Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s operací pupeční kýly. Udělala se mi v prvním těhotenství, druhý porod jakž takž přežila, ale poslední dobou mě docela bolí břicho, když zvedám malou nebo vůbec když nějak namáhám břicho (kašel apod.).
V těhotenství jsem s tím byla na kontrole a bylo mi řečeno, že až přestanu kojit, mám si nechat kýlu odoperovat. Nevím ale, jak to chodí - jak dlouho budu muset být v nemocnici a jak potom probíhá to hojení. Potřebovala bych si to nějak naplánovat dopředu (kvůli hlídání apod.), proto budu vděčná za jakékoli zkušenosti, ať vím, na co se připravit
Moc díky.
Ahojky, můj brácha byl vloni na operaci s pupeční kýlou a v úterý ráno nastoupil v ten den jej ještě operovali a doma byl v pátek. Pustili by jej už ve čtvrtek, ale měl zvýšenou teplotu no a rekonvalescence po dobu zhruba jednoho měsíce se musel šetřit, nic těžkého nezvedat. Jizva mu zůstala větší, ale tím, že mu rána začala asi po týdnu hnisat (prý se to může stát). Tak se drž a vydrž
. Anny
ahoj Jori,
tak jsem na tom skoro stejně, taky se mi udělala pupeční kýla,nevím jestli tím těhotenstvím nebo když mi dělali císaře, každopádně už to nezmizí,taky bych měla na operaci, dřív než budu podruhé těhu,jenže zatím jen plně kojím,tak počkám až kojit přestanu tak na to půjdu,tak jsem zvědavá,co ti tady napíšou, aspoň budu vědět co a jak.
měj se
Míšenka
ahoj Jori,
tak presne tohle jsem mela taky…udelala se mi tak v 7mes.tehu a taky mi radili abych se pak nechala operovat…jenze jsem srab takze se tomu vyhybam…ted uz zadne problemy nemam…jenze v lete chceme zacit pracovat na dalsim miminku a tak me manzel zene at jdu na operaci a me se vubec nechce :-/ chci to risknout…ale bojim se na druhou stranu ze bych problemy mohla mit drive nez v 7mes.tehu tak nevim :-/ tak se budu tesit kdo ti co napise ![]()
Řekla bych, že operaci pupeční kýly má smysl dělat až po posledním těhu. Během těhotenství dochází k rozestupu přímých břišních svalů a dost velkému namáhání pupeční oblasti, počítám že by to ruplo znova..
D
Tohle přeně jsem se také dočetla, že operace pupeční kýly má smysl až po všech těhu…stojím před stejným rozhodováním, mám kýlu po prvním porodu a nevím zda ji má smysl před dalšími těhu operovat…Je to asi inviduální, ale mě ta kýla občas pobolívá ![]()
Mám ji taky a taky jsem zatím srab si s tím někam dojít. Myslím, že je to zákrok po kterém zůstaneš pár dní v nemocnici. Asi i já počkám až nebudu chtít žádné další děti ![]()
Ahojky všem, mám také pupeční kýlu a hrozně se bojím jít k doktorovi. Dostala jsem to u druhého tehotenství. Ta představa, že budu muset ležet v nemocnici je pro mě děsivá. Zároveň se bojím, aby se to nějak nezhoršovalo. Hlavně ani nemám hlídání na děti a manžel stále pracuje a pracuje.Co mám dělat? Ach jo… ![]()
Jak se vlastně pozná pupeční kýla? Mně se jen tak zmínil lékař při vstupní prohlídce do nového zaměstnání jestli vím, že ji mám. Dál to neřešil a já zatím taky ne, nijak na sobě nic divného nevidím.
Tak i já jsem po druhém těhotesntví zjistila, že mám kýlu pupeční, nepoznala jsem to, myslela jsem si, že mám tak škaredý pupík po porodě, že až zhubnu, že bude ok a pak ginekoložka pří prohlídce mi řekla, jestli to vím, že mám kýlu, no tak se rozhoduji a v září asi půjdu na operaci, ať to mám zasebou :-/ těhotná už být nechci, láká to
ale skrz věk a dvě děti už dají pěkně zabrat
…
Zdravím, čtu si Vaše obavy z operace pupeční kýly a nestačím se divit! Když zvadnete porodit díťě, zvládnete i pupeční kýlu!
…Já byla na pupeční kýle před 14 dny a nebudu lhát příjemné to teda není. Udělala se mi z tahání těžkých věcí. Šetřit se člověk musí cca 6-8 týdnů (netahat nic těžkého, necvičit..) ale schopná nějak normálně fungovat jste cca po týdnu. Sice to ještě není ono, ale už můžete celkem normálně chodit i když si to bříško musíte držet. A v nemocnici jsem byla jen den! Úterý operace..středa domů..měl se o mě kdy starat, tak je to lepší než v nemocnici. Sice jsem měla horečku, ale doma je doma ne
…tak jo at se Vám to hojí co nejlépe a čím dřív tím líp…menší bolesti, menší jizva a nehrozí uškrcení kýly..což je opravdu bolestivé!!! ![]()
Ahoj
obnovuji diskusi, jdu v pondělí. Hlavně se chci zeptat, jestli splaskne břicho, Mám rozestup a kžlu a pořád jsem nafouknutá jak balon
Ahoj, máte někdo zkušenosti s laparoskopickou operací pupeční kýly? Jak dlouho jste byly v nemocnici a jak dlouho jste se pak musely šetřit? Mám roční dítě a pupeční kýlu. Roční dítě prostě zvedat musím, manžel teda může třeba 14 dní zůstat doma, ale déle to nepůjde… Klidně pište i to bylo po klasickém řezu. díky ![]()
Ahoj,
ve středu večer mě odoperovali pupeční kýlu, včera ráno - ve čtvrtek pustili. Mám asi o 4cm víc přes pas než jsem měla, připadám si přes bříško nateklá, střeva se mi tam perou. Jak jste na tom byli po operaci? Připadám si jako po porodu.
@Osmanka píše:
Ahoj,
ve středu večer mě odoperovali pupeční kýlu, včera ráno - ve čtvrtek pustili. Mám asi o 4cm víc přes pas než jsem měla, připadám si přes bříško nateklá, střeva se mi tam perou. Jak jste na tom byli po operaci? Připadám si jako po porodu.
musíš hlavně nosit ten stahovací pás a nezvedat nic.