Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Pavca3388 No, jak kojíš, tak to chápu… já s tím taky čekala pár měsíců, až dokojím, ale pak jsem už v půlroce malé musela přestat kojit, protože už se to nedalo vydržet… nemohla jsem ji ani zvednout, měla jsem strach, aby mi nevypadla, předtím to zkoušeli rozehnat elektroléčbou, ale nějak to nepomohlo, spíš se mi to ještě o kousek zhoršilo a pak se to vrátilo na původní úroveň… a nezkoušela jsi rázovou vlnu? Prý to na to taky pomáhá, i když jsem slyšela od dvou doktorů dva různé názory… jeden, že to pomáhá, druhý, že to na to rozhodně není a že to nepomůže… ale mě pomohly ty obstřiky, tak jsem to už dál neřešila…
Zatím jsem to tak neřešila… před 14dny jsem s tím byla na ortopedii a ten doktor byl hodně nepříjemný..
Od tý doby jsem nikde nebyla.. a ty to máš taky nějak nateklé?? Já mám jen naběhlou tu šlachu..jak jde od palce.. nic jiného na tý ruce vidět nejde. ![]()
Holky tak jak je?? U mě stejný.. jsem se objednala na čtvrtek na ortopedii tak uvidím co vymyslí..
Také zdravím. Tak u mě je velké zhoršní. Šlacha mi začala přeskakovat a to je tak bolestivé, že si vždycky na chvilku zatancuji. A včera při tlačení kočáru mi přeskočila a nechtěla se vrátit. Asi jsem musela vypadat jako cvok, který poskakuje u kočáru a kroutí se jak §.
Tchán mi doporučil doktora, který dělá akupunkturu. Uvidím, co mi řekne. Pokud to bude bez úspěchu, vypravím se znovu na ortopedii a pokud znovu skončíme u jediné možnosti, tj. operace, zkusím se ozvat ortopedovi, co mi kdysi operoval koleno. Sice jsem se přestěhovala a je to pěkná dálka, ale postavil mě kdysi na nohy.
Lady to mi právě taky dělá, že sem tam jakoby přeskočí..
Nejhorší, když se to stane, když tahám Terču z postýlky..mám fakt co dělat, abych jí nepustila. Myslím, že ta operace je dobrý nápad..sice bude,,mimo provoz,, 14dní ale takto to spíš tu dobu prodlužuješ.. A máš tu ruku nateklou?? Mě jde vidět jen ta šlacha, jak je vystouplejší jinak nic viditelného na ruce nemám.
@Pavca3388
Mám oteklou část zápěstí a v místě, kde si představuji že vede ta palcová šlacha, to mám zarudlé. Do minulého týdne jsem to přeskakování neměla. Dávám si při braní miminka majzla, učím se s tím žít
Ale jak píšeš, někdy to je dost svízelné.
Dnes jsem se byla objednat na akupunkturu a čekací doba je 3 - 4 měsíců
No ale prý je velmi pravděpodobné, že do měsíce někdo „vypadne“. Tak nevím, co teď
Ještě to zkusím vydržet a počkat. Uvidím, jak se to bude dále vyvíjet. Ty jdeš ve čtvrtek na ortopedii, viď? Jsem zvědavá, jak dopadneš.
Ahoj,
můžete mi prosím poradit? Asi před týdnem mě začalo bolet levé zápěstí (jsem levák). Oteklé to nemám, ale při každém pohybu v něm křupne, nemůžu zápěstí už téměř ohnout, natož se o tu ruku opřít. Včera mi už dělalo problém i držet volant v autě. Mám to v ortéze a mažu si to mastí Flector. Večer jsem to ledovala a bylo to lepší. Co to může být? Zánět šlach? Nebo něco jiného? U doktora jsem s tím nebyla.
Díky moc
@pstrosinka píše:
Ahoj,můžete mi prosím poradit? Asi před týdnem mě začalo bolet levé zápěstí (jsem levák). Oteklé to nemám, ale při každém pohybu v něm křupne, nemůžu zápěstí už téměř ohnout, natož se o tu ruku opřít. Včera mi už dělalo problém i držet volant v autě. Mám to v ortéze a mažu si to mastí Flector. Večer jsem to ledovala a bylo to lepší. Co to může být? Zánět šlach? Nebo něco jiného? U doktora jsem s tím nebyla.
Díky moc
Tipuji zánět šlach - viz pár příspěvků výše nebo ucpané karpální kanálky. Dřív jsem na to trpěla často. Dnes už vím, že to bylo sportem (velká zátěž na ruce). Tehdy, když to došlo do stádia, kdy jsem neudržela v ruce ani hrníček, jsem ruku zafixovala a mazala kostivalem nebo arnikou. Také jsem na nějakou dobu přerušila tréninky a po čase to samo odeznělo. Ale vždy se to vrátilo cca 2× do roka a trvalo to určitě 1 - 2 měsíce. Znamená to tedy, že je třeba ruku nezatěžovat ani běžnými úkony a už vůbec ne těmi pohyby, které to patrně způsobily. Pokud pracuješ na PC, pořiď si ergonomickou podložku pod myš a ke klávesnici - fakt pomáhá. Někde v příspěvku výše (ne moc daleko odtud) je jeden kluk nabízí. Když skočíš k ortopedovi, nic tím nezkazíš a budeš vědět přesně.
Jsou ovšem situace, kdy daný pohyb neomezíš (například v rámci péče o kojence či práce) a pak poradit neumím.
Taky bych řekla… já to taky nateklý nemám..Jinak Lady nevím, zda to neodvolám toho ortopeda.. jsem nemocná asi angína.. včera jsem měla 39,5 jsem dlouho nezažila.. na vlastní kůži..
v krku mě bolí jako ![]()
Karpalní kanálky bolí spíš v noci v klidu a brní prsty co jsem se dočetla u zánět šlach je to naopak bolí hlavně, když se vykonává pohyb…
@Pavca3388
Tak to mě mrzí, žes dostala ještě angínu. Přeji brzké uzdravení.
Symptony karpálních kanálků jsem nestudovala. Tak to nevím přesně. Vždycky jsem měla obojí dohromady. Tentokrát mám tedy jen tu placovou šlachu. Díky za informace ![]()
Lady taky jí mám naštěstí už mi je dobře a byla jsem tam… dal mi obstřik a poslal domů, že by to mělo být oki.. a cosi říkal, že pokud nebude musela bych tam každý týden na ultrazvuk.. ale proč to neřekl o sádře se nezmínil.. Ten co jsem mu psala prý teď pracuje v Německu. No tak ruka mě zvláštně brní ale bolí to jinak víc než sem tam byla.. a to prý nejdřív týden nesmím kojit a pak že by mělo stačit 2dny.
Jsem zvědavá, jak to s Terčou vydržíme..
Ahojky postihl mě zánět šlach, nejdřív jsem nemohla nic ukrojit, zasunout klíč apod.Po dvou dnech o víkendu ukrutná bolest celou noc. Nakonec mě zachránil TVAROH, vyčteno z babských rad. Namazat silnou vrstvou postižené místo, zabalit do igelitu, převázat a zavěsit ruku na šátek./popřípadě převázat s dlahou-dobrý je bumerang
/nechat na noc, znovu namazat i přes den. pokud je to akutní /ne chronické/ tak ulevil i studený obklad, nebo polévání st. vodou. hodně štěstí ![]()
@Pavca3388
Ahoj! Tak jak to zvládáte - nekojení. A co ruka?
Dnes jsem byla na akupunktuře. Volali mi minulý týden, že se jim uvolnilo místo, tak jsem dnes šla. Zánět je v posledním stádiu, tak doktor neví, zda akupunktura pomůže. Zánět by prý zastavit měla. Jde o to, že to přeskakování je už poslední stádium, které je způsobeno tím, že v důsledku zánětu šlacha oteče a už se do pouzdra, ve kterém se nachází a tzv. v něm nerušeně běhá, nevejde. Tj. jedná se už o mechanický problém, který akupunktura řešit neumí. Za 3 až 5 sezení se uvidí, jestli to na láčbu akupunkturou reaguje. Jinak jsem měla přijít dřív (to těžko podle doby objednání 3 až 4 měsíce) a hlavně prý jsem v době prvních příznaků, tj. bolesti, měla do sebe dostatně nějaké léky s protizánětlivými účinky, např. voltaren. Pochopila jsem, že ještě dávno před tím, než jsem došla k orotpedovi, který řekl, že je to na operaci. Fakt mě v té době ani nenapadlo, že mi něco je a je to tak závažné. Jinak jsem si tu šlachu zničila v mládí velkou sportovní zátěží (to mi také došlo až teď). Měla jsem tehdy posilovat zápěstí, prý jej mám slabé. No raději jsem mu ani neříkala, co jsem v té ruce po mnoho let dřela ![]()
Lady to je mi líto.. no Nekojení se zvládlo s těžkým srdcem
Naštěstí to byly necelý tři dny.. dýl jsem to nevydržela,, No mě ruka už nebolí obstřik mi zabral..
Tak jsem ráda.. Snad se to nevrátí.. Asi by jsi na tu operaci měla jít.. určitě by ti to spravili.. Vezmi si, že takto trpíš a zbytečně to protahuješ.. Já vím tři týdny po operaci hrozný ale teď to protahuješ o každý den.. a stejně to třebas nepomůže a budeš tam muset jít.. Takže být tebou neprotahovala bych to a spěchala ať máš ručenku zase oki.. už kvůli prckovi.
@Pavca3388
Zdravím. Jsi hodná, že máš starost, ale chci vyzkoušet všechny alternativy a operaci až jako poslední. I když lokální, pořád je to operace a jakmile doktoři do něčeho říznou, nemusí to už nikdy být jako dřív. Proto tu akupunkturu zkouším. Zatím je výsledek ten, že se to „rozbouřilo“.
Co ty, ruka drží?