Zánět šlach v ruce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13.9.15 13:44

To jsem nevěděla, že se to operuje. A klidně do toho půjdu, esli mi ten obstřik nezabere, fakt mě to omezuje v péči o malého a to mě rozčiluje. Ortopéd kam teď chodím vypadá jako slušný odborník, ale zas je prpblém s termíny, pořád plno. Doktor v rodině je k nezaplacení :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.15 20:39

Zkouším obnovit diskuzi.

Po 5 letech jsem se vrátila do práce a sedím 8 hodin v kanceláři a prakticky celou dobu klikám myší. A od soboty se mi udělala modřina mezi palce a ukazovákem, ruka pobolívá a svědí. Po stažení obinadlem to bylo lepší (stáhnuté to byl více jak 24 hodin. Napadlo mě, že by to mohl být zánět šlach. Měl to někdo taky takové příznaky? A co s tím?

• Citovat
  • Upravit
5239
13.10.15 21:20
@Anonymní píše:
Zkouším obnovit diskuzi.Po 5 letech jsem se vrátila do práce a sedím 8 hodin v kanceláři a prakticky celou dobu klikám myší. A od soboty se mi udělala modřina mezi palce a ukazovákem, ruka pobolívá a svědí. Po stažení obinadlem to bylo lepší (stáhnuté to byl více jak 24 hodin. Napadlo mě, že by to mohl být zánět šlach. Měl to někdo taky takové příznaky? A co s tím?

Pokud to boli a oteka, je to zanet..zkuste zbalit palec do dlae a hnout rukou do stray jestli chapete, okud o boli, je to zanet..pomuze orteza, rhabilitace, leky na bolest..ale hlavne klid..znehybneni..me se bohuel stav nelepsi a budu muste pod kudlu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
13.10.15 21:33

Je to způsobeno pravděpodobně jednostrannou zátěží. Já takhle měla zánět šlach v lokti. Jediná rada je ortéza a přestat tu činnost vykonávat. Pokud nelze činnost vynechat, je léčba zdlouhavá. Mě se to uzdravovalo asi 3 měsíce. Také jsem to měla z přetížení - PC + hrabání zahrady. Se zahradou jsem musela seknout, s PC to nešlo, takže se to nechtělo uzdravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
17.9.16 19:00

Ahoj holky, chtela bych se zeptat, jestli jste to mely všechny natekle? Me to poboliva uz delší dobu, ale ted posledni tyden trpím jako zvíře. Vystreluje mi to az k lokti :?.Ale na pohled nic videt neni a ja se bojim, aby me nemeli za hypochondra. A byl s tim nekdo i na pohotovosti? Moc dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
17.9.16 20:11
@Aria07 píše:
Ahoj holky, chtela bych se zeptat, jestli jste to mely všechny natekle? Me to poboliva uz delší dobu, ale ted posledni tyden trpím jako zvíře. Vystreluje mi to az k lokti :?.Ale na pohled nic videt neni a ja se bojim, aby me nemeli za hypochondra. A byl s tim nekdo i na pohotovosti? Moc dekuju :kytka:

Ahoj, jen trošku jsem měla dlaň nateklou. Na pohotovosti jsem s tím nebyla, šla jsem k praktické Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
17.9.16 20:17

@Aria07 já jsem to nateklé mírně měla včetně menší modřinky. Na pohotovost jsem s tím nešla. Koupila jsem si ortézu. Ta ruka musí být v naprostém klidu. Měla jsem ji v ortéze 3 týdny a pak postupně zatěžovala. Občas se dává i do sádry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
22.2.17 21:16

Zánět šlach v noze

Ahoj holky,

Včera v podvečer jsem si šla na pul hodinky lehnout, když jsem vstala měla jsem natekle chodidlo a nart prostě spodní část končetiny, no nemohla jsem na to vůbec došlápnout, jen na patu a také bolestivé, tak jsem si šla lehnout stím že to bude ráno snad ok, boužel dnes ráno to stejné, tak jsem šla k obvoďákovi a zánět šlach dostala jsem na bolest aulin granulovaný, a obvoďák mě poslal ještě do nemocnice na chirurgii, tam také potvrzeno co řekl obvoďák ale až po RTG mysleli si že to může bejt únavová zlomenina ( dostala jsem berle, mám chladit, ležet.. ) zavázala jsem si to, ale mám ledovou nohu, a studené obklady fakt nedávám a aulin teda taky nic moc ( přitom to je jediné ageltikum které mě zabíralo ) jinak kontrola na ortopedii dle potřeby…
Myslíte že bude pak následovat rehablitace když nepohnu ani s prstama u nohy? A prsty nezvednu? Když to bude dál nasadí ortézu nebo sádru? Děkuji, jinak mi zánět šlach naskočil z ničeho nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
10.5.19 13:19

Ahojky, uz 2 mesice trpim se zanetem slach na obouch rukach a stale me to boli a hrozne omezuje.Mam 8 mesicniho syna a nejde ho netahat…Byl jste nekdo na operaci a ted jste bez problemu, nebo co Vam pomohlo? Jsem z toho nestastna…nemuzu otevrit ani flasku :nevim: Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
10.5.19 13:39
@NatalieSofie píše:
Ahojky, uz 2 mesice trpim se zanetem slach na obouch rukach a stale me to boli a hrozne omezuje.Mam 8 mesicniho syna a nejde ho netahat…Byl jste nekdo na operaci a ted jste bez problemu, nebo co Vam pomohlo? Jsem z toho nestastna…nemuzu otevrit ani flasku :nevim: Dekuji

Měla jsem to několikrát a tahám čtrnáctikilové „miminko“. Takže se to pak uzdravuje i několik měsíců. Co s tím? Nechat v klidu, jenže to kolikrát nejde, tak to mažu Ibalginovým gelem a čekám, až to přejde. Někdy nosím ortézu. Ale pokud jdu malého koupat, přebalovat atd., tak jí stejně sundavám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
10.5.19 13:49

@NatalieSofie trpim tim aspon 15let, po narozeni 5kg syna to byl mazec… zachranila me fyzio s jehlickami, pozor ne kazdy fyzio toto dela, musis hledat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
10.5.19 14:00

@NatalieSofie Ja měla taky zánět šlach z tahání miminka. MUDr. Me poslala na elektrolecbu. Bylo to tuším 12 návštěv po cca 15 minutách + orteza aspoň na tu horší ruku. No s ortezou se s miminkem dost blbě manipuluje. O prilepenych plenkách na suchaci ani nemluvím :mrgreen:, ale ona pomohla i třeba při procházce. Ze si ta ruka na tri hodky odpocinula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
10.5.19 14:01

Dekuji holky…a ke komu prosim chodis na fyzio?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
10.5.19 14:03

A elektrolecba zabrala a mas klid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
5.9.19 18:12

Ahoj, potřebuju poradit.
Už asi 4 měsíce mi bolí loket. Dle dr. artroza. Ok.
Jenže mě teď asi měsíc jde bolest od lokte směrem k zápěstí. Nevím, zda sval nebo šlacha. Na dotek to nebolí. Spíš když něco zvedám, třeba pytlík cukru, flašku s vodou,…Nebo když natáhnu ruku. Když jí natáhnu a chci si jako protáhnout ruku i s prsty (nevím jak to jinak napsat). Docela často mi mravenčí prsty ruky.
Objednaná k dr. jsem, ale znáte ty čekací doby… :,(
Může to být zánět šlach? nebo je to opravdu ta artroza?
Předem díky za všechny zkušenosti a reakce.
Ještě dodám, že zápěstí mě nebolí.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí