Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj obnovuji diskuzi. Mám zánět šlach v zápěstí na palcové straně. Takzvaně de Quervain nemoc. Zápěstí mě bolí již 6 týdnů z toho jsem už měsíc na neschopence. Mám bolesti při sundání ortézy když pohnu palcem. Vůbec se to nelepší ba naopak je to ještě horší. Tento týden nastupuji na rehabilitace. Před 14 dny mi v zápěstí při pohybu palcem začalo jakoby křupat nebo praskat a zápěstí jakoby vyskakuje a je to dost bolestivé. V klidu už mě ruka běžně nebolí ale přitom křupání je to dost bolestivé nemáte s tím někdo zkušenosti? Mám strach abych nemusela na operaci.
@Mon715 já to mám stejné jako vy a bylo mi řečeno že se to musí odstranit, protože se mi udělali až boule na zápěstí
Zdravím, máte někdo zkušenost, že Quervain zlepšil po delší době? Nebo byla nutná operace? Já už to mám cca 8 měsíců ale tedy 5 měsíců od první léčby (cca měsíc v ortéze) od té doby magent, injekce GUNA MD, a ted chodím ještě na laserovou sprchu. Nicméně palec mám stále citlivý. Vydrží to třeba týden a pak se bolest vrací. Nemohu nic pořádně dělat. Tak už přemýšlím o operaci. Hrál jsem aktivně stolní tenis, tenis. Ted nemohu nic, ani kolo a plavání. Nepomůžu manželce s ničím na zahradě…