Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No za mě jedině ležet v klidu a vyležet. Pokud nebudeš respektovat svoje tělo, vrátí se ti to velmi brzo a možná i horší.
Já vím, ležela jsem prakticky 9 dní v kuse, ale jako pracující člověk s 2 raubířema to prostě nejde věčně, manžel mi pomáhá, ale taky chodí do práce a prostě už to dál v pohotovostním režimu nelze utáhnout.
Mne pomaha cvicit hned jak dokazu vylezt z postele (rekla bych, ze jak se vsechno prokrvi, odnese to hnusy z nemoci pryc) a na bolave svaly horcik, jakoze hodne horciku. Kazdou nemoc prebijim pohybem, lezim max 2 dny.
@lleennttiillkkaa píše:
Já vím, ležela jsem prakticky 9 dní v kuse, ale jako pracující člověk s 2 raubířema to prostě nejde věčně, manžel mi pomáhá, ale taky chodí do práce a prostě už to dál v pohotovostním režimu nelze utáhnout.
Já vím, mám to to samé, práci, dítě… ale právě ze svojí zkušenosti píšu, že zkrátka jen klid a ležet, já jsem tak nemoci přecházela a pak jsem zůstala doma právě měsíc, taky na obyčejnou virozu a zánět průdušek k tomu a stále to není ono
Mohla jsi mit chripku. My ji ted meli a zustavam doma druhy tyden. Jsem strasne unavena a necitim se dobre. Posloucham sve telo. Minuly rok jsem sla po tydnu a po jednom dnu odpadla v praci, znovu tu chybu neudelam
@blumen píše:
Mohla jsi mit chripku. My ji ted meli a zustavam doma druhy tyden. Jsem strasne unavena a necitim se dobre. Posloucham sve telo. Minuly rok jsem sla po tydnu a po jednom dnu odpadla v praci, znovu tu chybu neudelam
nene chřipka to nebyla. U chřipky bych prý měla vysoké horečky a vysoké CRP. Teploty byly max 37,5. Doma jsem byla 12 dní a z toho opravdu 9 proležela
@lleennttiillkkaa u chripky je prave CRP nizke, je to virove. Dcera ji ted mela a skoncila v nemocnici a crp mela zcela negativni. Teplotu bys mela mit vyssi, ale pokud mas spatny imunitni system, muze byt nizka. Ted chytnul tu chripku manzel od nas a je bez teplot. Ja je mela, dcera taky, ale on horecky v podtstae nemiva nikdy
Tak viróza je taky virová. Musím zaklepat, že rodina se zatím drží. Byla jsem nemocná po asi 2 letech, takže imunitu mám, řekla bych dobrou.
@lleennttiillkkaa píše:
ono je to bohužel na dlouho,dneska již týden nestačí.mluvím z vlastní zkušenosti.opravdu všechno vyležet,být v klidu a nikde nelítat.jinak se nemoc vrátí.
@Zuzanec píše:
Já vím, mám to to samé, práci, dítě… ale právě ze svojí zkušenosti píšu, že zkrátka jen klid a ležet, já jsem tak nemoci přecházela a pak jsem zůstala doma právě měsíc, taky na obyčejnou virozu a zánět průdušek k tomu a stále to není ono
přesně tak,nic neuspěchat,jinak se tělo zase ozve.