Zánět šlach v ruce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ladmanice
30.10.10 09:55

Ahoj Veru já mam taky Zánět šlach a skoro nic mi nepomaha tak zkusím ted fastum gel a prosim řekneš mi jak se jmenovaly ty prašky jak si měla?? :-)

• Citovat
  • Upravit
paras
3.2.11 17:06

zaruč.pomůže

dobrý :) měl jsem zánět šlach v rameni .. natíral jsem si to fastumgelem, ale nepomáhalo to:) pak jsme si koupil mastičku IBU-HEPA natřel jsem si to dvakrát a bolest byla pryč:) fakt zaručeně pomáhá :)) :-)

• Citovat
  • Upravit
1860
3.2.11 17:11

Ahoj Lenko,zánět šlach jsem měla a projevoval se přesně tak jak popisuješ.Bolest mě dohnala k lékáři.Nedali mi na to nic kromě sádry na dva tydny a pak ortezu.Jo a brufen jsem brala.Marodila jsem měsíc.Chce to ruku co nejvíce šetřit,jinak také skončí v sádře.Bohužel mě se při přetěžování bolest vrací.Přeji at se ti brzy uleví :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mech
21.3.11 06:51

Priessnitz obklady

Já se občas potýkám se zánětem šlachy prsteníčku pravé ruky. Měl jsem dokonce domluvenou operaci karpálního tunelu, ale když jsem se dozvěděl, že nebudu moci cca 4 měsíce ruku zatěžovat, zkusil jsem jiné řešení. Velmi se mi osvědčilo chlazení postiženého místa studenou nebo přímo ledovou vodou. Tuto metodu kdysi dávno používal Priessnitz. Prostě dáte postižené místo do chladné vody a necháte ho tam tak dlouho, až se dostaví „pocit“ bolesti (pálení zimou). Ruku neotíráte, ale třepáním ji necháte oschnout. Doporučuji alespoň tak 5 x denně. Z prášků mi taky kdysi pomohl Diklofenak, který je součástí rúzných mastí. Je to ale humus na žaludek. Inzerované masti typu Dolgit, Fastum gel, Veral, Ibu Hepa jsou výborné akorát do TV reklamy - mně příliš nepomohly. Na doporučení mého souseda - hodně starého pana doktora (85let), který je už posmrti, jsem zkusil kombinaci Heparoidu s Ketazonem. Tenkrát se to vyrábělo jako jedna mast. Já už ale musel koupit masti dvě. Taky se mi osvědčilo zafixování prstu dlahou a obinadlem přes noc, nejlépe ale přes víkend pokud vám situace nedovoluje dlahu nechat déle.
Pokud jsem někomu pomohl, jsem rád, protože normálně svoje rady šetřím jen pro své okolí a neoblažuji tím nikoho na netu. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Dýčko
7.4.11 20:12

Zánět šlach

Ahojky všem,
Pro ty, kdo stále trpí (chronickými) záněty šlach doporučuji léčbu tzv. RÁZOVOU VLNOU.....více informací o této léčbě najdete na webové stránce http://www.lekari-online.cz/…azovou-vlnou .
Je to tedy o něco(víc) dražší než Voltaren, nebo jiné gely, ale ty stejně uleví od bolesti pouze dočasně.Pokud tedy trpíte bolestí při jakém-koli pohybu, máte nejspíš opravdu zánět, a žádná mast Vám to nevyléčí…
Nakonec ani ty gely už nepomohou,brufeny nezaberou a zánět se pak může rozšířit, třeba jako mě, do celé ruky od prstů do podpaží a tu bolest pak!!,tu OPRAVDU NIKOMU NEPŘEJU.
Mě tuto léčbu doporučil pan doktor místo opichování, s garancí, že už se mi to (na rozdíl od opichování) už NIKDY nevrátí. Sestřičky mi sice tvrdili, že to bude nepříjemné,ale ne bolestivé-mě to teda bolelo ukrutně(to si myslím je individuální). Musela jsem to absolvovat hned 3×, vždy po 14dnech a trvalo mi asi měsíc a půl,než jsem si mohla, po mnoha letech, konečně otevřít lahev s pitím, nebo odemknout dveře absolutně bez jakékoli bolesti…takže ta „chvilková“ bolest stála za to :-)
Tak snad to někomu pomůže jako mě… :wink:

• Citovat
  • Upravit
5352
7.4.11 22:46

Sorry, nečetla jsem celou diskusi, tak se možná budu opakovat. Na zánět šlach mi před lety pomohla jen rehabilitace - nejdříve jsem chodila na magnet - ruce jsem měla v takovém magnetickém tunýlku a ten magnet měl pomoct - mě tedy nepomohl. Pak mi to změnili a dali mi elektro terapii - různý proud mi pouštěli do rukou a to zázračně pomohlo. Určitě lépe než jakékoli masti, které mi samozřejmě doktor také podpůrně dával… Nemám žádné následky, ani nevím, že jsem kdy něco takového měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nimanka
10.1.12 17:19

zítra beru nohy na ramena a bežím k lékaři

po tom jak čtu vaše příspěvky, tak sem si100% potvrdila že moje bolest zápěsti levé ruky které už mám tyden je asi určitě zánět šlach. Stahuju ovinadlem mažu ibalginem ale spíš se to zhoršuje. takže zítra letím k lékaři.

• Citovat
  • Upravit
10482
10.1.12 18:18

určitě zánět šlach, doporučuju hnedka dr.
pomůže ortézka, gely proti bolesti, ale hlavně klid..

a údajně jsou matky ohroženy zánětem šlach daleko nejvíce, protže dělají tyhle věci, jako že tahají děti na saních, celé dny nosí 10kg pucky na rukou apod.

o mě se pokouší taky, vzhledem k tomu, že pravou dělám rizikovou činnost - klikání myší u PC a levou nosím 10,5kg vážícího pucka.. :think: se ani nedivím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
5.4.12 20:26

ahoj holky, ted řeším něco podobného…od ledna mě bolí v zápěstí při opření se o něj, al ekdyž jím otočím, tak ne. Když se o něj zapřu, tak hned musím pustit, protože to bolí jako čert. Zápěstí jsme si promačkávala a bolí mě to na jednom místě a to jako by kost v zápěstí, která vede k ukazováčku, ale i při zmáčknutí hřbetu ruky na vnějších stranách. Ruka mě zabolí i při větší zátěži, např. zvedání malé, kdy mi vevnitř jako by něco přeskočí a ruka se mi jako zablokuje…nevím přesně, jak to popsat…trošku cítím i bolest z vnější strany předloktí k loktu, taková zvláštní bolest uvnitř, občas i vnitří bolest v ruce mezi loktem a ramenem Problémy se šlachami jsem měla před lety na druhé ruce, možná je to něco podobného, ta mě pobolívá dodnes. Ale poprvé je to tak, že se o ruku nemůžu opřít. Můžou to být šlachy? Já si říkala, jestli i od zad to může být, ale začínám o tom pochybovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
5.4.12 21:07

@Mami&Emmi
Já jsem právě oslavila, že mě můj tenisový loket konečně přestal bolet… jestli tě to bolí uvnitř předloktí, taková divná tupá bolest a třeba to bolí, i když chceš ruku jakoby vytočit dozadu a zvednout, tak zkus ještě natáhnout prsty a přes horní stranu dlaně si dát druhou, tak až přes prsty a zkus tlačit prostředníčkem nahoru proti té druhé ruce… pokud je to zánět šlach, tak tě to v té ruce začne bolet… pak jediná pomoc je zajít k ortopedovi a rychle s tím něco začít dělat… nebo se dá taky vyhmatat bolest přímo v loktu, když ruku pokrčíš, tak tam nahmatáš takové výčnělky a mezi tím je důlek, a tam někde, když zatlačíš, tak to zabolí…
Já jsem nejdřív chodila na rehabilitace na elektro, ale to nezabralo, pomohly až dva obstřiky… teď už zase můžu háčkovat, zvedat věci i malou a konečně to nebolí… neskutečná úleva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
5.4.12 21:09

@Regina Hero když zmáčknu vnitřní výčnělek v tom loktu, tak mě zabrní malíček :think: a když udělám to vytočení ruky, jak píšeš, a zvednu prostředníček bolav ruky, tak mě bolí u ramene…a ted po tom zmáčknutí dolíku v loktu mě bolí ten malíček uvnitř…

Příspěvek upraven 05.04.12 v 21:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
5.4.12 21:12

@Mami&Emmi A nebolí to? Možná je to jen začátek, těžko říct… a s tím tlačením prostředníčku proti druhé ruce, to bolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
5.4.12 21:14
@Regina Hero píše: @Mami&Emmi A nebolí to? Možná je to jen začátek, těžko říct… a s tím tlačením prostředníčku proti druhé ruce, to bolí?

ne, tak to mě bolí na rameni. a když tohle udělám na t druh ruce, kde jsem problémy se šlachami měla, tak mě bolí v předloktí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
5.4.12 21:17

Hm, tak to už víc neporadím… na té druhé ruce, to je ono… asi máš chronický zánět šlach a sem tam to ještě pobolívá, že? Ale s tou druhou teda nevím… doktor to jistí, ten poradí, co to může být… mě jednou od zablokované páteře bolelo šíleně rameno… pomohlo až „nalámání“ a kupodivu kromě zad přestalo i rameno, co jsem si myslela, že mám asi nějaký zánět z prochladnutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
5.4.12 21:21

@Regina Hero jj, ta druhá ruka mě bolí skoro furt, už asi pět let. měli mi dát sádru, tu jsme nechtěla a ted jsme se na to prostě vykašlala…to prolámání, to bych taky potřebovala, protož ezáda mě bolí furt, třeba to fakt bude od toho, objednám se na masáž, aby mě pořádně zlámali. děkuju ale za radu a tip :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí