naslouchadlo

354
16.3.07 09:02

naslouchadlo

Dobrý den,
můj dědeček (82 let) je nešťastný z toho, že špatně slyší, ale o doktorovi nechce ani slyšet. Nevíte, kde se dá koupit nějaké naslouchadlo (naslouchátko), aby mu aspoň televize nehulákala na celou bytovku? Moc děkuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
16.3.07 09:50

Naslouchadlo se jen tak koupit nedá, musí být napasováno foniatrem přímo podle testů, které musí špatně slyšící člověk podstoupit. My jsme taky prababičku nemohli dostat k lékaři a tak jsme aspoň tu řvoucí telku vyřešili velkými měkkými sluchátky něco na způsob Otíka z Vesničky střediskové =o)))
 Radka

• Citovat
  • Upravit
2.8.24 15:07

Naslouchadla senior

Sama nejsem nejmladší, moje sestra - 88 let, je v DD bohužel poněkud vzdálenějším. Jezdím za ní cca každé dva měsíce nebo podle potřeby. Je celý život sama, bez dětí. Při návštěvach jsem si, všimla, že špatně slyší. Z našich posledních pravidelných telefonů je zřejmé, že je už téměř hluchá. Na vyšetření ORL zatím čeká. Jen pro zpestřeni: naš rozhovor je v podstatě její monolog o tom, co v DD prožívá. Nakonec se zeptá, jak se máme. Pro kontrolu, zda mi rozumí, odpovím: „Je to hrozný, samý problémy“. Na to spokojeně konstatuje: „To je fajn, hlavně, že se máte dobře“.
Moje otázky: máte zkušenosti s naslouchadly pro seniora. Na obě uši či na jedno? Pohodlnost nošení? Údržba, čištění? Dobíjení x baterie? Příspěvek pojišťovny? Jakékoliv další postřehy a nápady uvítám. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí