Nástup do práce po 2 leté RD a těhotná

2889
26.6.13 12:13

Nástup do práce po 2leté RD a těhotná

Ahoj, chci se zeptat, zda byl někdo v podobné situaci, případně, jak to řešil.
Mám dvouletou RD, dceři byly teď 2 roky. Odvždycky jsem chtěla dělat na částečný úvazek, malý (max 50%) mi ale nedali, tak jsem se rozhodla pro druhé dítě co nejdřív. Dlouho mi nešlo otěhotnět, tak jsem požádala zaměstnavatele o úvazek 80% (to dávají) od října, zapsala dceru do soukr. školky od září a kupodivu to všechno vyšlo a nabídli mi celkem zajímavou práci, těším se. No a zároveň bum: //. Po 10ti měsících snažení.
Takže to vychází, že pracovat mám od října, předtím částečně pár dní v měsíci na zaučení (kolega předchůdce odchází už v srpnu na jinou pozici). Šéf už mi vyřizuje smlouvy, notebook atd., poprvé jdu do práce koncem července na 3 dny. Teď jsem 6+6, nikdo to neví. Mateřská mi vychází cca od ledna. Takže bych v práci (poměrně dost kvalifikovaný) byla max. 3 měsíce, podobně je na tom dcera se školkou (jako dvouletá jí zatím nepotřebuje, když budu doma, bude ona taky).
Je jasný, že ty tři měsíce v práci pro zaměstnavatele velkej význam nemaj, pro mě jedině finanční, ale zvládneme to i bez příjmu (máme na toto rezervy, bylo jasný, že to může nastat). Náhradu za mě v práci nenajdou během týdne, toto je podle mých zkušeností spíš otázka měsíců.
Takže všechno velí vyrukovat hned s pravdou ven, na druhou stranu stát se může leccos (první těhotenství jsem sdělovala asi až ve 14tt). Mám v plánu počkat do další kontroly (11tt), ale to bude jen pár dní před předáváním práce s kolegou :nevim:. Jinak k zaměstnavateli žádný velký ohledy mít nemusím, žádný lidumilové to rozhodně nejsou (a to včetně přímých nadřízených), na druhou stranu tam budu chtít zas nastoupit po druhém děcku, že…
Jo a neschopenka (podvodná) nepřipadá v úvahu, zaměstnavatel doplácí asi do 70% platu, to by mi bylo zas trapný.
Tak co, kdy s pravdou ven? Navíc nevim, co na to oni, nejspíš nebudou nikoho jinýho mít (čím pozdějc to řeknu, tím spíš) a budou chtít, abych nastoupila. Nebo se budou bát odmítnout těhotnou. I když bylo by to tak, že o delší RD je požádám já. Myslím, že bych to dala v práci bez velkých stresů, ale samozřejmě obavy mám, dva roky doma udělaj svý :-), navíc už vím, že některý podřízený jsou kapku problematický a bylo by to poprvý, kdy vůbec nějaký mám…
Doufám, že to neni moc zmatený :-), ale potřebuju si to utřídit a rozhodnout se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
tonj
26.6.13 12:22

No já bych to asi řekla svému přímému nadřízenému s tím, že jsi úplně na začátku a stát se může cokoliv a počkala bych jaké on navrhne řešení…

• Citovat
  • Upravit
31672
26.6.13 12:42

Tak nějak, asi bych to řekla. A pokud nepotřebujete neutně ty peníze, tak bych se na to asi i vyprdla, kvůli malé. protože školka, a pak do půl roku nový sourozenec a zase být doma, pro 2 letou asi ne moc ideální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
26.6.13 12:47

Jen moje zkušenost, s prvním jsem normálně chodila do práce, žádný problém, teď jsem podruhé těhotná a je mi hrozně zle, někdy je pro mě horor se postarat o prvního, každé těhotenství je jiné, nemusí ti být zle, jen to trochu brát v potaz, jinak já bych to řekla zaměstnavatelovi s tím, že je to ještě v začátku.

Gratuluju a přeju hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.13 13:13

Já jsem na tom podobně, asi 6+3, nástup do práce po půlce září a to budu v 18+něco. Dělám v nemocncici a jsem moc zvědavá, jak to ještě vyřeším. Protože o těhotnou na tři a půl měsíce o mě nikdo nebude stát. A to si zatím maluju, že půjdu klasicky do směn. S první jsem byla v práci až do 34. týdnu. Ale teď se budu znova vše učit a hned zase odejdu.
Zatím nic nebudu sdělovat, uvidím po kontrole, co mi řekne lékařka, třeba na nástup do práce bude mít jiný názor než já.
Zatím anonymně, nikdo to neví.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat