Nastoupit teď do práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Yorkmut píše:
Urcite bych nastoupila. Skolstvi s malymi detmi je pro zenskou vyborny misto. Ted bych se osidila o dva mesice, do budoucna ziskas vic.
Bylo do covidu. Doufám, že po něm bude taky…Teď to má každá učitelka s dětmi na prvním stupni strašné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, protože jsem váha a už jsem v tom zacyklená, prosím o názory na situaci. Mám nabídku na práci, ale původně jsem se spíše chtěla věnovat svému podnikání, které se mi nedaří rozjet, ale baví mě. Nová práce je v podstatě můj obor, možná bych získala nějaké know-how - ale chtějí jen na IČO, plat 35t., po odečtení soc. a zdrav. mi zbyde 28. Také mám obavy, jestli mi práce bude vyhovovat, není tam zkušební doba pro případné řešení tohoto problému. Před 12 lety jsem měla v práci více. Ale mezitím jsem byla na mateřské a pak začala podnikat. Jsem samoživitelka, ale v současné době kvůli financím do práce nemusím, spíš mám v sobě nějaký strach z budoucnosti. Je mi 51, takže si říkám, jestli to není poslední šance. Ale zase nechci hodit vidle do podnikání, je to můj sen.
- Citovat
- Upravit
Vzhledem k tomu, že bys šla na IČO, můžeš odejít z hodiny na hodinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jaká zkušebka? Když budeš děat na IČO tak ti za týden můžou říct práci pro tebe nemáme, tak ahoj. Ty můžeš udělat to samé. To je výhoda i nevýhoda podnikání. Jen si uvědom jestli se ti podaří dostávat práci i od jiných firem. Jako živnostnice nemůžeš dělat pro 1 firmu, je to nelegální. Pokud bys dělala pro 1 firmu máš být jejich zaměstnanec a oni za tebe mají platit odvody. To že po tobě chtěji IČO znamená že ti chtějí platit za vyfakturovanou práci, ale odvody za tebe platit nechtěji. Je to výhodne hlavně pro ně. Pro tebe jen pokud toužis byt živnostnik a urcovat si svou prac dobu a brat si volno jak se chce tobě.
EDIT: Pardon za uvedení v omyl, uzivatelka níže upřesnila že se o nelegální práci nejedná. Nechám to tu zde ať je vidět na co reagovala.
Příspěvek upraven 26.03.24 v 20:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chloe07 může dělat pro jednu firmu, záleží co to je za práci a jestli to bude mít charakteristiku pracovního poměru nebo ne. Tedy bude využívat kancelář, vybaveni firmy atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit