Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny. Už si moc nevím rady. Mám 7M chlapečka, kterého trápí večerní spaní. Ještě máme 3 denní spánky (1-1,5h) poslední spánek končí cca kolem 4 hodiny a koupel a večerní spánek kolem 7. Máme svůj rituál, který dodržujeme, jenže první problém, co jsem vypozorovala, málo se nakrmi před spaním (většinou cca 50ml z flašky, kterou jsem na večer kvůli kontrole zavedla, jinak kojím).
A následuje vlastně teror v podobě buzeni každých 20-30min. Pomocí knížek (uz jsem neco malo přečetla) jsem zkusila vždy chlacholit, ponuchnat, ale chce si vždy sosnout. Proto jsem zavedla flašku, protože byl na prsu neustále. Když jen hládim a konejsim, hrozny řev. ![]()
Netuším, co dělat pro to, aby usl na delší dobu. Ještě dodám, že spí se mnou v posteli, protože postýlka byla úplně neunosna a ohromný vztek…
Ještě bych dodala, že do 5M se budil tak 3× za noc. Vždy jsem ho nakojila. Teď je to prostě každou hodinu a jen chce cucat a pak otočí na druhou stranu a spí hodinku než začne brblat a sapat se…
Děkuji za radu, jestli něco někoho napadne. Popřípadě díky za podporu, že to jednou přejde. To si jediné říkám
![]()
Příspěvek upraven 10.09.24 v 21:16
@JancaS84 to jsem dělala 6 měsíců a stejne výsledky. Furt by cucal a budí se 20min co odejdu nebo, i když jsem tam s ním. 🙈
Mně přijdou moc tři denní spánku, v sedmi měsících mi děti spaly 1×, ale mám méně spavé kousky
Pokud spaly do 4 odpoledne, tak večer usínaly nejdříve v 9-10. Takto často v noci se budila nejmladší, také spala se mnou v posteli. Líp začala spát po ukončení kojení.