Operace pupeční kýly (u dospělých)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8660
9.6.17 18:25

@PHV uff hlavně že jsi to zvládla! :hug: Zní to teda děsivě, až z toho mrazí…jakákoli operace v těhotenství zní strašidelně, ale zase máma pro to svoje mrně vydrží všechno :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PHV
1319
9.6.17 18:33

@lucillee myslela jsem u toho hlavně na ní, že si tam jentak plave a nic nevnímá :srdce: Ale abych nepřeháněla, zas tak ultra hrozný to nebylo :hug: Diskuze jsou plný hysterek, co je bolí i smrkání :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.17 09:03

Mám problém i v tom, že než bych šla na operaci, tak mám zhubnout, a mě to absolutně vůbec nejde, tak to taky je rizikový faktor u operace…tak zvažuji ještě jednu konzultaci někde na chirurgii a pak podle toho co řeknou…samozřejmě bych se raději operaci vyhnula, protože kýla nebolí a vlastně jsem o ní vůbec nevěděla (možná ji mám kdovíjak dlouho?)

• Citovat
  • Upravit
27
10.6.17 22:34

Ahoj, pupecni kyla se mi udelala v prvnim tehotenstvi, asi v 5. nebo 6 mesici a dost me to bolelo. Pak v druhem to bolelo ve stejnem obdobi znovu. Po porodu jsme na to nemyslela, ale kdyz bylo mladsi dceri asi pul roku, tak se to pri namaze zacalo dost ozyvat a taky, kdyz jsme snedla neco nadymaveho. V breznu jsme byla na operaci. Mela jsme jit domu dalsi den, ale nakonec jsem zustala o den dele, protoze mi bylo zle z anestezie a porad mi klesal tlak. Doma jsem to rychle rozchodila. Prvni tyden jsme nezvedala deti vubec. Mela jsem to vymyslene tak, ze jsem 5 dni po operaci nastoupila na mesic do prace (do kanclu), takze jsem nebyla doma a nenamahala se fyzicky. Deti nastesti mohl hlidat partner. Po 14 dnech jsem uz malou (8kg) zvedala na prebalovak a do postylky (ale jak jsem byla v praci, tak ne 15× za den). Po mesici jsem fungovala normalne. Dnes je to 3 mesice a ani o tom nevim. Jizvu mam schovanou v pupiku. Chirurg rikal, ze je dobre, ze nemam moc tuku na brise(to me potesilo, protoze po dvou detech to zadnej pekac buchet fakt neni :), ze se to dobre operovalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.17 11:02

@bekki a mezi těhotenstvím jsi o operaci nepřemýšlela? Mi nejde o tu operaci jako takovou, to nějak zvládnu, ale o ten čas, jednak samotná rekonvalescence, a potom čas, který bych musela čekat než bych případně mohla znovu otěhotnět :think: když bych už další těhotenství neplanovala, tak do té operace jdu určitě co nejdřív, a nic bych neřešila :think:

• Citovat
  • Upravit
27
11.6.17 11:47

Ne ne, za prve me to po prvnim porodu tak hrozne nebolelo a za druhe mi doktor rikal, ze by se mi to v druhem tehotenstvi udelalo znovu. Takze jsem pockala az odrodim.. Ale varovali me, ze kdyby prisla prudka bolest, tak je to uskrinuta kyla a musim jit ihned na chirurgii.. nastesti se to nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.17 19:22

pupeční kyla

AhojkY mám čerstvou zkušenost kyla se mi ukázala při třetím těhu okolo 16tt doktor povídá až bude po porodu kouknem na to přišla jsem po 6 neděli občas kyla zavolala při námaze ale nic hrozného jen rostla A rostla vydržela jsem to 14 měsíců minulej měsíc uz jsem měla bolesti častější tak se šla objednat na zákrok ten měl proběhnout na začátku ledna. Alebohuzel os soboty 11.11 jsem nebyla schopna pomalu ležet stát jíst pít proto jsem jela na pohotovost kde doktor odebral krev a dostala jsem algifen do kapacky a prý AhojkY zítra zavolejte na výsledky doma to přešlo noc klidná docela ale v neděli ráno peklo na novo znovu se jelo na pohotovost kde krev v pořádku takže znovu algifen tentokrát do zadku prý lépe a rychleji zabírá ale opak pravdou nezabralo vůbec barove naopak se to rozjelo víc plus urputne zvracení A pocit že v břiše je kamení. V pondělí už jsem nemohla ani chodit jak to břicho bolelo tak se odjelo do hradce na pohotovost kde pan doktor po veškerém vyšetření A nebrání krve rozhodl okamžitě na sál ještě ten den. v 19h na sále po 20h probuzena na Jipu pak odezena na normální pokoj do rana jsem spala hrozná uleva nic nebolelo nejsem zvykla spat na zadech ale na boku spaní v pohodě i s drenem se to dalo. v úterý ráno pomalu vstát a chodit chodit bála jsem se toho ale úplně v pohodě. chtěla jsem uz domů ale jaksi to druhý den po operaci není možné :lol: takže ve středu vyndani dren trošku to stipalo to vyndavani ale dá se to jizva vetsi 7 stehu pac kyla byla jako 2 tenisaky no a ve čtvrtek ráno hurá domů vyfasovala jsem kylni pás ten musím nosit po celou dobu pouze v noci mohu sundat ale mám i v noci nevadí mi nic mě nebolí jizva nekrvaci je v klidu nezvedam nic těžkého bojím se ale víte jak syna občas zvednou musím ale snažím se když sedím na stehy jdu příští týden ve čtvrtek. KDYZ bych mohla vrátit čas šla bych na to dřív a nečekala až budou takové bolesti. Přeji hodně zdraví Pavlina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí