Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
můj dědeček (82 let) je nešťastný z toho, že špatně slyší, ale o doktorovi nechce ani slyšet. Nevíte, kde se dá koupit nějaké naslouchadlo (naslouchátko), aby mu aspoň televize nehulákala na celou bytovku? Moc děkuji!!!
Naslouchadlo se jen tak koupit nedá, musí být napasováno foniatrem přímo podle testů, které musí špatně slyšící člověk podstoupit. My jsme taky prababičku nemohli dostat k lékaři a tak jsme aspoň tu řvoucí telku vyřešili velkými měkkými sluchátky něco na způsob Otíka z Vesničky střediskové =o)))
Radka
Sama nejsem nejmladší, moje sestra - 88 let, je v DD bohužel poněkud vzdálenějším. Jezdím za ní cca každé dva měsíce nebo podle potřeby. Je celý život sama, bez dětí. Při návštěvach jsem si, všimla, že špatně slyší. Z našich posledních pravidelných telefonů je zřejmé, že je už téměř hluchá. Na vyšetření ORL zatím čeká. Jen pro zpestřeni: naš rozhovor je v podstatě její monolog o tom, co v DD prožívá. Nakonec se zeptá, jak se máme. Pro kontrolu, zda mi rozumí, odpovím: „Je to hrozný, samý problémy“. Na to spokojeně konstatuje: „To je fajn, hlavně, že se máte dobře“.
Moje otázky: máte zkušenosti s naslouchadly pro seniora. Na obě uši či na jedno? Pohodlnost nošení? Údržba, čištění? Dobíjení x baterie? Příspěvek pojišťovny? Jakékoliv další postřehy a nápady uvítám. Díky.