Zánět šlach v ruce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
5.9.19 18:16
@helenk píše:
Ahoj, potřebuju poradit.
Už asi 4 měsíce mi bolí loket. Dle dr. artroza. Ok.
Jenže mě teď asi měsíc jde bolest od lokte směrem k zápěstí. Nevím, zda sval nebo šlacha. Na dotek to nebolí. Spíš když něco zvedám, třeba pytlík cukru, flašku s vodou,…Nebo když natáhnu ruku. Když jí natáhnu a chci si jako protáhnout ruku i s prsty (nevím jak to jinak napsat). Docela často mi mravenčí prsty ruky.
Objednaná k dr. jsem, ale znáte ty čekací doby… :,(
Může to být zánět šlach? nebo je to opravdu ta artroza?
Předem díky za všechny zkušenosti a reakce.
Ještě dodám, že zápěstí mě nebolí. :mavam:

Taky mám artrozu a taky mě bolí všechno kolem. Jak je zničeny kloub, tak se jinak /špatně pracují svaly i ostatní kosti kolem a z toho je pak bolení. Já bohužel byla nanejvýš na CT a tam to zřejmé ani vidět nejde. Kolik ti je? Já s tím jdu na operaci. Nebudu čekat na padesátku, aby mi řekli, že je to stářím atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
5.9.19 20:07

Bude mi pade.
A máš i to mravenčení v prstech?
Mě to bolí, když beru i skleničku. Než něco zvednu, tak si to rozmyslím. Třeba balík s vodou je honička.
Ale at ťo omačkávám ze všech stran, tak nic. Proto jsem myslela, zda to neni ten zánět šlach.
Jo a ten loket mívám dost teplý.
Tak nevím, co to je. Asi mládí pryč :lol: :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
5.9.19 21:08

@helenk asi :mrgreen: já to mám po úraze, ale jiný kloub. Hodně štěstí s doktorama, mme to trvalo skoro deset let, než něco vyřešili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
5.9.19 21:59
@helenk píše:
Ahoj, potřebuju poradit.
Už asi 4 měsíce mi bolí loket. Dle dr. artroza. Ok.
Jenže mě teď asi měsíc jde bolest od lokte směrem k zápěstí. Nevím, zda sval nebo šlacha. Na dotek to nebolí. Spíš když něco zvedám, třeba pytlík cukru, flašku s vodou,…Nebo když natáhnu ruku. Když jí natáhnu a chci si jako protáhnout ruku i s prsty (nevím jak to jinak napsat). Docela často mi mravenčí prsty ruky.
Objednaná k dr. jsem, ale znáte ty čekací doby… :,(
Může to být zánět šlach? nebo je to opravdu ta artroza?
Předem díky za všechny zkušenosti a reakce.
Ještě dodám, že zápěstí mě nebolí. :mavam:

tak zánět šlach poznáš třeba tak, že natáhneš ruku před sebe a shora zatlačíš (ty sama nebo někdo druhý) na prostředníček, jako kdybys ho chtěla stlačit dolů a ty se tou rukou budeš snažit tlačit opačně, směrem nahoru… pokud to zabolí, je to zánět šlach…
Mravenčení a podobné stavy mohou být taky od zablokované páteře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
6.9.19 06:21
@Regina Hero píše:
tak zánět šlach poznáš třeba tak, že natáhneš ruku před sebe a shora zatlačíš (ty sama nebo někdo druhý) na prostředníček, jako kdybys ho chtěla stlačit dolů a ty se tou rukou budeš snažit tlačit opačně, směrem nahoru… pokud to zabolí, je to zánět šlach…
Mravenčení a podobné stavy mohou být taky od zablokované páteře…

Tak jsem natáhla ruku a zatlačila na ten prostředníček a bolí to. Co stím mám dělat?
Vydržet do října?-to mám termín k dr. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
6.9.19 06:37
@helenk píše:
Tak jsem natáhla ruku a zatlačila na ten prostředníček a bolí to. Co stím mám dělat?
Vydržet do října?-to mám termín k dr. :think:

Sla bych tam hned… nebo bych sla do ambulance do nemocnice, pokud je ten doktor takovy liknavy… daji ti obstrik, dva tri dny pak budes mit ruku v klidu a melo by to pomoct… aspon tedy me to pomohlo… nez se trapit jeste dalsi mesic, resila bych to hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
6.9.19 08:47

Velmi pravděpodobně je to od hrudní páteře, možná tě bolí i mezi lopatkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.9.19 03:30

Ahoj, Teda jestli mi někdo odpoví to nevím 😃
Už měsíc jsem měla brnění levé ruky i Teda právě a pak to fakt přišlo tak že jsem si myslela že jsi tu ruku úseknu.. Šílená bolest v prstech v dlany a šlo mi to do loktů a mám to do teď.. Mám dceru půl roční a už ji neuzvednu ale musím 😣šílení křeče do ruky i prstů zároveň.. Se bojím abych ji nepustila na zem. Snažím se bojovat ale nedá se to ani praskama na bolest 😭 a teď mě začínají bolet i dva prsty na pravé ruce.. 16 jedu na vyšetření. Úplně mám strach aby mě neposlala na operaci.. 😔 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.9.19 06:13

Po porodu první dcery cca kolem jejího třetího měsíce jsem měla něco podobného asi zánět, ale kojila jsem a měla strach z léků (kortikoidů, léčila jsem se s revmatoidní artritidou), tak jsem to řešila octovým zábalem a když bylo nejhůř tak masti Ibalgin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
30.9.19 12:45

@Bubučky zavolej doktorovi, vysvetli mu situaci a preobjednej se na drive, treba rekni ze prijdes rano a ze si pockas, hlavne at te vezme… dalsich 14dni s pripadnym zanetem a miminem je vrazedne… a jeste vyzkousej kvalitniho fyzioterapeuta, problem muze byt v nespravnem postoji a muzes mit neco blokleho ani o tom nevis - krk, zada atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
28.7.20 16:29

Ahojky dovolím si se k vám také přidat.
Před měsícem mě v práci z ničeho nic začala bolet pravá ruka u zápěstí.. Ale po dvou dnech mě to přešlo..
Ale teď se mi to zase vrátilo.. Bolí to Teda hrozně..nemůžu ani pohnout palcem.. V práci často zvedám těžké palety apod. Tak nevím jestli to nemůže být z toho.. Ta ruka hrozně bolí a zdá se mi jak kdyby mi v ní i „škubalo“ nevíte prosím co by to mohlo být?
Děkuji vám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
19.7.22 17:34

Zdravím také se chci zeptat, dělám v práci kde tahám těžké bedny a vozíky. A asi před dvěma dny mě začal bolet palec u ruky a jde to až pomalu k loktu( není to poprvé co mě to bolí),taková bodava až palciva bolest, k dr se mi moc nechce, myslíte že by to mohl být také zanet nebo jen bolest od námahy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.22 11:28

De quervainova nemoc

Ahoj holky, byl s tím někdo na operaci? Jak to prosím probíhá? Jedu s tím na kliniku do Vysokého nad Jizerou, kde jsou odborníci na ruce ale nevím jak to probíhá.
Děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
23
11.10.24 07:17

@majdula1 dobrý den, obnovují po několika letech diskuzi :D ráda bych se zeptala jestli po operaci můžete normálně fungovat a nebo jak to celé probíhá děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
11.10.24 07:19
@Anonymní píše: Více

Dobrý den, jak vám dopadla ta operace? A jakto celé probíhalo? A fungovala jste normálně po operaci? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí