Nastoupit či nenastoupit teď do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já bych šla. Ale já se vracela do práce u prvního dítěte v roce a u druhého v osmi měsících. Pokaždé na zkrácený úvazek. Doma pak můžeš zůstat kdykoliv, pokud to fakt nepůjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zjisti si ale, z ceho by se ti pocitala materska. Aby to nebylo z toho vydelku ze zkraceneho uvazku. To by asi nebylo nic moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakl. Měla bych jinou smlouvu, takže z původní, měla bych stejně vysokou jako u prvního.
- Citovat
- Upravit
Šla bych. Já chodím do práce na 20% úvazek od 4 měsíců druhého dítěte. Pracuji 6× v měsíci 5,5 hodiny. Děti jsou na to zvyklé obě, malému jsou 2,5,dceři 10 měsíců. Díky mému úvazku nemusíme přemýšlet, z čeho bychom zaplatili takové ty větší věci a elektroniku, co je potřeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych sla, když máš hlídání v rodině.
Dite si posili vztah s otcem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, me tedy prijde úchylné rikat o situaci, kdy je dite s otcem, rikat davat na hlídání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych nešla. Šla jsem do školy a přišla tím o hodně času s miminkem. Najednou mi vyrostlo a ten čas nikdo nevrátí. V tomto věku děti rychle rostou a miminkem nebo batoletem jsou jen jednou a krátce. Do práce se pak člověk stejně vrátí, tak nač to urychlovat, jestliže to není úplně nutné (třeba kvůli financím). Takže záleží, jak kdo má postavené priority.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych šla. Aspoň na chvíli vypadneš a budeš mezi lidma. Až se narodí druhé, tak na to budeš s láskou vzpomínat
Ale já pracuju na maličký úvazek v podstatě od narození dítěte. Z domova tedy, ale kdyby mohl hlídat někdo v rodině a já potřebovala být v práci fyzicky, tak bych šla taky.
Když vám to nebude vyhovovat, tak skončit můžeš kdykoliv ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja osobne bych nesla, ale jak vidis, vetsina ano. To musis vedet ty, jak to citis ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych se rozmyslela podle povahy dítěte, jestli potřebuje mít maminku a každodenní nepřítomnost by byl problém, tak bych nešla.. Zase na druhou stranu, pokud je dítě doma s tatínkem, nepovažuju to za hlídání, stará se rodič na kterého je dítě normálně zvyklé..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych na tvém místě nešla. Se synem jsem dodělávala školu a pak jsem šla do práce v jeho dvou letech a i tak mi to přijde brzo, s dalším mimčem si chci užít celé 3 roky… Na druhou stranu když bude s babičkou nebo tátou a bude to jen 4 hod denně, dítku to jistě nijak neublíží. Rozhodovala bych dle svého pocitu, jestli ti práce chybí a těšíš se tam… A taky jak ti bude v tomhle těhotenství, člověk si může plánovat jak bude pracovat až skoro do porodu a pak může být realita úplně jiná (vlastní zkušenost…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych taky vahala, na jednu stranu bych rada vypadla mezi dospele lidi a resila neco jineho nez pleny a mliko, nadruhou zas ty deti tak rychle rostou a zrovna v tomhle veku je to nejaky pokrok den ode dne, ze by me zpětně mrzelo, ze sem o to prisla. Rozhodovala bych se jestli mi vic záleží na těch penezich, pokud je pro rodinu ten prijem rozhodujici, tak se neda nic delat, nebo jestli chci radsi víc zážitků s ditetem. U me by asi zvitezilo zustat doma a uskromnit se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
Omlouvám se za anonym, ale je tu pár známých, kteří ještě nemusí vědět všechno.
Budu mít roční miminko a jsem znovu těhotná (čerstvě, vím to pár dnů), dostala jsem nabídku vrátit se na půl roku do práce, i jako těhotná - to nevadí, jednoduchá kancelářská práce a chodila bych na zkrácený úvazek cca 4h denně. Otázka zní: šli byste? Ty peníze navíc by se moc hodili, na druhou stranu nevím, jestli chci nechávat rok staré dítě každý den na hlídání.
Hlídala by babička, popř. manžel.
Co byste dělali?