Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Kamaradce to melo vyjit az po malovani, ale zacala rodit 35 + neco. V noci pred otevrenim salu v Podoli. Zavolali si na zachranku, tam maji prehled o aktualnim obsazeni porodnich salu v Praze. Nakonec rodila Krci.
Vezmou tě kdekoliv jinde kde bude volno a bez registrace. Já byla u druhého dítěte registrovaná v Podolí, ale když začal porod, měli tam barvami. Tak jsem si obvolala ostatní pro mě přijatelné porodnice a rodila nakonec na Bulovce. Sice trochu adrenalin s dopravou, protože jsem navigovala manžela v kontrakcích, ale naštěstí byla Praha dobře průjezdná. Dítě se narodilo za hodinu a půl po příjezdu.
Moje porodnice byla necekane uzavrena, rekli mi, at si zavolam na zachranku, kde mi reknou, kdo prijima. Poradili, doporucena porodnice me opravdu prijala, nicmene koukali na me jak na otravnej hmyz, co k nim lezu… To me u prvniho porodu hodne psychicky podporilo 🙄
Já rodila v Podolí vloni, měla jsem termín porodu týden před uzávěrou sálů, ale přenášela jsem, takže varianta rodit jinde byla. V pátek mi udělali Hamiltna s tím, že pokud neporodím do neděle, tak si budu domlouvat vyvolání v Krči, rovnou jsem si tam v ten pátek volala a v pondělí měla přijít se případně domluvit. No malá si to nakonec rozmyslela a jelo se do Podolí 4 hodiny před uzávěrou, radši jsem tam ještě pro jistotu volala také, ale řekli ať přijedu. Přesně jak píšou všichni, o těch uzávěrách se ví, mají to všechny porodnice na střídačku a přijímají ty z těch právě uzavřených. Nejlepší opravdu zavolat na záchranku a ty vám řeknou kam ideálně vyrazit
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Ahoj holky, jste tu nektera, ktere porod vysel nemile na dobu kdy v Podoli malovali? Rodim poprve v Listopadu a do 6.11 maji uzavrene saly, jak pak postupovat? Vezmou me normalne v jine porodnici i bez registrace? Jak jste to udelaly vy? Diky za zkusenosti a omluvte moji neznalost, jsem vyklepana uz ted