Zánět šlach v ruce

319
11.3.07 23:09

Zánět šlach na ruce

Ahoj mamči :D
chtěla bych se zeptat, jestli jste některá neměla zánět šlach a jak se to projevovalo. :?:
Já jsem s dětma v lednu sáňkovala a protože byl sníh letos tak trochu vzácností, nechtěly za žádnou cenu slézt ze sání a já tahala několikrát po sobě plně třemi dětmi naložené sáňky do kopce- no co by hloupá mamina pro ty broučky neudělala :lol:
Byla jsem zpocená a přitom byla dost zima… asi za 4 dny se mi rozbolela ruka od malíčku přes vnější kloub směr k loktu.
Bolí to hlavně při rotaci a když potřebuju „zabrat“
K Dr. se mi moc nechce, takže to léčím fastum gelem a stahuju elasťákem. Už se to zdálo lepší, ale zase se to vrátilo a je to fakt hodně nepříjemný :(
Poradíte mi někdo, jestli by to ev. mohl být právě zánět šlach????
Díky moc a pa pááá Lenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
574
12.3.07 08:09

Tak toto je přesně zánět šlach.

Měla jsem ho loni v říjnu a je to fakt hnusná bolest. Včera mě to začalo pobolívat zas, v sobotu jsem makala na zahradě, a zase se to ozvalo.

U doktora jsem s tím byla, dostala jsem Fastum gel a pak prášky na zánět, ty mi fakt pomohli, bez těch prášků nezabralo fakt nic. A pak jsem chodila i na rehabelitace.

Já být tebou tak k tomu doktroru zajdu, ono totiž když je zánět už větší tak dostaneš sádru, protože to fakt musí být v naprostém klidu. Mě sádra hrozila taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
12.3.07 12:40

měls to i moje kámoška, hlavně zápěstí ji bolelo. A trvalůo to skoro rok, střídavě dobré a pak ne:/ nakonec šla na nějaký zákrok s lokálním umrtvením an chirurgii, prý to byl dost hnus://// a stejně to furt nemá OK…nechci tě strašit. Třeba jako předchozí pisatelce ti zabere ten gel, ale chce to nějaký prášky na zánět, k dr. bych určo šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
12.3.07 15:31

Taky jsem měla zánět šlach v zápěstí, pobolívalo mě ne moc intenzivně delší dobu ani nevím, kdy to začalo, ale pak najednou bolest strašná a nemohla jsem vůbec hnout rukou ani jsem ji neudržela jinak než jako leklou rybu.
Dostala jsem bandáž na 4měsíce, prášky na zánět a pak jsem chodila na rehabko. Od té doby mám klid.

Prý stačí, když zápěstí prochladne a zároveň je namáhané, zánět se u:,–(í a může se projevovat postupně jen ve slabých náznacích jako u mě - než vypukne naplno.
Sádrou mi vyhrožovali, ale po prvním měsíci mi naštěstí bylo řečeno, že se to dobře hojí a bandáž bude stačit.

Tak snad to budeš mít brzo v pořádku.

Příspěvek upraven 24.08.20 v 09:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
1.4.07 14:34

Tak já trpím tzv. chronickým zánětem šlach, vrací se mi vcelku často a musím přiznat, že je to velmi nepříjemné. Táhne se to se mnou už od základky, takže jsem nikdy nesměla hrát třeba volejbal, ale tenkrát se tím nikdo nezabýval… Sádru jsem měla celkem 2× a vždy pomohla na delší dobu, ale nikdy se mi to nepodařilo přeléčit úplně. Fastum gel pomáhá skvěle a je dobré si ruku zamotat obinadlem. Mám i ortézu, ale protože mám hodně štíhlé ruce je mi volná a o to je to pak ještě horší.
Jedna malá rada, pokud jste hodně u počítače a zánět postihl ruku, kterou ovládáte myš, pořiďte si gelovou podložku, je to úžasná úleva!
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.7.08 09:26

ZANET SLACH

AHOJKY CETLA JSEM VASE CLANKY OHLEDNE ZANETU SLACH PROTO VAM CHCI TAKE NECO PRIDAT IKDYZ TO NENI MOC POZITIVNI.ZANET SE MI OBJEVIL V ROCE 2003 NA ORTOPEDII MI PAN DOKTOR ZANET VYPICHL A OBSTRIKL DALO TO NA 4 ROKY POKOJ A LONI OD RIJNA JSEM TRPELA JAKO BLAZEN.OD RIJNA DO LETOSNIHO CERVNA JSEM BYLA CELKEM NA 5 VYPICHOVANICH A OBSTRIKACH NO NIKOMU TO NEDOPORUCUJI HRUZA.PRI POSLEDNI NAVSTEVE MI PAN DOKTOR DAL ZADANKU NA OPERACI POKUD SE MI TO OBJEVI DO PUL ROKU.AC JSEM TO CHTELA NECHAT BEJT NEJDE TO.PRISTI TYDEN JEDU DO NEMOCNICE NA AMBULANCI A TAM ME OBJEDNAJI NA CISTENI SLACH POD UPLNOU NARKOZOU VUBEC SE MI TAM NECHCE ALE RUKA JE POMALU NEPOHYBLIVA A BOLESTIVA.NEZANEDBAVEJTE TO NESTOJI TO ZA TO

• Citovat
  • Upravit
MirekZ
12.3.10 10:40

Podložka pod myš

Pokud je zánět na předloktí od počítače, tak podložku pod myš bych rozhodně nedoporučil. Možná první dojem je, že je to fajn, jak je to měkké. Ve skutečnosti zatěžujete zápěstí mnohem víc.
Dělám programátora přes 20 let. Zápěstí mě pobolívá, občas dál k lokti. Odlehčil jsem tím, že jsem se (trvá to 2 dny) naučil s myší i levou rukou. Momentálně jsem si trochu pohoršil, protože jsem si nedal pozor s netbookem. Jestliže není celá ruka až pod loket podložena rovně, jde velmi rychle do háje. Od kámoše jsem si půjčil gelovou podložku a za 5 min je mi naprosto jasné, že používat tuto „pomůcku“ pro klávesnici nebo myš tak, jak to zamýšlel (slaboduchý) výrobce, je vůči vlastním rukám likvidační. Dá se ale klávesnicová gelová podložka použít podélně, pod celou délku ruky od lokte až k zápěstí. Nejdůležitější každopádně je mít dost místa na rovném stole pod celou ruku až po loket.

• Citovat
  • Upravit
Katkatkat
29.3.10 21:19

zanet slach je perfektni vec. jak se jednou objevi hrozne rada se vraci. zadne mazani ani stahovani mi nepomaha, spis zhorsuje. jedine co mi vzdycky pomuze je orteza. proste absolutne znehybnit. jinak se bolest spise zhorsuje- kazdy nespravny pohyb totiz zhorsuje zanet

• Citovat
  • Upravit
Stáňka12
19.4.10 17:34

Wobenzym

Ale pokud se ti to neustále vrací, bude to chronický zánět. Na ten vřele doporučuju Wobenzym! Fakt, jinak nevím. St.

• Citovat
  • Upravit
blanc.m
3.5.10 00:01

co dělat při zanetu

Ahoj Lenčo.Já má zanět šlach a dost dlouho stim bojuju mam také 2 malé deti.projevuje se to nesnesitelnou bolesti a brnemi prstu hlavne v noci nebo kdyš se delá těší prace.zabir na to konopní mazani nebo zábali chce to ale mit opravdu ruku v klidu tak 14 dni as 3 nedele a asi tak 3× dene to promazavat.z pazdravem Blanka :wink:

• Citovat
  • Upravit
19746
3.5.10 00:28

Já měla zánět šlach v předloktí poprvé asi před 6 lety - dostala jsem sádru a ozývá se mi to při určitých pohybech pravé ruky dodnes - třeba oloupat brambory je pro mě problém a dělám to tak na třikrát, protože to je přesně ten pohyb, kterej nemůžu… Ruka mě bolí i u počítače od myši a prý to budu mít už pořád… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
3.5.10 16:58

Doporučuji Dolgit krém. Zabírá úžasně. Taky na zánět trpím, vrací se mi cca jednou za 2 roky.
Jinak fixuju a ruku nenamáhám, ale momentálně ji akutně potřebuji k práci a tak se starám vyléčit co nejrychleji.

Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
3.5.10 17:06

Nevím jestli moje předloňské problémy byly od zánětu šlach, ale příznaky i okolnosti objevení se byly velice podobné. V zimě, v nevytopené hale, značná fyzická námaha (skládat tlusté plechy) a už jsem měl pocit, že se tam bolestí zkroutím do preclíku. Tak jsem zvolil typicky chlapskou léčbu - upracovat ho k smrti (slabším povahám nedoporučuju). Denně přes 5 tun plechů vlastníma rukama, během 12hodinové šichty. Fakt dobrá „posyslovna“. Zánět se lekl a přestal prudit. Akorát to dodneška trochu pobolívá při vlhkém počasí, jinak O.K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fff
28.6.10 21:54

ee

no tak počítejte s tím že máte nenávratně šlachy poškozeny

• Citovat
  • Upravit
gabi49
22.8.10 17:51

Dolgit krém

mohu potvrdit, Dolgit krém je vynikající. Veral ani Fastum gel nepomohly.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex