Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Mami&Emmi píše:
@Regina Hero jj, ta druhá ruka mě bolí skoro furt, už asi pět let. měli mi dát sádru, tu jsme nechtěla a ted jsme se na to prostě vykašlala…to prolámání, to bych taky potřebovala, protož ezáda mě bolí furt, třeba to fakt bude od toho, objednám se na masáž, aby mě pořádně zlámali. děkuju ale za radu a tip![]()
Na masáži ti moc nepomůžou, to chce spíš rehabilitačního doktora nebo neurologa… masér běžně ty blokády neodstraňuje, spíš až potom rozmasíruje a rozhýbe ta zatuhlá místa…
Ahoj,
zánět šlach mě také potkal. Dva týdny jsem s tím chodila do práce, ale bolest se stupňovala. Mám druhý den ortézu a jsem v kidu (ale jen fyzicky, neschopenka není pro mně). Mám léky, ale brní mě dva prsty. Zkoušela jsem si ortézu na hodinku sundat a brnění zaspat. To ale nepomohlo, palec brní dál.
Kdo mi poradí?
Ahoj,
zkouším obnovit diskuzi. ![]()
Asi před třemi dny mě začala pobolívat ruka. Včera to vygradovalo až tak, že jsem nemohla uzvednout notebook, neudržela jsem v ruce ani tužku. Furt jsem si říkala, že to tak moc nebolí, ale přistihla jsem se, že mi ukápla snad jedna slzička. Říkala jsem si, jestli mi malý na něco netlačí, ale s manžou jsme tuhle možnost vyloučili. ![]()
Kolem jedné ráno jsem se vzbudila a ruku měla napuchlou. Nedokázala jsem si odmotat ani toaletní papír.
Bolest mě v jednom kuse budila a hlavně se mi zdálo, že to bolí víc, když nic nedělám.
Bolest byla vyloženě v oblasti dlaně, spíš blíž k palci. Brnění prstů, otok teda na všech prstech a trošku dlani. Bolest vystřelovala z prstů, dlaně až někam k lokti, ale pak se to slilo a já už nepoznala, co mě bolí a co ne. Teď už to je lepší. Nebolí to, ale mám tu ruku takovou strnulou, jakoby mě něco píchlo („lechtá to“), občas to ještě v místě dlaně pobolívá, ale ne jako včera.
Váš názor? Může to být zánět šlach nebo doopravdy mimčo v děloze na něco tlačí a mě to dělá tyto problémy? Jsem z toho jelen. ![]()
A naopak v levé ruce mě zase bolí vyloženě ta část pod malíčkem. Tam kde se měří tlak. Tak při pohybu doprava-doleva.
Domácí práce dělám furt, takže bych si ruce namohla nejspíš nebude ono. Na PC jsem taky furt, takže by se to objevilo až teď, mi přijde divné.
Jj je to zanet slach. Ja ho mivala celkem casto v praci. Prasky na bolest na to nereagovali tak jsem si na to nechavala napsat coxstral ten mi hodne pomohl. Ale doporucuju mazat nejakou konskou masti nebo konopnou a zavazat a nic v te ruce netahat alespon par dni nez ten zanet povoli
@mysicka5 a jít s tím k dr.? Nebo to je jen tak nárazově? Jakože to třeba jednou do měsíce bude bolet jednu noc a pak pohov? Nejvíc mě děsí to, že mám být za chvíli novopečenou maminkou, prvorodička, a pravou ruku budu potřebovat.
Urco na chyru co ortopedii dojit aby kdyztak napsali prasky pro tehotne a kojici jestli nejake jsou. A rozhode stahovat ruku a mazat konskou nebo konopnou masti na zanety. Ja mam na stahovani ruky takove stahovaky z neoprenu a ty jsou fakt super.
Muze se to ukazat jednou do mesice nebo i jednou rocne. Ale tuhle prvni pomoc je dobre mit doma ![]()
Jednou do měsíce i jednou do roka. Mě to dřív už pobolívalo, ale jak píšeš, jednou za rok a rozhodně ne jako včera. Já si myslela, že to je něco, co prostě chytí a bolí, ale pokud to je nárazově, tak snad to tak hrozné nebude. Uvidím. Možná toho dr. raději navštívím. Každopádně moc dík!
@Aniralk píše:
Ahoj,zkouším obnovit diskuzi.
Asi před třemi dny mě začala pobolívat ruka. Včera to vygradovalo až tak, že jsem nemohla uzvednout notebook, neudržela jsem v ruce ani tužku. Furt jsem si říkala, že to tak moc nebolí, ale přistihla jsem se, že mi ukápla snad jedna slzička. Říkala jsem si, jestli mi malý na něco netlačí, ale s manžou jsme tuhle možnost vyloučili.
Kolem jedné ráno jsem se vzbudila a ruku měla napuchlou. Nedokázala jsem si odmotat ani toaletní papír.Bolest mě v jednom kuse budila a hlavně se mi zdálo, že to bolí víc, když nic nedělám.
Bolest byla vyloženě v oblasti dlaně, spíš blíž k palci. Brnění prstů, otok teda na všech prstech a trošku dlani. Bolest vystřelovala z prstů, dlaně až někam k lokti, ale pak se to slilo a já už nepoznala, co mě bolí a co ne. Teď už to je lepší. Nebolí to, ale mám tu ruku takovou strnulou, jakoby mě něco píchlo („lechtá to“), občas to ještě v místě dlaně pobolívá, ale ne jako včera.Váš názor? Může to být zánět šlach nebo doopravdy mimčo v děloze na něco tlačí a mě to dělá tyto problémy? Jsem z toho jelen.
Domácí práce dělám furt, takže bych si ruce namohla nejspíš nebude ono. Na PC jsem taky furt, takže by se to objevilo až teď, mi přijde divné.
A naopak v levé ruce mě zase bolí vyloženě ta část pod malíčkem. Tam kde se měří tlak. Tak při pohybu doprava-doleva.
Jsem na tom stejně, jsou to utlačené karpální tunely od těhotenských otoků, po porodu by to mělo přejít, v noci se snaž mít ruku spuštěnou z postele, nebo aspoň nataženou a ne nějak skroucenou pod sebou, to mi pomáhá.
@marti81 jak mě to večer bolelo, tak jsem s tou rukou přestala hýbat, myslela jsem, že to pomůže, ale houby. Bolelo to snad ještě víc. ![]()
No uvidím. Jen je zajímavé, že díky těhu… ok, ale já už pomalu končím.
Za pár dnů mám rodit a otoky mám snad už měsíc.
@Aniralk Klasický karpální tuneli, bude hůř a hůř. Mě to zmizelo tak měsíc po porodu, až jsem se odvodnila. Nespala jsem, ledovala ruce, pak už nepomáhalo nic. Neměla jsem v nich cit, bolelo to jako blázen. Na gyndě mě říkali, že si můžu u neurologa nechat udělat obstřiky, ale měla jsem za 3 týdmy rodit tak už jsem to vydržela. Nemohla jsem ani unést mimčo, myslela jsem si, že mě vypadne z rukou. Každopádně i teď když ruce přetížím se mě karpáli objeví. Říkají, že kdo s nima má v těhotenství problémy je bud mít ve vyšším věku taky a nemine ho operace-asi to bude pravda.
když je to opuchlé tak asi nestahovat
ale doktora by to určo chtělo a ty ulevové polohy rozhodně taky
jinak vás nechci děsit, ale já mám zánět šlach na ruce od tahání malé
má už 7,5kg a co budu dělat až bude mít víc, to netuším… naštěstí není moc chovací, takže namazání a stažení obinadlem zatím na chvíli uleví…
ale jak psala některá z vás, v dohledné době zajdu někam do protetiky a koupím si tu neoprenovou bandáž, nebo nějakou tu ortézu.. ![]()
@goldenka jaký je rozdíl mezi karpálem a zánětem šlach?
Mě přijde vtipné, že teď vařím, beru těžší věci (hrnce a tak) a ruka pobolívá, ale dá se to, ale v noci, v klidu to byla hrůza. Jak simulant si přijdu.
Doma jsme zatím nevybavení, takže půjdu na návštěvu k mamině a půjčím si nějaký obvaz. Mám pocit, že to měla i moje mamina.
Teď je otázka, jestli to po porodu zmizí, jako otoky nohou, nebo se to rozjede.
@Aniralk rozdíl pohledej na netu, ale když to bolí hlavně v noci, v klidu tak to jsou karpály, zánět šlach to není