Nástup do mateřské školky

2.4.14 18:09

Nastup do Materske skolky

Dobrý den,
Mému synovi bude letos v říjnu 3 roky.
Ted v dubnu jsou u nás zapisy do skolky, ale nekde jsem se dočetla ze dite musí do 30teho srpna dovrset tri let aby mohlo do statni skolky nastoupit.
Docela me to trapi, protoze mi i letos konci rodicak, takze bych byla rada kdyby malej do skolky nastoupit mohl.Mate s tim někdo zkušenost? MOhla by ho skolka prijmout? Chystam se s nim i presto k zapisu tak doufam ze me nevyhodi :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
2.4.14 18:10

Každá školka to má jinak. U nás berou přihlášky od dětí narozených do 30. 10 ostatní dostanou rezervační lístky. Takže beznadějné to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
2.4.14 18:12

Zkusit to můžeš, otázka je, jestli ti ho vezmou, záleží, kolik je u vás míst a dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.14 18:13

Dekuji za odpověď, no zkusim to tady do vice skolek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
2.4.14 18:37

Podle nějakého nového zákona platného od nevím kdy ( švagrová pracuje v mateřské školce, je to info on ni ), tak se do státní školky můžou ( musí - podle toho, jestli maji pro ne místo ) brát i dvouleté děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
2.4.14 18:39

Ahoj každá školka to má jinak, ale ze zákona může dítě vstoupit do MŠ již ve 2 letech, takže být tebou rozhodně si zjistím jaké podmínky a požadavky k přijetí mají ve školách a šla k zápisu, zapsáni být rozhodně můžete pak se uvidí zda bude nadstav přihlášených dětí nebo ne a taky se může stát že někdo nenastoupí a budou vám volat, např. já mám teď ve třídě taky 2-leťáčka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
2.4.14 18:47

Mám s tím zkušenost. Máme stejné kriterium, ale když příjde rodič s dítětem mladším, tak zápis bez problému udělají (předběžný).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2259
2.4.14 18:47

Jasně zkus, třeba kamrádky malá chodí od února! Ale je to o známých v tomto případě. U nás ve školkách v Plzni bys asi neuspěla, co já vím, končí už maximálně u dubnových dětí. Ale třeba pak odvolání, obvolat méně využívané školky atd. Chápu tě, nevím, co bych si počala. Jako bys za to mohla, že máš říjnové dítě. Kamarádka má srpnové a taky jí teď nevzali, zkouší ještě další tři školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
2.4.14 19:06

Normálně začít chodit může… Problém je ale v tom, že na hodně místech v republice je šílenej nadstav dětí… Takže dítko narozený v řijnu teoreticky nastiupit může, ale prakticky to je v podstatě sci-fi… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
2.4.14 19:07

Každá školka to má jinak, přesně tak. Třeba u nás berou den po 3. narozeninách. Ale v sousední vesnici i dřív, pokud není plný stav, klidně ve dvou letech. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
2.4.14 19:38

Tak u nás to je tak že do 30 září musí být dítěti 3 roky víc nic je nezajímá :zed: a přihlášku můžem dát jen do jedné školky :zed: :zed: Jo a sem z Havlíčkova Brodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
2.4.14 19:41

Já mám ledňáka, taky bez šance. Jediná šance by byla, kdybych od prázdnin pracovala. Ale copak můžu??? Naštěstí budu mít v práci možnost na částečný úvazek. Fakt mazec. Jinak u nás berou až ve 3 letech, dřív ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
2.4.14 19:54

U nás berou taky od 3 let. Dcera je narozena v prosinci, na zápis jdeme teď v dubnu a když ji vezmou, tak nástup od ledna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
2.4.14 19:58

Vzit muzou, ale u nas kvuli veku bez sance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
2.4.14 20:36

Dcerce budou tři v září, dneska jsem byla u zápisu. ředitelka říkala, že ze zákona může dìtě nastoupit do školky od dovršení dvou let. u nás je bodový systém. nevím, jak to mají jiná města, ale šanci si myslím, že určitě máte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin