Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To jsem nevěděla, že se to operuje. A klidně do toho půjdu, esli mi ten obstřik nezabere, fakt mě to omezuje v péči o malého a to mě rozčiluje. Ortopéd kam teď chodím vypadá jako slušný odborník, ale zas je prpblém s termíny, pořád plno. Doktor v rodině je k nezaplacení ![]()
Zkouším obnovit diskuzi.
Po 5 letech jsem se vrátila do práce a sedím 8 hodin v kanceláři a prakticky celou dobu klikám myší. A od soboty se mi udělala modřina mezi palce a ukazovákem, ruka pobolívá a svědí. Po stažení obinadlem to bylo lepší (stáhnuté to byl více jak 24 hodin. Napadlo mě, že by to mohl být zánět šlach. Měl to někdo taky takové příznaky? A co s tím?
@Anonymní píše:
Zkouším obnovit diskuzi.Po 5 letech jsem se vrátila do práce a sedím 8 hodin v kanceláři a prakticky celou dobu klikám myší. A od soboty se mi udělala modřina mezi palce a ukazovákem, ruka pobolívá a svědí. Po stažení obinadlem to bylo lepší (stáhnuté to byl více jak 24 hodin. Napadlo mě, že by to mohl být zánět šlach. Měl to někdo taky takové příznaky? A co s tím?
Pokud to boli a oteka, je to zanet..zkuste zbalit palec do dlae a hnout rukou do stray jestli chapete, okud o boli, je to zanet..pomuze orteza, rhabilitace, leky na bolest..ale hlavne klid..znehybneni..me se bohuel stav nelepsi a budu muste pod kudlu ![]()
Je to způsobeno pravděpodobně jednostrannou zátěží. Já takhle měla zánět šlach v lokti. Jediná rada je ortéza a přestat tu činnost vykonávat. Pokud nelze činnost vynechat, je léčba zdlouhavá. Mě se to uzdravovalo asi 3 měsíce. Také jsem to měla z přetížení - PC + hrabání zahrady. Se zahradou jsem musela seknout, s PC to nešlo, takže se to nechtělo uzdravit.
Ahoj holky, chtela bych se zeptat, jestli jste to mely všechny natekle? Me to poboliva uz delší dobu, ale ted posledni tyden trpím jako zvíře. Vystreluje mi to az k lokti
.Ale na pohled nic videt neni a ja se bojim, aby me nemeli za hypochondra. A byl s tim nekdo i na pohotovosti? Moc dekuju ![]()
@Aria07 píše:
Ahoj holky, chtela bych se zeptat, jestli jste to mely všechny natekle? Me to poboliva uz delší dobu, ale ted posledni tyden trpím jako zvíře. Vystreluje mi to az k lokti.Ale na pohled nic videt neni a ja se bojim, aby me nemeli za hypochondra. A byl s tim nekdo i na pohotovosti? Moc dekuju
Ahoj, jen trošku jsem měla dlaň nateklou. Na pohotovosti jsem s tím nebyla, šla jsem k praktické Dr.
@Aria07 já jsem to nateklé mírně měla včetně menší modřinky. Na pohotovost jsem s tím nešla. Koupila jsem si ortézu. Ta ruka musí být v naprostém klidu. Měla jsem ji v ortéze 3 týdny a pak postupně zatěžovala. Občas se dává i do sádry.
Ahoj holky,
Včera v podvečer jsem si šla na pul hodinky lehnout, když jsem vstala měla jsem natekle chodidlo a nart prostě spodní část končetiny, no nemohla jsem na to vůbec došlápnout, jen na patu a také bolestivé, tak jsem si šla lehnout stím že to bude ráno snad ok, boužel dnes ráno to stejné, tak jsem šla k obvoďákovi a zánět šlach dostala jsem na bolest aulin granulovaný, a obvoďák mě poslal ještě do nemocnice na chirurgii, tam také potvrzeno co řekl obvoďák ale až po RTG mysleli si že to může bejt únavová zlomenina ( dostala jsem berle, mám chladit, ležet.. ) zavázala jsem si to, ale mám ledovou nohu, a studené obklady fakt nedávám a aulin teda taky nic moc ( přitom to je jediné ageltikum které mě zabíralo ) jinak kontrola na ortopedii dle potřeby…
Myslíte že bude pak následovat rehablitace když nepohnu ani s prstama u nohy? A prsty nezvednu? Když to bude dál nasadí ortézu nebo sádru? Děkuji, jinak mi zánět šlach naskočil z ničeho nic.
Ahojky, uz 2 mesice trpim se zanetem slach na obouch rukach a stale me to boli a hrozne omezuje.Mam 8 mesicniho syna a nejde ho netahat…Byl jste nekdo na operaci a ted jste bez problemu, nebo co Vam pomohlo? Jsem z toho nestastna…nemuzu otevrit ani flasku
Dekuji
@NatalieSofie píše:
Ahojky, uz 2 mesice trpim se zanetem slach na obouch rukach a stale me to boli a hrozne omezuje.Mam 8 mesicniho syna a nejde ho netahat…Byl jste nekdo na operaci a ted jste bez problemu, nebo co Vam pomohlo? Jsem z toho nestastna…nemuzu otevrit ani flaskuDekuji
Měla jsem to několikrát a tahám čtrnáctikilové „miminko“. Takže se to pak uzdravuje i několik měsíců. Co s tím? Nechat v klidu, jenže to kolikrát nejde, tak to mažu Ibalginovým gelem a čekám, až to přejde. Někdy nosím ortézu. Ale pokud jdu malého koupat, přebalovat atd., tak jí stejně sundavám.
@NatalieSofie trpim tim aspon 15let, po narozeni 5kg syna to byl mazec… zachranila me fyzio s jehlickami, pozor ne kazdy fyzio toto dela, musis hledat…
@NatalieSofie Ja měla taky zánět šlach z tahání miminka. MUDr. Me poslala na elektrolecbu. Bylo to tuším 12 návštěv po cca 15 minutách + orteza aspoň na tu horší ruku. No s ortezou se s miminkem dost blbě manipuluje. O prilepenych plenkách na suchaci ani nemluvím
, ale ona pomohla i třeba při procházce. Ze si ta ruka na tri hodky odpocinula.
Ahoj, potřebuju poradit.
Už asi 4 měsíce mi bolí loket. Dle dr. artroza. Ok.
Jenže mě teď asi měsíc jde bolest od lokte směrem k zápěstí. Nevím, zda sval nebo šlacha. Na dotek to nebolí. Spíš když něco zvedám, třeba pytlík cukru, flašku s vodou,…Nebo když natáhnu ruku. Když jí natáhnu a chci si jako protáhnout ruku i s prsty (nevím jak to jinak napsat). Docela často mi mravenčí prsty ruky.
Objednaná k dr. jsem, ale znáte ty čekací doby… ![]()
Může to být zánět šlach? nebo je to opravdu ta artroza?
Předem díky za všechny zkušenosti a reakce.
Ještě dodám, že zápěstí mě nebolí.
![]()