]()
Ze začátku normální. Pokud je to první dítě, neměl by být problém dospat se přes den.
Druhá to tak měla s srovnalo se to až okolo třetího měsíce. Ale otřesně spala do dvou let. ![]()
Je to normalni, přece nezná/neví, že je zrovna den anebo noc.
To se stává, pomalu to převracej, snaž se dítě zabavit a nějak udržet přes dne více vzhůru(ne úplně na sílu). Ono není ze zdravotního hlediska vhodné to tak nechat, ani pro tebe ani pro dítě.
@Sany80s píše: Více
Naopak, není vhodné ho převracet. Nízká porodní váha, prodělaná žloutenka, to všechno negativně ovlivňuje vývoj mozku. Mne před tím neurolog důrazně varoval. Nechat mimino, ať si tvoří svůj spánkový režim a nějaké pokusy o převracení režimu až po třech měsících.
Úplně normální. Taky jsme tak měli. Teď má 12tydnu a chodi spát kolem 23hod a spí do 9 rána. S jednim nočním kojením. Uvidíš, že se to zlepsi. Šestinedělí je na prd, ale fakt to bude dobrý ![]()
@Jaňouchová píše: Více
Mám dvě předčasně narozené děti a lékaři mě varovali naprosto opačným způsobem.
@Sany80s píše: Více
Abys desetidennímu dítěti násilím převracela režim? Promiň, ale tomu nevěřím. :
Ahoj holky,
mám 10 denní miminko a máme nějak převrácený režím. Ve dne nakojím, přebalím, položím do postýlky a hned mi spí a takhle přes den budím jen na kojení. Přijde večer 23 hod, kdy ještě budím na kojení a pak ne a ne uspat. Po kojení se stihne počůrat, pokakat, poblinkat, dáváme po kojení odkrknout. Pak uložím do postýlky a kouká a začne plakat. Vezmu si ji do náruče a je klid. Znovu zkusím položit do postýlky po nějaké době a zase pláče. Zkouším dokrmovat mlékem a stejně nespí. Usne až po 2 hod. A pak za 2 hod se budí znovu a je to nanovo. Jakou máte vy zkušenost a co vám pomohlo? Přes den o ní člověk neví a v noci máme službu. Navíc je po žloutence, takže dle doktorů ji musím přes den budit na kojení po 3 hod, tak to tak i praktikujeme. Má nízkou porodní váhu, tím pádem nemůže hubnout.