Zánět šlach v ruce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12743
17.2.13 11:03

Nosím do odeznění bolestí, ale opravdu bolest se často vrací :,( mám tak 4-5× do roka. stačí se bouchnout nebo déle nosit syna a hned je to tam. ale většinou pomáhá hned při první zabolení zachladit a fixovat, pak se to rychle rozežene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5158
17.2.13 11:03
@temerka píše:
Zdravím Vás,
Tak již se i mně podařilo (díky nadměrné jednorázové práci na počítači) si uhnat zánět šlach. Ta bolest je šílená -4 dny trvalo, než jsem si přestala chtít tu ruku ukousnout :) Všichni mě straší, že teď se mi to bude vracet. Máte někdo představu, jak dlouho bych tu packu měla mít fixovanou ortézou, ať je co nejmenší šance, že se mi zánět vrátí?Erika

no nevím jak dlouho by se mělo, ale já fixovala asi necelé 2 týdny po injekcích a už od té doby dobrý., je to 2 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
temerka
17.2.13 11:23

Díky za odpovědi :) Máte zkušenosti s nějakým typem rehabilitace, který je vhodný, nebo jste po fixaci prostě začali rovnou makat?

• Citovat
  • Upravit
4624
18.2.13 08:34
@temerka píše:
Díky za odpovědi :) Máte zkušenosti s nějakým typem rehabilitace, který je vhodný, nebo jste po fixaci prostě začali rovnou makat?

Chce to hlavně klid, ničím jiným se to de facto nevyléčí. Takže fixace skutečně do odeznění bolestí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
18.2.13 08:41

@Pavca3388
Když jsem tady, jak se vede?
U mě nakonec došlo i na kortikoidy. Po operaci se ruka vůbec nelepšila, spíš na opak. Doktor dalším zkoumáním řekl, že zánět bude i v zápěstním kloubu a nabídl mi kotikoidy přímo do kloubu. Řekl, že je dává mladým lidem velmi nerad, neboť narušují (někdy i vážně) hormovální systém. Za další mohou se aplikovat do jednoho místa maximálně 3×! Vzhledem k tomu, že jsem jednu injekci do zápěstí dostala už před 10 lety (a ani mi tenkrát dr. neřekl, co mi to dává, ale muselo to být tohle, protože bolesti po té injekci do dvou týdnů odezněly), tak příště to bude naposled. Jinak hrozí nekróza tkáně. První dva týdny se to od aplikace injekce zhoršilo. Teď už je to sakra lepší, hybnost palce se významně zlepšila, bolest téměř vymizela. Také se snažím malého už tolik nebrat, přeci jenom běhá a tak kam to jde, dojde si sám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
25.2.13 19:51

Ahoj všem, už 14 dní mě bolí zzápěstí-záěstí neotočím, poslední dny pomalu ani kliku nezmáčknu, myslíte, že to může být zánět šlach? nechci hned lítat k doktorovi jak nějaký hypochondr, ale začalo to ze dne na den, myslela jsem, že jak to rychle přešlo, tak to rychle odejde ale nic..mažu zatím ibalginem ale nepomáhá. díky za každou radu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
25.2.13 20:22
@hanybany1 píše:
Ahoj všem, už 14 dní mě bolí zzápěstí-záěstí neotočím, poslední dny pomalu ani kliku nezmáčknu, myslíte, že to může být zánět šlach? nechci hned lítat k doktorovi jak nějaký hypochondr, ale začalo to ze dne na den, myslela jsem, že jak to rychle přešlo, tak to rychle odejde ale nic..mažu zatím ibalginem ale nepomáhá. díky za každou radu:)

Někde, těžko říct kde, máš pravděpodobně zánět. Ten tě, pokud nepřetaneš vykonávat danou zátěž, sám o sobě nepřejde. Mazání je málo, spíš do sebe dostat léky s protizánětlivým účinkem, např. Voltaren. Vzhledem k tomu, že to už trvá 14 dní, možná je i pozdě. Přesto si sama nic neoriduj a dojdi si na ortopedii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
25.2.13 20:31
@LadyLada píše:
Vzhledem k tomu, že to už trvá 14 dní, možná je i pozdě. Přesto si sama nic neoriduj a dojdi si na ortopedii.

Tak pozdě není nikdy :-) akorát je pak delší léčba… já takhle chodila se zánětem achilovky 2 měsíce, pravda, pak šla na 5 týdnů do sádry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
25.2.13 21:13
@j.a.n.i1 píše:
Tak pozdě není nikdy :-) akorát je pak delší léčba… já takhle chodila se zánětem achilovky 2 měsíce, pravda, pak šla na 5 týdnů do sádry.

Pozdě na léky s protizánětlivým účinkem. Praktický lékař mi říkal, že pokud je do sebe dostaneš hned na začátku, tj. dříve, než se rozjede zánět, můžeš jej takto zastavit. Pokud propásneš počáteční fázi, nemá smysl žádné léky brát a pak se léčba řeší různě. Důležité je přestat danou končetinu zatěžovat, aby se zánět sám vyléčil. To ale v případě ruky a péče o batole nejde. Proto se šlacha operuje či se aplikují kortikoidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
25.2.13 21:32

Ladi to je super..no vidíšnakonec kortikoidy zabraly i tobě… mě je daly hned, jak jsem s tím vlezla do ordinace a to jsem kojila!! Jinak taky mě to po injekci víc bolelo ale za pár dní to bylo super.. fakt to odeznělo.. No vidíš a moje rok a půlroční dceruška měla kvůli horečkám kortikoidy už třikát nejmín.. :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
26.2.13 11:57

Děkuji za rady, zítra odjíždíme na hory, takže buď se to tam rozjede a zhorší, nebo kdyby to nebyl zánět takse to rozcvičí…akortá té ruce nedám klid, tahám roční dítko, to dělá své, vždyť to tady určitě znáte.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
26.2.13 12:04

@hanybany1 Taky jsem to neřešila skoro 6 měsícu, pak jsem ruku necítila byla pořád jak odkrvená (nemohla jsem se ani podepsat).Nakonec jsem k lékaři šla a týden na to okamžitě pod kudlu, takže za mně moc s tím neváhej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.13 12:08

Ahoj já mam zánět šlach od porodu :) jak sem drtila madlo:) od té doby mi na zápěstí něco přeskočí hrozná křeč a musím počkat až se to vrátí zpět mam nateklé žíly a někdy tam nic neudržím.. Doktor mi na to ale nic nedal a říkal, že to přejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanyyyyy
22.8.13 06:29

Taky taky

Ahojte maminy,
No koukám že vás tu je hafo s tím samým problémem co mám já ;). Tak že jak vidím na nic nebudu čekat a valím k doktorovi taky. Bolesti v zápěstí které mi pokračují do palce při každém pohybu i v klidu, už jsou neúnosné. Už to trvá 14 dnů a já musím chodit do práce a tahat opět plné gastra jídla, což si myslím že to je z toho. Dneska ráno mě probudila úkrutná bolest ruky, nemohla jsem dospat. Namazala jsem na to vrstvu ibalgin krém, hodila do sebe prášek od bolesti a malinko se mi ulevilo. Ale vím že to je jen přechodně. Tak že zdar všem, snad to dopadne dobře :mavam:

• Citovat
  • Upravit
9452
22.8.13 06:57

Taky mam bohuzel zkusenost.4mesice jsem marodila se zanetem slach. Bolel hlavne palec. Marodka skoncila v prosinci.Od pulky dubna marodím-tehotenstvi. Ruku tudiz nenamaham a stejne je ten palec furt na 2 veci…Dle me zkusenosti je to poskozeni trvale. Jinak jsem taky mazala vsim moznym, brala prasky na zanet-nepomohly. Orteza mi ulevila-dokud jsem ji nesundala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí