Operace pupeční kýly (u dospělých)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4243
6.3.15 17:07

@romype
Jaký stahovací pás, když jsem řízlá přes břicho. To jsem ráda, že jsem ráda, nemám na břicho ani lehnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
6.3.15 19:10
@Osmanka píše:
@romype
Jaký stahovací pás, když jsem řízlá přes břicho. To jsem ráda, že jsem ráda, nemám na břicho ani lehnout.

já byla taky řízla přes břicho mám pod pupíkem jizvu 5-6 cm, normálně jsem dostala stahovací pás, dali mi ho hned po operaci. Na břiše jsem taky nesměla ležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
7.3.15 11:43

@romype
Tak mně nic nedali, já mám jizvičku asi 2cm jen v pupíku. Ale já to měla z 2.těhotenství a jen 1cm pupeční kýlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
28.11.15 10:45

Holky, manžel jde za 14 dní na operaci tak by mě zajímalo kdo byl teď nedávno a jak dlouho jste si poležely v nemocnici? manžel si bere dovolenou, tak snad to bude o. k., přes svátky mají v práci volno tak mu to vychází že bude měsíc doma. díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
28.11.15 14:30
@jittkaa píše:
Zdravím, čtu si Vaše obavy z operace pupeční kýly a nestačím se divit! Když zvadnete porodit díťě, zvládnete i pupeční kýlu! ;)…Já byla na pupeční kýle před 14 dny a nebudu lhát příjemné to teda není. Udělala se mi z tahání těžkých věcí. Šetřit se člověk musí cca 6-8 týdnů (netahat nic těžkého, necvičit..) ale schopná nějak normálně fungovat jste cca po týdnu. Sice to ještě není ono, ale už můžete celkem normálně chodit i když si to bříško musíte držet. A v nemocnici jsem byla jen den! Úterý operace..středa domů..měl se o mě kdy starat, tak je to lepší než v nemocnici. Sice jsem měla horečku, ale doma je doma ne ;)…tak jo at se Vám to hojí co nejlépe a čím dřív tím líp…menší bolesti, menší jizva a nehrozí uškrcení kýly..což je opravdu bolestivé!!! :,(

Presne tak…byla jsem asi pred rokem a pul..mela jsem to z prace..pak aai pul roku jsem mela boulicku na pupiku ktera sem tam pobolivala..neresila jsem to az do doby kdy jsem se v praci nemohla ani pohnout…pak sup operace a presne den v nemocnici..a to jsem mela jen dvoucentimetrovou kulicku..takze pohodicka..do tydne relativne ok..kazdy den to bylo lepsi a lepsi..do mesice jsem doma fungovala a sla jsem zpet do prace..a pul roku na to jsem otehotnela..ted jsem tri mesice po porodu a nic..takze recidiva se nekonala ale dr mi rikal ze je uplne jedno jestli se to vrati po tehu nebo nekdy jindy..uz je to proste oslabene a muze se to objevit znova..takze cekat po vsech tehu je za me blbost..vyresit hned a hotovo..kolegyne tak cekala deset let..pak skoncila pul roku na nemocenske a malem prisla o pupik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1633
29.3.16 21:06

@romype ahoj můžu se zeptat, jaký stahovací pás si nosila po operaci? jako přes celé břicho nebo menší přímo na pupík? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.2.17 13:26

Pupeční kýla (dospělý)

Zdravím,
Od chirurga mám potvrzenou kýlu nad pupkem, ale bohužel nemůžu hned na operaci a musím i s tou kýlou absolvovat jednu fyzicky náročnou akci. Až pak můžu řešit kýlu. Chci se tedy zeptat, zda jsou nějaké věci, jak tu kýlu co nejvíc stabilizovat a co nejvíce minimalizovat riziko nějakého vážnějšího poškození jako uskřinutí apod. Mě jedině napadá kýlní pás, ale nevím jakej :D našel jsem více druhů. Nějakej přímo pupeční kterej je i poměrně ouzkej a pak nějakej vyloženě břišní pás co zabere komplet celé břicho.
děkuji za radu
 Viktor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.17 12:15

Ahoj, obnovuji diskuzi…chci se zeptat, tento týden mi na chirurgii lékař diagnostikoval pupečníkovou kýlu (1×1cm), šla jsem tam původně s rozestupem svalů, ten není tak hrozný, cca 4 cm, už to řeším a cvičím, ale ta kýla mě vyděsila…plánuji ještě jedno těhotenství, a nevím, jestli tedy nejdřív operativně vyřešit kýlu a pak znovu těhotnět (asi tam bude potřeba nějaký čas na zotavení??? minimálně 6-8 týdnů???) a nebo to risknout, otěhotnět a potom to vyřešit až po všech těhotenstvích? Nerada bych teď absolvovala operaci, pak případné těhotenství a pak znovu operaci - prý se kýla ráda vrací :think: jaké vy máte zkušenosti? šly byste na operaci nebo to mám nechat až po těhotenství?

děkuji za info…prosím anonym, nechci troubit naší snahu o další těhotenství :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8660
9.6.17 12:55
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi…chci se zeptat, tento týden mi na chirurgii lékař diagnostikoval pupečníkovou kýlu (1×1cm), šla jsem tam původně s rozestupem svalů, ten není tak hrozný, cca 4 cm, už to řeším a cvičím, ale ta kýla mě vyděsila…plánuji ještě jedno těhotenství, a nevím, jestli tedy nejdřív operativně vyřešit kýlu a pak znovu těhotnět (asi tam bude potřeba nějaký čas na zotavení??? minimálně 6-8 týdnů???) a nebo to risknout, otěhotnět a potom to vyřešit až po všech těhotenstvích? Nerada bych teď absolvovala operaci, pak případné těhotenství a pak znovu operaci - prý se kýla ráda vrací :think: jaké vy máte zkušenosti? šly byste na operaci nebo to mám nechat až po těhotenství?děkuji za info…prosím anonym, nechci troubit naší snahu o další těhotenství :kytka:

Ja mam o neco mensi pupecni kylu ale mam ji uz od detstvi, nikdy zadne komplikace, chtela jsem na operaci jeste pred detmi, dva lekari doporucili, ale kdyz jsem se potkala primo s operaterem, tak mi na rovinu rekl, ze pul roku po operaci nedoporucuje tehotenstvi a take ze bych operaci nechal az pote co si „odrodim“, protoze se po tehotenstvi muze znovu udelat..mam od te doby za sebou 3 tehotenstvi a kyla se nepatrne zvetsila, ale nepusobi mi zadne obtize, takze operaci odkladam na neurcito… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PHV
1319
9.6.17 13:02

Já jsem měla před těhotenstvím také pupeční kýlu, na operaci jsem nakonec nešla. V těhotenství bolesti břicha, tak jsem šla pro jistotu na chirurgii do nemocnice a nález byla uskřinutá kýla. Hned ten den jsem šla na akutní operaci ve 24.tydnu. Pro jistotu bych si to nechala vyoperovat před těhotenstvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
9.6.17 13:44

@PHV jaj to je docela mazec 8o a jak jsi ji mela velkou? Ja prave byla odhodlana jit pred tehotenstvim, ale ten operater mi rekl, cituji: „klidne vam to odoperuji, ale kdybyste byla moje znama, tak vam reknu at se na to vykaslete a jdete az po detech“ ono to bude asi individualni a taky podle velikosti kyly :think: ja mam jen asi pres pulku pupiku boulicku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.17 13:56

@PHV a jak to dopadlo? Šlo to operovat i takto v těhotenství? Právě se toho bojím, abych neotěhotněla a nedošlo k nějakým komplikacím…a zase na druhou stranu do sebe nechci nechat řezat opakovaně jen proto, že mám špatné vazivo a prostě se ta kýla vrátí :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.6.17 13:59

@lucillee já se právě obávám toho, že by se mi mohla vrátit a musela bych třeba pod kudlu znovu…v dětství jsem měla opakovaně tříselnou, oboustrannou kýlu, a teď se mi prostě udělala zase v pupíku díky rozestupu :cert: a ten prý opravit též nejde, jen sešít, cvičením se to údajně podle toho chirurga nesrovná (já si myslím, že ano, ale hádat jsem se nechtěla :? )

• Citovat
  • Upravit
8660
9.6.17 15:42
@Anonymní píše:
@lucillee já se právě obávám toho, že by se mi mohla vrátit a musela bych třeba pod kudlu znovu…v dětství jsem měla opakovaně tříselnou, oboustrannou kýlu, a teď se mi prostě udělala zase v pupíku díky rozestupu :cert: a ten prý opravit též nejde, jen sešít, cvičením se to údajně podle toho chirurga nesrovná (já si myslím, že ano, ale hádat jsem se nechtěla :? )

jj já jsem se taky bála, že půjdu na operaci a pak v těhotenství nebo poté se udělá znovu a budu tam kde jsem byla…teď mám malé děti, takže operace nepřichází v úvahu, rekonvalescenci bych nezvládla, to bych si musela najmout chůvu :roll: s rozestupem nemám zkušenost, ale namakat se dá ledacos… :) i když úplně napravit asi ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PHV
1319
9.6.17 17:37

@lucillee @Anonymní, Co si budeme povídat ten zákrok nic příjemného nebyl 8o Nemohli mě uspat na celkovou narkózu, tak doktor navrhl, že mi to jen opichne a kdybych bolest nemohla vydržet, tak by mě teda uspali. Cítila jsem každý řez, bylo to hodně nepříjemné, ale dala jsem to :lol: Když bylo po všem, doktor mi řekl, že mě obdivuje, že si myslel, že to nevydržím :lol: Ale zase jsem pak mohla hned jíst a hned chodit, nebylo mi špatně jako po klasické narkóze. :palec: A taky hojení jsem dala bez léků na bolest, kvůli miminku. Jen ze začátku jsem si asi 2× vzala paralen :lol: Bála jsem se, jestli to při porodu třeba nějak nepraskne nebo tak, ale zatím to drží hezky :lol: Měla jsem to malé, boulicku v pupíku, vidět nebyla, jen cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí