Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ja měla ruptury 3.stupne a skvěle mi pomohla Lactulosa. Doporučuji velmi.
Jak bylo řečeno výše Lactulosa pomůže, taky jsem to zažila, zašita 28stehu.
Lactulosa, měla jsem větší poranění než ty a na WC jsem chodila normálně.
Mně hodně pomohlo si v hlavě srovnat, že i když to teď třeba bude strašně, ale strašně bolet, že to prostě nemůže rupnout a bude to jen pocit a pak to přejde. Plus vědomí, že když to budu odkládat, jen se všechno zhorší. K tomu jsem asi 2× použila čípek a každé ráno si dala misku ovesných vloček s jogurtem..
Já teda byla natrzena, ale pomáhalo mi si to siti pridrzovat
jinak ale já v cizím prostředí na velkou nechodim skoro vůbec a když mám stres, tak ani doma
![]()
Lactulozu jsem nemohla ani zaboha pozřít, ble
mě pomohl inulin, psyllium a šaratica.
Měla jsem to s šitím a nástřihem podobně. Na velkou jsem šla až 4. den po porodu k večeru. V porodnici mi naordinovaly bezzbytkovou dietu, davali aescin na otok a lactulozu na změkčení. Nabídli mi i glicerínový čípek - nešlo to, tak jsem ho nakonec zkusila a hned to šlo. Doma jsem pak do kontroly (za 2 týdny) jedla co nejvíc bezzbytkově, vypotřebovala ještě jednu lahvičku lactulozy a úplně na začátku dala ještě někdy čípek.
Za pár týdnů nebudete o nástřihu ani vědět
To bude ok, hlavu vzhůru ![]()
Určitě lactulosu. Já po prvním porodu měla také dost velký šití a první velká byla další porod… Lactulosu je ale třeba užívat pravidelně až dokud se situace nezlepší. U druhého porodu jsem měla zácpu už v těhotenství, tak jsem ji pořídila dopředu. A ještěže tak. Protože po druhém porodu jsem nějak nebyla schopna asi měsíc vůbec zatlačit… takže pro mne byla spása, že ji mám a nemusím se tolik „snažit“ ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahoj holky, jsem teď 4. den po porodu, měla jsem velký nástřih, nevím přesně kolik stehů, ale přítel říkal, že tak 16, protože jsem byla nastřižena i zevnitř. Nemohla jsem celé 3 dny na velkou, sestřičky mi dávaly různé čípky, jogurty, kompoty, sirupy, ale vůbec nic nezabralo… Dnes jsem už byla zoufalá a tak jsem poprosila o klistýr. Zítra, ale nás z porodnice nejspíš pustí a nevím co budu s tímhle problémem dělat doma. Prosím poraďte.