Zánět šlach v ruce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3115
11.9.13 13:13

@Pce - díky, no karpál to podle mně nebude, prsty mně nebolí, nebrní, je to fakt jenom zápěstí.
Volala jsem obvoďačce, že se mám stavit pro doporučení, že mně pošle k ortopedovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
11.9.13 13:23
@Mišela1 píše:
@Pce - díky, no karpál to podle mně nebude, prsty mně nebolí, nebrní, je to fakt jenom zápěstí.
Volala jsem obvoďačce, že se mám stavit pro doporučení, že mně pošle k ortopedovi.

jo tak to zkus ale myslím že ti s tím stejně nic neuděla…mastičku na bolest a klid…nebo sádru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
11.9.13 13:27

@Pce operuje se i zánet slach…me to teda bolelo od palce a postupne az k loktu podél celé slachy pri jejim pohybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
11.9.13 14:09

No holky tam uvidím co mi na to dají, ale fungovat se takhle nedá se dvěma malými dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
11.9.13 17:17

@Mišela1 Chodí se s tím na ortopedii. Kojíš? Poku dne, mohou ti nabídnout (v závislosti na diagnoze) kortikoidy. Já jsem šla nejdřív pro ortézu (na předpis od dr. jsem doplácela 350 Kč), pak na operaci - ta nepomohla) a až jako poslední řešení jsem zkusila ty kortikoiidy a naštěstí to zabralo. Trpěla jsem na to i dřív, ale nikdy jsem nenosila trvala malého, takže po narození maličkého jsem neměla žádnou možnost si od námahy odpočinout, aby se vzniklý a bolestivý zánět zahojil sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pimska
10.11.13 21:45

Dobrý večer, již jednou jsem měla přehranou ruku.. Ale už asi týden/dva, mě bolí šlachy na předloktí. Pokožka mě docela dost svědí. A občas pociťuji ostré bodání v dlani té ruky. Oblast okolo zápěstí je nateklá u loktu také. Chvílemi cítm ostré bodání v zápěstí. Dá se určit co s tím mám? Pomůže spíše ledovat nebo mít v teple? Děkuji. :)

• Citovat
  • Upravit
8151
10.11.13 21:47
@pimska píše:
Dobrý večer, již jednou jsem měla přehranou ruku.. Ale už asi týden/dva, mě bolí šlachy na předloktí. Pokožka mě docela dost svědí. A občas pociťuji ostré bodání v dlani té ruky. Oblast okolo zápěstí je nateklá u loktu také. Chvílemi cítm ostré bodání v zápěstí. Dá se určit co s tím mám? Pomůže spíše ledovat nebo mít v teple? Děkuji. :)

mě pomáhá stáhnout a klid ale většinou trvá tak dva týdny než se to zklidní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
2.12.14 09:33

Ahoj, tak mě asi nejspíš taky potkal zánět šlach…chtěla bych se zeptat, jak se vám to projevovalo? mě se udělala taková boule v tom místě, ze kterýho mi střílí bolest a když si na tu bouli zmáčnku, tak mi vystřelí bolest u ukazováčku..bouli mám u palce..a při zátěži v určitých polohách mě to taky bolí..v klidu ne…dr. mi včera dala aulin a na mazání Indobene gel, dala jsem si na to ortézu, po sklidnění je to lepší, ale děsí mě ta boule..bojim se aby to nebylo něco jinýho, mám tu ruku operovanou a museli mi přišít šlachu od palce k ukazováčku, tak se bojim, aby nebyl problém v tom…děkuju za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
2.12.14 11:36

Ahoj, mám zrovna taky zánět šlah. Po porodu se mi na zápěstí na straně u palce udělala malá boule. Ortoped mi řekl, že to je tuková nebo jaká potvora a že se to bud vstřebá, nebo vytáhne injekcí nebo se to dá i operovat ale stále bez záruky, že se to nevrátí. Pak to nějak zmizlo. Cca za 5 měsíců mi ta ruka začla bolet, vystřelovala zrovna z toho místa bolest. Šla jsem k doktorovi, řekl, že je to zánět šlah a protože kojím, můžem zkusit ortézu, která asi nezabere a daj mi sádru na 5 týdnů (to mě dorazilo, mám mrnouse, který nechodí, přítele na pár týdnů pryč a rozestavěnej dům, jehož rekonstrukci řídim, ale taky všechno nakupuju, rozvážim lidi a tak). Samozřejmě se to nezlepšilo, ale počkala jsem ještě asi 3 týdny a přestala kojit (mlíko už skoro nebylo, tak jsem to utla, ač mi to bylo líto). Pak jsem dostala Aulin a mastičku, nezabralo, následně surgam a jinou mast. Zase nic. A ted v pátek mi tam píchli nějaký kortikoidy a je to mnohem lepší. Ne úplně ale zlepšuje se. Tak doufám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
2.12.14 11:44

@achesa1 jéjda, tak ať si ti to brzo zlepší :hug:…já nastoupila do nové práce a nemůžu si taky dovolit mít nějakou sádru nebo být doma, je to pech, dycky se něco po… zrovna, když to člověk nepotřebuje :pocitac:…a kam ti ta bolest vystřelovala? mě to střílí do míst mezi ukazováček a prostředník…já právě nevim jestli je to ten zánět nebo co :zed:..mě teda pomáhá, že je to v klidu, tak je to lepší, ale jsem z toho tak naštvaná, potřebuju dělat vánoční úklid a píct cukroví a být fit do práce, no na palici fakt :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
2.12.14 17:39

@nonam No mně se zdá, že spíš nějak mezi palec a ukazovák. ale byla to taková bolest, že jsem nehla palcem. Ted začínám věřit, že se to srovná. Bylas u praktickýho nebo na ortopedii? Ortoped by to měl poznat. Nějak mi s tim zahejbal. Já zařvala a hned věděl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
2.12.14 18:09

@achesa1 u praktický, ta hov. o ví no, ale jinam mě neposlala a prej když se to nezlepší do 14 dnů, tak mě to obstříkne, což teda nechci :zed:..a tos měla žádanku na ortopedii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
2.12.14 18:11

Ne, já si tam prostě zavolala a objednala se. Ale já už tam párkrát byla. Mám tu kostru nějakou vadnou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.15 16:11

Dobrý den, mám podvrtnuté zápěstí, už při prvním ošetření jsem v nemocnici na pohotovosti hlásila že me kromě zápěstí bolí i palec, ale doktor akorát řekl, že mám palec znehybněný bolestí. Ruku mám v dlaze, ale palec víceméně volný. Ale od soboty mě palec a hlavně ta část pod palcem smerem k zapestí bolí jako čert. Když udělám prudký pohyb, cítím ostrou prudkou bolest. Zítra jdu na kontrolu tak se samozřejmě zeptám. Palec bolí i když mám ruku v klidu zavěšenou v šátku a mám problém palec ohnout. Může se i takhle projevovat zánět šlach?

• Citovat
  • Upravit
9452
19.3.15 17:52

Mela jsem zanet slach a bolelo me nejvice misto mezi palcem a ukazovackem.Mela jsem ruku v dlaze, jdyz sem pohla palcem bolest byla obrovska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí