Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravim,
ja mela stejne problemy. Namohla jsem si slachu palce, zdurela a nevesla se do pouzdra slachy tak jsem skoncila na operaci.Mam takhle odoperovane obe ruce, obe palcove slachy.Zas tak hrozna operace to neni. Umrtvi to, fikne, nastrihne pouzdro slachy a uvolni ji aby slacha mela volny pohyb a zasije. Poboliva to tyde, zvladla jsem to bez analgetik. Mesic se musi na ruku opatrne.Ale vysledek stoji za to, bolest zadna a hlavne je to nevratne takze uz se to nevrati.Mam klid, zadna bolest a po tydnech trapeni s tim je klid. Nebojte se toho
@kačkamala
Mě řekl doktor 3 týdny rekonvalescence a bez zátěže. Jak si to zvládala s péčí o miminko?
Poprve jsem byla kdyz byly dceri 4 nebo 5 mesicu a pomahal mi manzel, vzal si na me OCR ( osetrovani clena rodiny) na tyden a pak jsem byla u rodicu a pomohla mi mamka ale stejne jsem se do lehcich veci zapojovala. A podruhe jsem byla nekdy v kvetnu letos a za tyden uz nic nebolelo a mala uz je sedmileta skecna tak toho tolik nebylo.
Lady ahojky
Moje ručena v pohodě.. Fakt to pomohlo..ten obstřik.
A souhlasím s Kačkou…pokud bolesti máš pořád…tak to neodkládej. Ještě si to zhoršíš.. a obstřik by nepomohl jako mě?? ![]()
Co vim tak obstrik muze pomoci, rozpusti prupadne krystalky a usazeniny, ale nemusi pomoct natrvalo.Muze se to za nejakou dobu vratit. U te prvni operace jsem vahala. Nejdriv masticky, pak ruka v sadre 3 tydny, obstrik a nic z toho nepomohlo takze jsem stejne na operaci skoncila. Letos uz jsem za nim sla rovnou aby mi tu druhou odoperoval abych mela co nejdriv klid. Bezpecne jsem tu bolest poznala. Na obou rukach jsem mela to same.www.miniclinicbrno.cz/index.php/zanet-slach-natahovace-palce-ruky a pomohla jedine operace. za 15. minut bylo hotovo.Je to jednoduchy zakrok.
Ahoj holky. Nechci teď přerušovat léčbu akupunkturou. Doktor mi na další sezení nabídl kombinaci s obstřikem - prý nějakou novinkou. Ale zatím čeká, jestli akupunktura zabere. Operace fakt bude poslední řešení, jde o to, že nemáme nikoho, kdy by mě po dobu rekonvalescence vykryl. U manžela nepřipadá v úvahu, aby zůstal teď doma. Sešlo se to tak pitomně. Tak proto.
Pavčo, jsem ráda, že ruka drží, u mě o mililimetr lepší ![]()
Ahoj holky, tak jsem 14 dní po operaci a bolesti jsou stejné. Doktor na mě koukal jak na Ježíška, prý mám přijít po novém roce a kdyžtak mi teda napíše rehabilitaci…
Lady, tak přeci jen jsi tam skončila?? Páni a že ti to pořád bolí.
No mě to začiná nanovo.
Tetokrát mě nebolí pohyb palcem ale když pohybuji zápěstím.. zatím to není tak hrozný ale teda snad to přejde.. Po tom obstřiku z minula mám nějaký namodralý flek na kůži po tom vpichu.. ale ta ruka mě štve..vypadá to, že se to asi vrací.
![]()
@Pavca3388
Ahoj Pavčo, tak to mě mrzí. Celé zápěstí? Mohly by to být i karpály?
Doktor mi slíbi, že operace pomůže, ale musím mít 2 až 3 týdny klid. To jsem dodržela. Pochopila jsem, že se úleva měla dostavit ihned. Ale nedostavila. Ráno čekám i přes hodinu, než ruku rozhýbu (to bylo i před operací) a mohu malého úřebalit, převlíknout… Operace byla moje poslední naděje. Uvidím, co mi řekně po novém roce a asi pak zkusím jiného doktora.
Tak to je mazec, že ani operace nepomohla!!!
No u mě to ještě není tak hrozný..celý zápětí mě nebolí jen o trochu níž než před tím..jak je u palce ta kůstka. Zatím to nechám být.. snad se to nějak dá do kupy bez doktora. Jestli se to zhorší, tak si nechám jí udělat taky ať mám klid.. ![]()
No to snad nebude.. zase to tak hrozný,, zatím,, není…tak nikam nepůjdu.. beztak by mě dali obstřik a poslali domů.
Jinak krásné, veselé vánoce a bohátého Ježíška a ať ručena už tolik nebolí!! ![]()
Zdravím Vás,
Tak již se i mně podařilo (díky nadměrné jednorázové práci na počítači) si uhnat zánět šlach. Ta bolest je šílená -4 dny trvalo, než jsem si přestala chtít tu ruku ukousnout
Všichni mě straší, že teď se mi to bude vracet. Máte někdo představu, jak dlouho bych tu packu měla mít fixovanou ortézou, ať je co nejmenší šance, že se mi zánět vrátí?
Erika
Já měla nohu 5 týdnů v sádře a už se ti nikdy nevrátilo a snad už ani nevrátí neb je to 15 let ![]()